Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

« ΟΤΑΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ... » : Στέλλα Ατλαμάζογλου : Operation Manager στο Sino Hellenic Culture #ότανμένουμεσπίτι_actionsigmawebtv

Σπίτι, λοιπόν. Όλη μέρα, κάθε μέρα. Θα μοιραστώ το πώς βιώνω την καθημερινότητα στο σπίτι, ελπίζοντας να δώσω ελπίδα και κίνητρα σε κάποιους φίλους, οι οποίοι στεναχωριούνται, θυμώνουν και, ίσως, απογοητεύονται.

Κάθε πρόκληση στη ζωή μας είναι μία ευκαιρία, ένα μάθημα ζωής, μια αφορμή να ανακαλύψουμε κάτι καινούριο στον ίδιο μας τον εαυτό. Στην παρούσα περίοδο της ζωής μου, έχω την ευκαιρία να σώσω τις ζωές άλλων, αλλά και τη δική μου, σπάζοντας την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού. Είναι τόσο η ατομική όσο και η συλλογική ευθύνη που με παρακίνησαν.

Έχω την πολυτέλεια της άνεσης του σπιτιού μου. Άνετα ρούχα, καθαρό πρόσωπο χωρίς μακιγιάζ, σπιτικό φαγητό, ξεκούραση, ελευθερία κινήσεων.
Τις πρώτες πέντε μέρες της καραντίνας τις αξιοποίησα, με περισσότερο ύπνο, κάνοντας γενική καθαριότητα. Η καθαριότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας! Ένας καθαρός, περιποιημένος χώρος, χωρίς περιττά πράγματα σε γεμίζει ηρεμία και βοηθά περισσότερο στη συγκέντρωση. Όλα τα απαραίτητα ψώνια τα τακτοποίησα, επίσης.

Έφτιαξα μια λίστα με όλα όσα θέλω να κάνω κι όσα θέλω να μάθω. Πράγματα που δεν έχω κάνει καιρό, άλλα που δεν είχα τον χρόνο ή το κουράγιο να κάνω κι όσα ήταν σε λίστα αναμονής για τον ελεύθερό μου χρόνο.

Αποφάσισα να διακόψω το κάπνισμα. Όποτε νιώθω την ανάγκη να καπνίσω, λόγω συνήθειας, μασώ ειδική τσίχλα. Χρειάζομαι τους πνεύμονές μου υγιείς, άλλωστε. Πειραματίζομαι με νέες μαγειρικές συνταγές. Παράγγειλα μοντέρνο σετ πιάτων, γιατί ως γνωστόν, πρώτα χορταίνει το «μάτι». Τηλεόραση δεν βλέπω, εκτός αν έχει κάποια ταινία του γούστου μου. Αντ’ αυτού, διαβάζω άρθρα από το διαδίκτυο, ακούω μουσική, βλέπω εκπαιδευτικά βίντεο, παρακολουθώ μαθήματα δωρεάν online, μιλάω με τους φίλους μου.

Δουλεύω από το σπίτι, όπως οι περισσότεροι, πλέον. Σκέφτομαι συνεχώς και σημειώνω τις ιδέες μου, τις οποίες θέλω να υλοποιήσω, προκειμένου να βελτιώσω τα projects μου.Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο κάθε επαγγελματίας πρέπει να ελίσσεται και να εξελίσσεται. Ταυτόχρονα, γνωρίζω νέους ανθρώπους, δικτυώνομαι και μαζί συζητάμε τις ιδέες μας και τους τρόπους συνεργασίας μας.

Οι διαπροσωπικές σχέσεις αυτήν την περίοδο, είναι γεγονός πως δοκιμάζονται. Χρειάζεται επικοινωνία, παρακίνηση και έκφραση συναισθημάτων. Ας μην ξεχνάμε, πως όλο αυτό δεν έχει να κάνει με εμάς. Σε κάθε σχέση, ο θυμός πρέπει να παραμερίζεται. Η ενότητα και η δύναμη ψυχής είναι τα στοιχεία που μας κάνουν πιο δυνατούς στο «μαζί».
Ας δούμε αυτό που βιώνουμε, ως μια ευκαιρία για εξέλιξη και αυτοβελτίωση. Η ελπίδα και η προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο. Το να προσφέρουμε βοήθεια στους ανθρώπους που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν, είναι αξιοθαύμαστο, δείγμα μεγίστης ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. 
Ακόμα κι ένα τηλέφωνο σε έναν φίλο που αντιμετωπίζει δυσκολίες στη ζωή του, μπορεί να φαντάζει μικρό και δεδομένο - είναι, ωστόσο, σημαντικό. Να του δείξουμε ότι δεν είναι μόνος, ότι είμαστε στο πλευρό του, να του δώσουμε δύναμη.

Εννοείται δε, πως θα υπάρξουν και οι «κακές μέρες», μέρες που δεν θα έχουμε την τέλεια διάθεση. Είναι ανθρώπινο. Είναι ανθρώπινο, επίσης, να θλιβόμαστε που τόσος κόσμος πεθαίνει. Να θλιβόμαστε που τόσες οικογένειες πενθούν. Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Το βιώνουμε και το περνάμε όλοι μαζί.
Ας σκεφτούμε ότι θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτό, πως θα νικήσουμε. Η ζωή πάντα νικά στο τέλος.

Ας πούμε, λοιπόν, πως πατήθηκε για λίγο το “pause”. Ας μείνουμε δυνατοί. 
Μπορούμε και θα το κάνουμε!


Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office


  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: « ΟΤΑΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ... » : Στέλλα Ατλαμάζογλου : Operation Manager στο Sino Hellenic Culture #ότανμένουμεσπίτι_actionsigmawebtv Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION