Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

« ΟΤΑΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ... » : Στεύη Κουτσουδάκη : Δημοσιογράφος-Ρεπορτάζ έρευνας και μελέτης στο Action In Greece #ότανμένουμεσπίτι_actionsigmawebtv

Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση εξαιτίας του covid-19 μιας κι ο Έλληνας δεν έχει μάθει να χαλιναγωγείται και να συμορφώνεται εύκολα καθώς ακόμη και στα χρόνια της κρίσης μπορεί να μειώσαμε τις εξόδους αλλά ποτέ δεν τις κόψαμε. Αυτές τις ημέρες καλούμαστε όλοι να μείνουνε σπίτι, καλούμαστε να τηρήσουμε τους κανόνες και να δείξουμε αλληλεγγύη. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που η χώρας για πρώτη φορά αποτελεί το παράδειγμα και όχι "το μαύρο πρόβατο" για τις χώρες της Ευρώπης. Το αποτέλεσμα είναι #μένουμε_σπίτι!Aρκετοί το λένε φυλακή... Ισχύει όμως;;;
 Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να επαναπροσδιορίσουμε για πολλά πράγματα... Είναι η ώρα λοιπόν να έρθουμε κοντά με τους ανθρώπους που αγαπάμε την οικογένειά μας, να θυμηθούμε αξίες που στην εποχή του υπερκαταναλωτισμού είχαμε ξεχάσει. 
Τι έχει μεγαλύτερη αξία από την υγεία μας; Τι είναι πιο πάνω; Μέσα σε λίγες μέρες συνειδητοποιήσαμε ότι οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν αλλοιωθεί και δεν αντέχουμε να μείνουμε μέσα στον ίδιο χώρο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα ευκαιρία λοιπόν να αναθεωρήσουμε, να έρθουν ξανά κοντά τα παιδιά με τους γονείς και να μην είναι πλέον προτεραιότητα η δουλειά και τα ταξίδια αναψυχής αλλά η ανθρώπινη επαφή.  "Γονείς κλείστε τα PlayStation και περάστε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας παίζοντας ένα επιτραπέζιο, ακονίζοντας το μυαλό τους, υιοθετώντας μια νέα ασχολία που θα τη θυμούνται και θα χαίρονται." 
Είναι η εποχή που δεν έχει σημασία αν είσαι πλούσιος η φτωχός,διότι η προτεραιότητα είναι κοινή για όλους μας είναι η υγεία, η διαφύλαξή της και η κοινωνική μας συμπεριφορά απέναντι στο σύνολο. Έτσι λοιπόν είτε ζούμε σε ένα μικρό είτε σε ένα μεγάλο σπίτι τα ίδια ακριβώς πράγματα μπορούμε να κάνουμε όλοι μας...τα τετραγωνικά δεν έχουν σημασία με τα σωστά υλικά το ίδιο νόστιμο θα είναι το φαγητό σε όποια κουζίνα και αν μαγειρευτεί!
Θα χαρακτήριζα τις ημέρες αυτές ως μια περίοδο διακοπών όπου ο καθένας μας μπορεί να διαβάσει βιβλία, να ακούσει μουσική, να χορέψει, να διαλογισθεί, να εξασκήσει μια οποιαδήποτε τέχνη ακόμη και τη μαγειρική, να μάθει μια ξένη γλώσσα, να κάνει μια γενική καθαριότητα κι όλοι μαζί να δημιουργήσουμε νέους τρόπους ζωής, να θεραπεύσουμε και να αλλάξουμε ότι μας επηρεάζει στην καθημερινότητά μας, να οραματιστούμε και γενικότερα να ασχοληθούμε με ότι μας εμπνέει. 
 Αλλωστε στην εποχή της γιαγιάς μου και του παππού μου δεν υπήρχαν καφετέριες και μπαράκια και δεν έβγαιναν τόσο συχνά ωστόσο είχαν τον τρόπο να είναι ευτυχισμένοι στα νοικοκυριά τους. 
Μπορούμε όλοι μαζί και θα τα καταφέρουμε είμαι σίγουρη και όταν τελειώσει όλο αυτό θα μας βρει πιο δυνατούς πιο ώριμους και πιο έμπειρους στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων. Δεν έχει σημασία αν ο ιός αυτός είναι κατασκευασμένος ή αν προήλθε από κάποιο ζώο πιστεύω ότι την αλήθεια δε θα τη μάθουμε ΠΟΤΕ!Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος και για σενάρια συνομωσίας ώστε να τρομοκρατείται ο κόσμος...Προέχει η προστασία μας από τον Covid-19.
Καταλήγοντας θέλω να δώσω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους αυτούς που εργάζονται και καθημερινά είναι σε κίνδυνο δίνοντας μάχη είτε στο χώρο της υγείας, είτε για την ευταξία, είτε για την ενημέρωσή μας,είτε για να μας παρέχουν υπηρεσίες όπως τρόφιμα κι άλλα. Επιπροσθέτως μεγάλη σημασία έχει και ο εθελοντισμός γι αυτό προτρέπω να συμμετέχετε ως εθελοντές κάνοντας αίτηση στη σελίδα της κυβέρνησης,ώστε να μπορέσουμε με κάθε τρόπο να βγούμε νικητές απ΄ αυτή τη μάχη ζωής και θανάτου. 

#μείνετε_σπίτι #χαλαρώστε #ξεκουραστείτε #νιώστε_ασφαλείς #μαζέψτε_δυνάμεις_διότι_έπεται_συνέχεια 


Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: « ΟΤΑΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ... » : Στεύη Κουτσουδάκη : Δημοσιογράφος-Ρεπορτάζ έρευνας και μελέτης στο Action In Greece #ότανμένουμεσπίτι_actionsigmawebtv Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION