Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

« ΟΤΑΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ... » : Τζένη Κουκίδου : Επιμέλεια κειμένων, διαχείριση, αρχισυνταξία koukidaki.gr #ότανμένουμεσπίτι_actionsigmawebtv

Τώρα που μένουμε σπίτι... είναι ευκαιρία για ανασυγκρότηση, για περίσκεψη, για αυτοκριτική. Είναι ευκαιρία για ανασύσταση δυνάμεων και αναζήτηση εαυτού. Είναι μια ευκαιρία να πράξουμε το καλό για την κοινωνία και την πατρίδα μας χωρίς να πάρουμε τα όπλα και τα βουνά, από την άνεση του σπιτιού μας. Και είναι απολύτως κατανοητό ότι η αναγκαία αυτή απομάκρυνσή μας από τα κοσμικά κάθε είδους φαντάζει ως φυλακή χωρίς κάγκελα, όμως οφείλουμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι, να ακολουθούμε τις οδηγίες και να είμαστε συνετοί γιατί-προφανώς-έτσι θα απεγκλωβιστούμε όλοι γρηγορότερα και με τις λιγότερες απώλειες.

Τώρα, λοιπόν, που μένω σπίτι... είναι η εποχή να ασχοληθώ με όλα εκείνα τα πράγματα που πάντα ήθελα να φτιάξω: να καθαρίσω το πατάρι, να οργανώσω τη βιβλιοθήκη, να διακοσμήσω καλύτερα το χώρο μου κ.ο.κ Τώρα είναι η εποχή να διαβάσω όλες τις μυθοπλασίες που ήθελα πάντα αλλά ποτέ δεν έβρισκα το χρόνο. Τώρα είναι η εποχή να ξεκουραστώ από μια πολυάσχολη καθημερινότητα,που δε μου άφηνε περιθώρια ανάπαυσης. Τώρα είναι και η στιγμή να μάθω καινούργια πράγματα και να πειραματιστώ, όπως για παράδειγμα με τη μαγειρική.
Τέλος, τώρα είναι η εποχή να βρω τον εαυτό μου.Τώρα που έχω μόνο τους πολύ στενούς μου ανθρώπους γύρω μου...
Όλες οι γενιές βιώνουν μια αλλαγή, έναν πόλεμο ή μια επανάσταση, μια κρίση... Ο δικός μας πόλεμος είναι οπωσδήποτε απείρως ευκολότερος από εκείνο των περασμένων γενεών -θα ήταν υβριστικό να πούμε οτιδήποτε άλλο. Ας φανούμε αντάξιοι. Οι στιγμές που βιώνουμε δε χρειάζονται γκρίνιες!Χρειάζονται ευελιξία, υπομονή -βρες τη γαλήνη σου-, αισιοδοξία, υπευθυνότητα και να ανακαλύψουμε τη χαρά μέσα απ΄ όσα μπορούμε να κάνουμε αντί να θλιβόμαστε για εκείνα που δεν μπορούμε.
Εμείς στο koukidaki.gr συνεχίζουμε να μιλάμε για τέχνη και πολιτισμό, για τα λογοτεχνικά έργα που μας κέρδισαν, να δίνουμε βήμα στους ανθρώπους του πολιτισμού και όλα τα άλλα. Ζούμε την εποχή του διαδικτύου κι αυτό είναι μια μεγάλη διάδραση από μόνο του.



Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: « ΟΤΑΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ... » : Τζένη Κουκίδου : Επιμέλεια κειμένων, διαχείριση, αρχισυνταξία koukidaki.gr #ότανμένουμεσπίτι_actionsigmawebtv Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION