Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Έρχεται μια ανάσα ζωής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ...


ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ
 (θεατρικό έργο)

Αθήνα, Μάιος 2016 – Η θεατρική ομάδα “Alitexnes” παρουσιάζει το θεατρικό έργο μυστηρίου-τρόμου “Μια ανάσα ζωής” του Νεκτάριου Μπουτεράκου σε σκηνοθεσία του ιδίου, το οποίο διακρίθηκε με τη δεύτερη θέση στο 20 Athstage Festival Κάλβου-Καλαμπόκη στην Αθηναϊκή σκηνή τον Ιούλιου του 2015 και πρώτο στην προτίμηση του κοινού. Η παράσταση θα ανέβει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 20, 21, 22 & 27, 28, 29 Μαΐου 2016 και ώρα 21:30 στον χώρο του υπογείου.

Με κομμένη την ανάσα θα παρακολουθήσετε στη σκηνή τους παρακάτω ηθοποιούς:


Λεμονιά Αντωνάτου
Βασίλης Βούνος
Μάρκος Βρεττάρος
Ήρα Δαμίγου
Βαγγέλης Δισλάκης
Άννα Κοντονίκα
Μαργαρίτα Κούβελα
Ασπασία Πάστρα

Συγγραφή έργου – Σκηνοθεσία
Νεκτάριος Μπουτεράκος
Υπεύθυνη παραγωγής
Αλεξάνδρα Ξύδα
Ενδυματολόγος
Μάγδα Καλέμη
Μακιγιάζ
Ματίνα Τσακάλη
Ειδικές κατασκευές
Αθανάσιος Βούρβος

Περίληψη
Μια βροχερή νύχτα ο Φαίδων με την εγκυμονούσα γυναίκα του Μίνα χτυπούν την πόρτα μιας αλλόκοτης οικογένειας σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Μάνης, ύστερα από βλάβη του αυτοκινήτου τους. Η οικογένεια αυτή αποτελείται από τον πατριάρχη Μιχαήλ, την προκλητική κόρη του Στέλλα και τον ιδιόμορφο, λιγομίλητο γιό του, Μάχο. Η φιλοξενία του Μιχαήλ είναι απλόχερη αλλά από την πρώτη στιγμή η ατμόσφαιρα φαίνεται ηλεκτρισμένη. Τον πάγο και την αμηχανία αυτής της συναναστροφής σπάει ένα ακόμα ατύχημα. Μια μάνα χτυπάει την πόρτα
του Μιχαήλ, κρατώντας στα χέρια της τη μισοπεθαμένη κόρη της, Ανθή. Στα μάτια του Φαίδωνα η Ανθή είναι νεκρή αλλά προς μεγάλη του έκπληξη το κορίτσι κατεβαίνει ζωντανό από τη σοφίτα του Μιχαήλ ύστερα από λίγη ώρα. Μια ιστορία που περιπλέκεται γύρω από την έννοια της ζωής, του θανάτου και της πίστης. Πίστη στον Θεό, πίστη στη φύση, πίστη στον ίδιο μας τον εαυτό. Είναι το ταξίδι ενός ήρωα που έχει καταπνίξει βαθιά μέσα του κάθε είδους συναισθήματα τα οποία στο τέλος γίνονται χείμαρρος και πνίγουν τον ίδιο κι όσους στέκονται γύρω του.

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office  
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έρχεται μια ανάσα ζωής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION