Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

Από ποιά τροφή επηρέαζεται θετικά ο εγκέφαλος και ήταν το βασικό τρόφιμο στη ζωή των Αρχαίων Ελλήνων ;


Αυτή  ειναι  η  " ζειά "  , που χαρίζει   αυτό  που έλεγαν  οι  Αρχαίοι  Έλληνες  " Νου  υγιή  εν σώματι  υγιές " !

Ζειά = αλεύρι ντίνκελ ... " φάρμακο  σου είναι  η  τροφή σου " .

Ομάδα  επιστημόνων  έφτασε  στην  Θεσσαλονίκη, όπου έβρισκες  τις  αρχές  του 19ου αιώνα  όλες  τις  φυλές  κι ερεύνησε προσεκτικά  και δημοσίευσε  το  1922 το πρώτο σύγγραμμα  για τις ομάδες  αίματος  και τις  ιδιαιτερότητες τους .
Οι  Έλληνες  είναι  κατά πλειοψηφία  0  ,  ακολουθεί  η ομάδα  Α  και  μετά  η  ομάδα  Β  .
Στις  αρχές  του  1923  στέλνονται  στην  Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι  γιατρών για να εξετάσει  την διατροφή  των  Ελλήνων , επηρεασμένη απ΄τον Ιπποκράτη  ο οποίος έλεγε  στους  ασθενείς ... ΦΑΡΜΑΚΟ  ΣΟΥ  ΕΙΝΑΙ  Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ  !  Αυτό  συμπερισματικά δείχνει ότι  στην  Αρχαία Ελλάδα είχε  καθιερωθεί  μια  υγιεινή διατροφή γι΄αυτό κι οι Αρχαίοι  Έλληνες  δεν αρρώσταιναν  εύκολα ούτε  σωματικά , ούτε διανοητικά ...

Ποιά ήταν όμως  η βασική  τους  τροφή  ; Ποιό  ήταν το μεγάλο τους  μυστικό ;

Οι   ερευνητές  κατά  το  1923  αλλά και πολλοί ερευνητές  αργότερα , κατέληξαν  σύντομα κι ομόφωνα ότι  βασική  τροφή  των  Αρχαίων  Ελλήνων ήταν  το ψωμί ! Το ψωμί τους  όμως  ήταν  από ζειά κι  όχι  από  σιτάρι !Στα  χημικά  εργαστήρια  συνέκριναν  γρήγορα  αλεύρι από ζειά  και  σιτάρι και  μέχρι  το  1926   διαπιστώνουν  ότι  :  Στον  εγκέφαλο  του ανθρώπου  υπάρχει  ένας  αδένας  μεγέθους  διδράχμου  ,  τον  οποίον  ονόμασαν  ΑΜΥΓΔΑΛΗ .
Αυτός  ο αδένας  , δημιουργεί    την  μνήμη και  την  φαντασία  στους  ανθρώπους  με  300  διαφορετικές  πρωτείνες ( αμινοξέα ) . Αυτές  οι πρωτείνες  για  να  συνδεθούν  μεταξύ  τους και  να  δημιουργήσουν  τα  συμπλέγματα  της  μνήμης  και  να  διατηρηθούν  στον  χρόνο , χρειάζονται μια δύναμη , ας το πούμε μια "κόλλα "  για  να κολλήσουν . Αυτή  την  κόλλα  την προσφέρουν  οι  τροφές  μας και  την ονομάζουμε "πρωτείνη  στηρίξεως",που σημαίνει  συγκόλληση  και  σταθεροποίηση  της  μνήμης !
Το ψωμί  που τρώμε  απ΄το  σιτάρι , έχει  τελείως  διαφορετικές  πρωτείνες  στηρίξεως, απ΄το ψωμί  απ΄τη  ζειά. Εδώ  ακριβώς  έγκειται κι η διαφορά τους ! Στο σιτάρι  υπάρχει  άφθονη η γλουτένη ...η οποία  είναι μια ισχυρή κόλλα  και  χρησιμοποιείται ως φυσική κόλλα,υπό των ανθρώπων  στην καθημερινή  τους  ζωή!
Η γλουτένη όμως  ως  πρωτείνη στηρίξεως  των  πρωτεινών  του εγκεφάλου,είναι ναι μεν καλή  διότι  δημιουργεί ισχυρή μνήνη  αλλά  περιορισμένη , διότι  συγκολλά  περισσότερες  πρωτείνες  των  απαιτούμενων  και  περιορίζει το απόθεμα αυτών!Αποτέλεσμα είναι  να περιορίζει την μνήμη  σε πολύ  λίγες  εικόνες! Έτσι καταστρέφει  την  φαντασία και το δημιουργικό πνεύμα. Είναι  δε εγκληματική - διότι έμμεσα  καταστρέφει  την  υγεία και το πνεύμα, την πρόοδο και τον πολιτισμό του ανθρώπου !
Η γλουτένη  του  σιταριού  καταστρέφει  την υγεία,το πνεύμα,την μεγαλοφυία,τον πολιτισμό  της  ανθρωπότητας, διότι ως ισχυρή κόλλα,επικολλάται στα  τοιχώματα ΟΛΩΝ  των  αγγείων που διέρχεται,πεπτικούς σωλήνες  , έντερα , φλέβες ,αρτηρίες  κτλ . Ακριβώς γι΄αυτό , η γλουτένη  εμποδίζει  την σωστή πέψη , τις  κενώσεις  και την κυκλοφορία του αίματος με  τις  αντίστοιχες  επιβαρύνσεις για την υγεία ...

Πάμε τώρα  στις  επιπτώσεις του εγκεφάλου !

Στον  εγκέφαλο, ως  πρωτείνη στήριξης , η γλουτένη - κολλά ισχυρά  τις  πρωτείνες  της  μνήμης με αποτέλεσμα , ότι  παραστάσεις και ιδέες  έχουμε ζήσει  ως παιδιά  από 3-7 ετών ,  να    δημιουργούν στον  ενήλικα  την  απόρριψη  στις  αποθηκευμένες μνήμες  και δοξασίες του!  Αυτό  συνεπάγεται την φυλάκιση της  ελεύθερης σκέψης και της  πνευματικής  εξέλιξης  του ανθρώπου ... 

Αντιθέτως ,  η πρωτείνη στήριξης  της  ζειά  , διασπάται  απ΄τα ένζυμα και  αφομοιώνεται  σαν καλή τροφή απ΄τον οργανισμό . Αυτό  το χαρακτηριστικό της  ,  την κάνει  πολύτιμη  στον ανθρώπινο οργανισμό , διότι  ενώ  χρησιμεύει  ως  πρωτείνη  στήριξης ( δηλαδή συγκόλλησης - σταθεροποίησης)  στις πρωτείνες μνήμης του εγκεφάλου  δεν μπλοκάρει την ομαλή λειτουργία , δεν δημιουργεί  σταθερές  κι αναλλοίωτες  ενώσεις  σαν  βαρύδια στον εγκέφαλο όπως η γλουτένη του σιταριού  κι αφήνει τον εγκέφαλο  να  λειτουργεί  ελεύθερα  , να  συλλαμβάνει , να σκέπτεται  νέες ιδέες  , δοξασίες , να δημιουργεί όνειρα , φαντασία , επιστήμη κτλ 
Οι αρχαίοι Έλληνες  τα  γνώριζαν πολύ καλά  όλα  αυτά , γι΄αυτό και τρεφόντουσαν  μόνο με ζειά  αφού  γνώριζαν ότι εκείνη  τρέφει δυναμικά και σωστά  το πνεύμα ! Αυτός μας  το λέει κι ο Αισχύλος   στον ύμνο του προς τη Θεά  Δήμητρα ...
" Δήμητερ  η  θρέψασα  την  εμήν  φρένα  είναι  
με άξιον  των  σων  μυστηρίων ..... "

Επίσης ,  η ζειά  δεν φράσσει  τα αγγεία που διέρχεται  φλέβες , αρτηρίες  κτλ   Δεν παρουσιάζει ούτε κατά διάνοια  ασθένειες που θρέφει η γλουτένη .Περιέχει  άφθονα  την βιταμίνη  0 και πολλά  ιχνοστοιχεία , που  χρειάζεται ο οργανισμός  μας, που σήμερα  οι άνθρωποι αγοράζουμε πανάκριβα  ως  συμπληρώματα  της  διατροφής μας , ενώ αυτά  θα τα είχαμε  απ΄το  ψωμί της ζειάς  εντελώς δωρεάν !

Για το τέλος αυτού  του εμπεριστατωμένου  ρεπορτάζ  κρατείστε  τα παρακάτω : 

Η  Ζειά :
~ Βοηθάει  στην  απορρόφηση  των  θρεπτικών  συστατικών .
~ Καταστέλλει  τις  φλεγμονές  που  χρονίζουν  στον  οργανισμό  μας  και  καταστρέφουν
τα  υγιή  κύτταρα .
~ Καστέλλει  τα ένζυμα  του καρκινικού κυττάρου , εμποδίζοντας  την ανάπτυξη και την μετάσταση
του καρκίνου.
~ Περιέχει το βασικό αμινοξύ ΛΥΣΙΝΗ , που  ενισχύει  το  ανοσοποιητικό  σύστημα και είναι το βασικό  στοιχείο στην βιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου.

Συμπερασματικά  και  μετά  απ΄αυτήν  την  μεγάλη  έρευνα  της  Sigma , προτείνουμε  την  άμεση  καλλιέργεια  της  ζειάς  ή  αλλιώς  ΖΕΑΣ , που για κάποιον λόγο - που αφήνουμε εσάς να κρίνετε - έχει  εξαφανιστεί απ΄την Ελληνική επικράτεια ! 

Επίσης , θα πρέπει να αναφέρουμε ότι  η  ΖΕΑ εισάγεται  απ΄την  Γερμανία στην πλειοψηφία της ,  στην χώρα μας  σε πολύ ακριβή τιμή και  προτείνεται στην διατροφή  των  ανθρώπων  , που  αντιμετωπίζουν  προβλήματα με την γλουτένη !

Πρέπει  να στηρίξουμε  την  καλλιέργεια  της  Ζέας  στη χώρα μας ,γιατί  αυτό συνεπάγεται  υγεία και πνευματική διαύγεια και ταυτόχρονα  οι πολλές  καλλιέργειες  θα ρίξουν και την  τιμή της Ζέας , με  αποτέλεσμα να μπορούν να την αγοράσουν όλοι οι Έλληνες !

Τα συμπεράσματα δικά σας κι οι κοινές  πράξεις  στήριξης του πνεύματος  στη  χώρα μας - όλων μας !!! 

             Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma Press Office  
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Από ποιά τροφή επηρέαζεται θετικά ο εγκέφαλος και ήταν το βασικό τρόφιμο στη ζωή των Αρχαίων Ελλήνων ; Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION