Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Μια μεγάλη μορφή στον χώρο της συγγραφής , ο Costantino Salis , επανέρχεται με το Ίδρυμα Αγίων !


ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΙΩΝ
του Costantino Salis

Mυθιστόρημα ( Εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ)

Ο Ελληνοιταλός συγγραφέας Costantino Salis θα παρουσιάσει το νέο του μυθιστόρημα " Ίδρυμα Αγίων " μέσα από τρεις διαφορετικές Μουσικοθεατρικές Παραστάσεις που έχουν προγραμματιστεί.


Η πρώτη θα γίνει την Δευτέρα 30 Μαίου , ώρα 19 : 30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ( 1ος Όροφος) Δημαρχείο Νίκαιας, Π.Τσαλδάρη 10 , Νίκαια.


Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν : η Μπάγια Αντωνοπούλου, Παρουσιάστρια του ANT1 και η ιταλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος Cosmina Furchi Gliatas.


Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες με σειρά εμφανίσεως : Κωνσταντίνος Καριώτης, Βαρύτονος - στο πιάνο ο Φρίξος - Διονύσιος Μόρτζος, η Παιδική Χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου, Βάλια Τσιργιώτη - στο πιάνο ο Σπύρος Παγιάτης, Κωνσταντίνα Πουτκάρη - στο πιάνο ο Προκόπης Κωττάκης και οΝεκτάριος Σφυράκης με συνοδεία μουσικών.


Το βιβλίο, "Ίδρυμα Αγίων", θα προλογίσει ο Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων της UNESCO ( WFCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και ο συγγραφέας του βιβλίου Costantino Salis.

Ο ηθοποιός Μιχαήλ Γιαννικάκης θα ερμηνεύσει ένα μονόλογο - απόσπασμα από το θεατρικό έργο " Ίδρυμα Αγίων " που είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα.Το έργο θα ανέβει προσεχώς σε κεντρική Θεατρική Σκηνή της Αθήνας.


Την εκδήλωση θα καλύψει η Ιταλική Τηλεόραση.



Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας και υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, COMITES GRECIA ( Ένωση Ιταλών Εξωτερικού ),
Σ.Ε.Π.Ι ( Σύνδεσμος Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας ).


Θα γίνει επίσης ομαδική έκθεση με τη συμμετοχή 100 ζωγράφων - μελών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών Ηλιούπολης ( Το Εργαστήρι ).


Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες : Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων Τηλ. 210 4179797 - 210 4110678


Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου
Το " Ίδρυμα Αγίων" είναι ένα πολυπρόσωπο, τολμηρό και ανατρεπτικό λογοτεχνικό έργο. Δεν γράφτηκε για να φτιάξει μια ιστορία αντικειμενική αλλά για να αποδώσει τη φρεσκάδα της αφήγησης, το θαυμασμό της φαντασίας, την κωμικότητα και την απελπισία ενός ταξιδιού στον ξεχωριστό κόσμο της τρέλας. Ο πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος είναι ο Βασίλης, μια διχασμένη προσωπικότητα, που διηγείται όλα όσα είδε και έζησε στα 40 χρόνια που παρέμεινε έγκλειστος σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα.
Μιλάει για ένα φίλο του - τον Βασίλη και δεν μπορεί να αντιληφθεί πως ο Βασίλης είναι εκείνος ο ίδιος...Ακόμη και όταν η νοσοκόμα του ψυχιατρείου του λέει :
<< Πάψε πια να μιλάς όλο για τον Βασίλη, τον Βασίλη....μα δεν μπορείς επιτέλους να το καταλάβεις πως ο Βασίλης είσαι εσύ;>>
Ο Βασίλης είναι το μαύρο πρόβατο. Μέσα στο αναστατωμένο του μυαλό πραγματικότητα και φαντασία συγκρούονται παράγοντας απρόσμενες εκλάμψεις. Μιλάει για τη δεκαετία του Εξήντα και εξυμνεί τα << μυθικά χρόνια του Εξήντα >> όπως τα χαρακτηρίζει. Λέει πως << το τρελοκομείο είναι μια συγκατοίκηση αγίων.Είναι άγιοι οι καημένοι τρελοί.Είναι αγία η αδελφή και ο γιατρός είναι ο πιο άγιος απ` όλους, είναι ο Ιησούς Χριστός>>.



            Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma Press  Office  
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μια μεγάλη μορφή στον χώρο της συγγραφής , ο Costantino Salis , επανέρχεται με το Ίδρυμα Αγίων ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION