Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Πολιτική κωμωδία ... κι αφήστε το θέατρο να κάνει τη δουλειά του !!! Αυτήν που πάντα κάνει με τόσο τέλειο τρόπο μέσα στους αιώνες ...

«Αριστοφανιάζουσες» της Τζένης Κοσμίδου  Στις μέρες μας υπό το βάρος των δύσκολων κοινωνικοπολιτικών συνθηκών που βιώνουμε, τα καυστικά μηνύματα του Αριστοφάνη μοιάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ.
  Η σουρεαλιστική,  πολιτική κωμωδία  «Αριστοφανιάζουσες» αποτελεί μία ιδιαίτερη διασκευή, βασισμένη στα τρία αγαπημένα έργα του Αριστοφάνη, «Πλούτος», «Ειρήνη» και «Λυσιστράτη».
  Οι ιδιαίτεροι ήρωες των επικών αυτών έργων συναντιούνται όλοι μαζί επί σκηνής. Μέσα από δύο ώρες αστείρευτου γέλιου, τραγουδιού, χορού και κωμικοτραγικών καταστάσεων φέρνουν το θεατή αντιμέτωπο με τα διαχρονικά μηνύματα του πατέρα της κωμωδίας. Ενδυναμώνουν μέσα του, τη πλέον επιτακτική ανάγκη, για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Μίας κατ’ ουσίαν και όχι καθ όνομα δημοκρατικής κοινωνίας, από την οποία οι κοινωνικές αδικίες και ανισότητες θα έχουν εκλείψει.

  Το κείμενο και τη σκηνοθεσία αυτού του δύσκολου εγχειρήματος υπογράφει, η αγαπημένη μας ηθοποιός, Τζένη Κοσμίδου, ενώ το δύσκολο μέρος της ερμηνείας, των επικών ηρώων, έχει αναλάβει η θεατρική ομάδα Στρατής Τσοπανέλης.
  Τα μεγαλόπρεπα σκηνικά και τα ιδιαίτερα κοστούμια υπογράφει η πολυτάλαντη Μαρία Φάλαρη. Οι χορογραφίες είναι μια δημιουργία της Βέρας - Νίκης Αγγελοπούλου και της Ευαγγελίας Ξυράφη.
   Οι «Αριστοφανιάζουσες» ξεκινούν τη μεγάλη περιοδεία τους στις 18/07! Για πληροφορίες σχετικά με το πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6972014849.

Συντελεστές

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Τζένη Κοσμίδου
Σκηνικά - Κουστούμια -Cartoom Charactets: Μαρία Φάλαρη
Χορογραφίες: Βέρα - Νίκη Αγγελοπούλου & Ευαγγελία Ξυράφη
Βοηθός Σκηνοθεσίας: Βέρα - Νίκη Αγγελοπούλου

Ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης:

Δίας: Πάνος Χαρίλας
Ήρα: Τέση Κόκκου
Ερμής: Κάτια Πόγκα
Πλούτος: Χρήστος Μητρολιός
Χρέμυλος: Βάσω Γιώτη
Καρίωνας / Λαμπιτώ: Μπάμπης Ξυράφης
Πενία: Χαρά Ζαφείρη(Α΄διανομή) Μαρία Αγγελοπούλου (Β΄διανομή)
Πόλεμος: Δημήτρης Μύρκος
Ειρήνη: Γιάννα Πόγκα
Λυσιστράτη: Μαρία Φάλαρη
Καλονίκη: Βέρα-Νίκη Αγγελοπούλου
Μυρρίνη: Ευαγγελία Ξυράφη

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
ΥΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑΓΗ & ΣΙΑ ΟΕ
ΧΡΏΜΑΤΑ – ΣΙΔΗΡΙΚΑ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ – ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ
ΤΗΛ: 2222058984

ΦΑΞ: 2222059684


                           Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma Press Office 
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πολιτική κωμωδία ... κι αφήστε το θέατρο να κάνει τη δουλειά του !!! Αυτήν που πάντα κάνει με τόσο τέλειο τρόπο μέσα στους αιώνες ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION