Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Μια πρόταση της Sigma για ξένο κινηματογράφο , σε μια ταινία που προβάλλεται από σήμερα στους κινηματογράφους ...

       ΠΩΣ  ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ  ΕΡΩΤΑ  ΣΑΝ  ΕΓΓΛΕΖΟΣ 



Ένας παθιασμένος  καθηγητής της ρομαντικής ποίησης  του 18ου αιώνα  στο  Trinity College του Κέμπριτζ, , με μεγάλες  επιτυχίες στο ενεργητικό του ,  ζει στην Αγγλία όχι μόνο μεταξύ των ρομαντικών φαντασιώσεών του, αλλά και με την ερωτική συντροφιά τελειόφοιτων φοιτητριών του, οι οποίες μοιράζονται το κρεβάτι του αφού πρώτα του έχουν απαγγείλει αποσπάσματα από την ποίηση του Λόρδου Βύρωνα. O πατέρας του  – κι αυτός καθηγητής πάνω στο ίδιο θέμα και στο ίδιο Πανεπιστήμιο, συνταξιούχος πλέον και έχοντας παραμείνει ερωτύλος σε όλη του τη ζωή–, τον έχει μάθει να κάνει σχέσεις με τις γυναίκες χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι περισσότερο στη ζωή του.
Όμως, ο Ρίτσαρντ, σε αντίθεση με τον πατέρα του θέλει κάτι πιο ουσιαστικό σε μια σχέση και αυτό ψάχνει... Ώσπου, μια μέρα, η τελευταία του ερωμένη, μια εικοσιπεντάχρονη καλογυμνασμένη τελειόφοιτη Αμερικανίδα φοιτήτρια, του λέει πως είναι έγκυος και περιμένει το παιδί τους. Την ημέρα που του το αναγγέλλει, είναι στο μπαρ του Savoy Hotel, όπου έχει συναντηθεί, χωρίς να το ξέρει, με την αδελφή της Κέιτ, την Ολίβια , την οποία και ερωτεύεται σφόδρα.
Ύστερα από λίγο, ο Ρίτσαρντ με την Κέιτ φεύγουν για την Αμερική και συγκεκριμένα πάνε να ζήσουν στο Μαλιμπού, σε ένα παραδεισένιο σπίτι που χάρισε στην Κέιτ ο πατέρας της. Έχουν γίνει πια γονείς και επείγει ο Ρίτσαρντ να πάρει πράσινη κάρτα. Βρίσκει έναν μαφιόζο Μεξικάνο δικηγόρο, ο οποίος αναλαμβάνει την υπόθεση, και παράλληλα προσπαθεί να προσληφθεί στο Πανεπιστήμιο για να έχει μόνιμη εργασία. Κωμικοτραγικά γεγονότα συμβαίνουν στη ζωή του και την αναστατώνουν. Γοητευτικός, έξυπνος και ερωτικός, παίζει με δύο γυναίκες που η καθεμιά τους είναι σκέτη φωτιά...

Πρόκειται για μια ρομαντική κομεντί  που περιέχει λίγο απ΄όλα αλλά  κι έναν Πίρς Μπρόσναν , που μαγνητίζει το γυναικείο κοινό !



Που εξελίχθηκαν τα γυρίσματα
=========================
Οι δημιουργοί επέλεξαν να κάνουν τα γυρίσματα στο Λονδίνο και στο Μαλιμπού. «Η Μπο κι εγώ θέλαμε από καιρό να γυρίσουμε μία ταινία στο Μαλιμπού,» λέει ο Πιρς, «οπότε, το κάναμε! Και οι δύο μας μένουμε εδώ, και σχεδόν όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι το να γυριστεί μία ταινία στο Λος Άντζελες είναι ένα κατόρθωμα από μόνο του!»
Σύμφωνα με το σενάριο θα έπρεπε να γίνουν γυρίσματα στο Λονδίνο, το Cambridge, το Los Angeles  και το Μεξικό.
Ο διευθυντής  φωτογραφίας  Ντέιβιντ Τάτερσαλ  αναφέρει, «Υπήρξε μια δύσκολη στιγμή κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ταινίας, που φαινόταν – βάση προγραμματισμού – ότι τα γυρίσματα στη Μεγάλη Βρετανία, θα έπρεπε να διαρκέσουν 25 μέρες. Διαφορετικά είτε το σενάριο θα έπρεπε να ξαναγραφτεί, είτε θα έπρεπε να ντουμπλάρουμε κάποιες τοποθεσίες στο Λος Άντζελες. Με ταχυδακτυλουργικό σχεδόν τρόπο, ο Τομ και ο Ρίτσαρντ κατάφεραν να καταστρώσουν ένα σχέδιο γυρισμάτων, βάση του οποίου ένα εξαμελές συνεργείο έκανε μέσα σε λίγες μόνο μέρες όλα τα προβλεπόμενα γυρίσματα χρησιμοποιώντας μόνο το διαθέσιμο φως και χωρίς ήχο. Επρόκειτο κυρίως για τις σκηνές όπου ο Πιρς περπατά ή οδηγεί τη μοτοσικλέτα του μέσα από γραφικά σημεία στο Λονδίνο και το Cambridge. Τελικά, αυτές οι σκηνές κατέληξαν να είναι και οι πιο ατμοσφαιρικές στην ταινία και υπογράμμισαν έξοχα τις αντιθέσεις στους τόνους, τα χρώματα και το φως με τις σκηνές που γυρίστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.»

Ο Τάτερσαλ αποκαλύπτει μερικά μυστικά, «Για τους εσωτερικούς χώρους των γυρισμάτων στην Αγγλία, χρησιμοποιήθηκαν τοποθεσίες στην Καλιφόρνια. Το Biltmore χρησιμοποιήθηκε αντί ενός ‘φορτωμένου’ παλιού ξενοδοχείου του Λονδίνου. Ένα καθολικό μοναστήρι, αντί του αμφιθεάτρου στο Trinity College, και το  Miracle Mile Arts and Crafts αντί του πατρικού σπιτιού του Ρίτσαρντ Χεγκ στο Cambridge .»

Ο Ντέιβιντ Τάτερσαλ χαρακτηρίζει τα γυρίσματα στο Μαλιμπού σαν μια άσκηση logistics.  Με τον Πιρς να παίζει σχεδόν σε κάθε σκηνή, είχε νόημα να βρουν ένα χώρο στο Μαλιμπού, που να είναι κοντά στο σημείο όπου ζει ο Πιρς. Αυτό υπολόγισαν ότι θα τους γλύτωνε από σχεδόν δέκα ώρες γυρισμάτων, τις δέκα συνολικά ημέρες που είχαν προγραμματισμένα γυρίσματα σ’ αυτή την τοποθεσία.»

«Το Los  Angeles  παίζει από μόνο του ένα χαρακτήρα στο Πώς Να Κάνεις Έρωτα σαν Εγγλέζος, γεγονός που μου αρέσει πολύ,» δηλώνει η Τζέσικα Άλμπα. «Δεν θα ήταν το ίδιο αν οι τοποθεσίες ήταν ντουμπλαρισμένες. Δεν συγκρίνεται με τίποτα το να είσαι πραγματικά εδώ και να ακούς τα κύματα στο Μαλιμπού!»

«Πολλοί Άγγλοι που έρχονται στην Αμερική», λέει ο παραγωγός Λιούις, «αρχικά αντιμετωπίζουν με σαρκασμό την Καλιφόρνια, κατηγορώντας την ως ρηχή και χωρίς ουσία ή χαρακτήρα. Είναι αλήθεια πως το μέρος δεν έχει ιστορία, όμως έχει ασυναγώνιστες καιρικές συνθήκες. Μαγευτικό φυσικό περιβάλλον. Εξάλλου και η ταινία βασίζεται ακριβώς σ’ αυτό: στο πώς ένας Άγγλος έρχεται στην Αμερική, ανακαλύπτει τις ομορφιές της και τελικά αποφασίζει να μείνει μόνιμα εδώ. Και ο Ντέιβιντ έχει μία ιδιαίτερη ματιά ώστε να μπορεί να αποτυπώσει τι είναι αυτό που κάνει το Μαλιμπού και την Αμερική τόσο συγκλονιστική για τους Βρετανούς.»

Το  επίσημο  τρέιλερ της  ταινίας ...


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Τομ Βόγκαν
Σενάριο: Μάθιου Νιούμαν
Ηθοποιοί: Πιρς Μπρόσναν, Σάλμα Χάγιεκ, Τζέσικα Άλμπα, Μάλκολμ ΜακΝτάουελ, Μπεν Μακένζι
Παραγωγή: Γκραντ Κρέιμερ, Κέβιν Σκοτ Φρέικς, Ρίτσαρντ Μπάρτον Λιούις, Ραζ Μπράιντερ Σινγκ, Μπο Σεντ Κλερ
Φωτογραφία: Ντέιβιντ Τάτερσαλ
Μουσική: Στίβεν Έντελμαν
Διανομή: Tanweer

Από σήμερα  στους κινηματογράφους.


              Επιμέλεια ρεπορτάζ  :  Sigma  Press Office 
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μια πρόταση της Sigma για ξένο κινηματογράφο , σε μια ταινία που προβάλλεται από σήμερα στους κινηματογράφους ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION