Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Στήριξη στα παιδιά απ΄την Sigma ...


                          Δήλωση του Εκπρόσωπου της UNICEF στην Υεμένη ...

Γενεύη / Σαναά, 16 Ιουνίου 2015 - «Ο αριθμός των παιδιών στην Υεμένη που έχουν σκοτωθεί ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 εβδομάδων είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος από όλους τους θανάτους παιδιών που έχουν επιβεβαιωθεί το 2014»* Τουλάχιστον 279 παιδιά έχουν σκοτωθεί και 402 έχουν τραυματιστεί μετά την κλιμάκωση της βίας στην Υεμένη η οποία ξεκίνησε στις 26 Μαρτίου 2015, σε σύγκριση με 74 και 244, αντίστοιχα, που είχαν αναφερθεί για ολόκληρο το περασμένο έτος.
Η στρατολόγηση και χρήση παιδιών έχει επίσης αυξηθεί κάθετα. Τα παιδιά στην Υεμένη χρησιμοποιούνται από ένοπλες ομάδες, επανδρώνουν σημεία ελέγχου ή μεταφέρουν όπλα. Το 2014, 156 παιδιά έχει επιβεβαιωθεί ότι είχαν στρατολογηθεί και χρησιμοποιηθεί σε ένοπλες ομάδες, ενώ το 2015 ο αριθμός έχει ήδη διπλασιαστεί στα 318.
Παιδιά συνεχίζουν να σκοτώνονται, να ακρωτηριάζονται ή να στρατολογούνται για να πολεμήσουν. Θα πρέπει να μορφώνονται με ασφάλεια στο σχολείο και όχι να προσπαθούν να αποφύγουν τις σφαίρες στην πρώτη γραμμή. Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον της Υεμένης και θα πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή και να είναι μακριά από κινδύνους.


Η UNICEF χαιρετίζει την έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την ανανέωση της ανθρωπιστικής παύσης κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανίου, ώστε να επιτραπεί να φθάσει σε όλους τους πολίτες της Υεμένης που την έχουν ανάγκη, κρίσιμη βοήθεια και να τους προσφέρει μια ανάπαυλα.
Η βία στην Υεμένη δεν έχει μόνο καταστρέψει τις ζωές εκατομμυρίων παιδιών, αλλά δημιουργεί τρομακτικές, μακροπρόθεσμες συνέπειες για το μέλλον τους. Η UNICEF τονίζει εκ νέου την επείγουσα ανάγκη για όλες τις πλευρές της σύγκρουσης, και εκείνους που έχουν επιρροή πάνω τους, να τερματιστεί αυτή η βία μια για πάντα.», δήλωσε ο Julien Harneis, εκπρόσωπος της UNICEF στην Υεμένη.
* Πληροφορίες για τις σοβαρές παραβιάσεις εις βάρος των παιδιών το 2014 δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στην ετήσια έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις.

                                     Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στήριξη στα παιδιά απ΄την Sigma ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION