Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Η Sigma πάντα δίπλα στην Unicef ! Ημέρα του Παιδιού της Αφρικής, 25η επέτειος - 16 Ιουνίου

Πάνω από 700 εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο παντρεύτηκαν πριν τα 18 τους χρόνια


Η Ημέρα του Παιδιού της Αφρικής (16 Ιουνίου) που σηματοδοτεί την ιστορική εξέγερση του 1976 στο Σοβέτο της Νότιας Αφρικής, έχει φέτος κεντρικό θέμα «25 Χρόνια μετά την Υιοθέτηση της Χάρτας των Παιδιών της Αφρικής: Επιταχύνοντας τις Συλλογικές μας Προσπάθειες να Τερματιστούν οι Γάμοι Παιδιών στην Αφρική».
- Οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί και μπορεί να αυξηθούν δραματικά, λόγω της δημογραφικής αύξησης. Πάνω από 700 εκατομμύρια γυναίκες έχουν παντρευτεί πριν τα 18 τους χρόνια σε όλο τον κόσμο (περίπου 250 εκατομμύρια πριν από τα 15).
- Εάν διατηρηθούν το επίπεδα προόδου των τελευταίων 30 ετών, 470 εκατομμύρια κορίτσια δεν θα γίνουν παιδιά-νύφες από σήμερα μέχρι και το 2050. Ωστόσο, λόγω της αύξησης του πληθυσμού, ο πραγματικός αριθμός των κοριτσιών που επηρεάζονται θα παραμείνει τουλάχιστον τόσο υψηλός όσο είναι σήμερα.
Όταν τα κορίτσια παντρεύονται σε νεαρή ηλικία εκτίθενται σε μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία τους, καθώς και σε κίνδυνο βίας.
Όταν ένα κορίτσι δεν παντρευτεί σε νεαρή ηλικία, είναι πιο πιθανό να αποκτήσει μια πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση, να βιώσει μεγαλύτερη ειρήνη και λιγότερη βία στο σπίτι της και χαμηλότερο κίνδυνο να μολυνθεί από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Θα αποκτήσει παιδιά όταν είναι σωματικά και ψυχολογικά πιο προετοιμασμένο και είναι πολύ λιγότερο πιθανό να υποστεί επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού από τις οποίες μπορεί να χάσει και τη ζωή του.
Εθνικές πολιτικές, υπηρεσίες και νομοθεσία πρέπει να εναρμονιστούν και να συνεργαστούν με τις κοινότητες για να προωθηθούν οι περισσότερο ελπιδοφόρες προσπάθειες. Επειδή η φοίτηση στο σχολείο βοηθά ένα κορίτσι  να αντιμετωπίζεται ως παιδί, που δεν είναι ακόμα έτοιμο για γάμο, οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στην άρση των οικονομικών και άλλων εμποδίων που κρατούν τα πιο δυσπρόσιτα κορίτσια μακριά από τις αίθουσες διδασκαλίας.
Ο τερματισμός των γάμων μικρών παιδιών θα βοηθήσει να σπάσει ο φαύλος κύκλος της φτώχειας από γενιά σε γενιά επιτρέποντας στα κορίτσια και τις γυναίκες να συμμετέχουν πιο πλήρως στις κοινωνίες που ζουν.
Οι εκδηλώσεις που έγιναν στο Σοβέτο θα φέρουν κοντά όλους όσοι επηρεάζονται και εργάζονται για να μπει ένα τέλος στους γάμους παιδιών, όπως ηγέτες κοινοτήτων, παραδοσιακοί και θρησκευτικοί ηγέτες αλλά και κορίτσια  που παντρεύτηκαν σε νεαρή ηλικία. Προβλήθηκαν  επίσης οργανώσεις νεολαίας και πρωτοβουλίες που είναι ιδιαίτερα ενεργές στην προώθηση της κατάργησης των γάμων παιδιών.






Επιμέλεια ρεπορτάζ  :  Sigma Press  Office


  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Sigma πάντα δίπλα στην Unicef ! Ημέρα του Παιδιού της Αφρικής, 25η επέτειος - 16 Ιουνίου Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION