Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Χρόνια πολλά , μανούλα !!! Η συνταγή της Κυριακής απ΄τη chef μας Σοφία Στάμου ...

ΚAΡΜΠΟΝΑΡΑ  Η  ΑΘΑΝΑΤΗ για όλες τις εορτάζουσες ... 


Γιορτάζουν οι Μανούλες σήμερα , παιδάκια !!! Μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε τους  ένα πανεύκολο,πεντανόστιμο και πάμφθηνο φαγητό για να τις ξεκουράσετε ...



Πρόταση  για τους  μπαμπάδες   :   μη  διστάσετε  να  βάλετε  λίγο  λευκό  κρασάκι   στο  ποτήρι  σας   για  να   καλωσορίσετε  αυτή  την  πεντανόστιμη  συνταγή  και να ευχηθείτε σήμερα σε όλες τις  κυρίες τριγύρω μας που γιορτάζουν  !!!

" Τα χρειαζούμενα "   ΓΙΑ  ΤΕΣΣΕΡΑ  ΑΤΟΜΑ 
Μισό  κιλό  και   κάτι  πακέττα  σπαγγετίνι
Μισό  κιλό  κρέμα  γάλακτος
Γύρω  στα  10  ποτήρια  νερό  (  αν  χρειαστεί  συμπληρώνεται  στο  τέλος )
Τρείς  φέτες  ένταμ ή  γκούντα
1         Δαφνόφυλλο  
Η  μύτη  από ένα  κουταλάκι  του  γλυκού  τριμμένο  μοσχοκάρυδο
5  λεπτές  φετούλες  χοιρομέρι 
Τρείς  κουταλιές  ελαιόλαδο  για  να  μην  μας  κολλήσει  το  σπαγγετίνι
Ελάχιστος  πολύ  ψιλοκομμένος  μαιντανός
Ελαιόλαδο
Ένα νεροπότηρο μανιτάρια κονσέρβας 
Αλάτι-πιπέρι
 Πως " εκτελούμε " τη συνταγούλα 
Σε   μια  μεγάλη  κατσαρόλα   για  να   υπάρχει  ευρυχωρία   ρίχνουμε  το  νερό  και   την   κρέμα  γάλακτος  και  βράζουμε.Πέντε  λεπτάκια  μετά  ανακατεύουμε  το  μείγμα  της κατσαρόλας  και  προσθέτουμε  το  τυρί,το χειρομέρι,τη  δάφνη,το  μοσχοκάρυδο,τα μανιτάρια  και  το αλατοπίπερο.
Φθάνουμε  το υγρό  μείγμα   της  κατσαρόλας  σε  υψηλό  σημείο  βρασμού  και  ρίχνουμε το ελαιόλαδο και  τα  μακαρόνια,ανακατεύοντας  τα  συνεχώς  για  λίγο  μέχρι  να μαλακώσουν και  να  κυλήσουν  στην  κατσαρόλα.
Τα  αφήνουμε  να  βράσουν  με  ξεσκέπαστη  κατσαρόλα  μέχρι  να  αφήσουν  λίγο  ζουμί,ανακατεύοντας  για  να μην  μας  κολλήσουν.
Στη  συνέχεια  σβήνουμε  το μάτι,σκεπάζουμε  την  κατσαρόλα  κι  αφήνουμε   το  σπαγγετίνι  να  πιεί  κι όλο  το  υπόλοιπο  ζουμί  του.
Χρειάζεται  να κουνάμε  τακτικά  την  κατσαρόλα  για  να  μην αρπάξουν  από κάτω  τα  μακαρόνια  μας  αλλά  και  να  δοκιμάσουμε  ένα  μακαρόνι,γιατί  σ΄ αυτό  το  στάδιο  ίσως  κριθεί απαραίτητο  να  ρίξουμε  λίγο  ακόμη νεράκι  βρύσης.Σερβίρουμε   τα  πιάτα  με  ψιλοκομμένο μαιντανό.
Έτσι  θα  απολαύσετε  ένα  κλασσικό  πιάτο   που θα  σας  κοστίσει μόνο 8  euro.
Για  κοιτάξτε  καλά σε  ντουλάπια  και ψυγείο.   Ίσως  έχετε  κάποια  απ΄ τα  παραπάνω  υλικά και  ρίξετε  ακόμη  περισσότερο  το  budget σας ( οικονομικός  προυπολοσισμός)……

Κόστος  για   4  άτομα   
   euro  


Όλα  τα υλικά , για να μαγειρέψουμε αυτό το νόστιμο και οικονομικό φαγητό , ήταν μια ευγενική χορηγία του παντοπωλείου ΤΥΡΙΝΘΟΣ 
Αριστογείτονος  11-13 , Βαρβάκειος Αγορά 
Τηλέφωνο επικοινωνίας  :  2103212550

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χρόνια πολλά , μανούλα !!! Η συνταγή της Κυριακής απ΄τη chef μας Σοφία Στάμου ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION