Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Φέρτε τον αέρα καλής τύχης στη ζωή σας ....

                                            “ feng shui ” 





Οι λέξεις  “feng shui” σημαίνουν κυριολεκτικά “αέρας” και “νερό”.Ο όρος μας είναι γνωστός. Ίσως για κάποιους αποτελεί αστείο,για άλλους κάτι άγνωστο και για τρίτους ένα πολύ σοβαρό θέμα.Όπως και να'χει πρόκειται για μια διεθνώς αναγνωρισμένη επιστήμη πάνω στην οποία έχουν γραφτεί πολλές χιλιάδες βιβλία.Το συμπέρασμα είναι ένα.Το feng shui μας εξάπτει το ενδιαφέρον!

Το feng shui είναι η κινέζικη επιστήμη της χωροθεσίας με σκοπό να εξασφαλίσει αρμονία στο χώρο.Είναι βασισμένο στην θεωρία της έλξης της θετικής ενέργειας,στην καλή κυκλοφορία αυτής μέσα στο χώρο και στην απώθηση της αρνητικής. Ουσιαστικά είναι ένας οδηγός για την σωστή διάταξη του χώρου και αφορά όλα τα θέματα: έπιπλα, χρώματα, υλικά, αντικείμενα, προσανατολισμούς.
  Οι ρίζες του feng shui χάνονται στα βάθη των αιώνων.Έγκυρες αναφορές τοποθετούν την γένεση του στην Κίνα 4.000 χρόνια πριν,όπου ασκούνταν αποκλειστικά απο το κράτος.Ο γενικός κανόνας και η θεωρία του υποστήριζε ότι έλεγε και ο δικός μας Πλάτωνας: ο άνθρωπος πρέπει να εναρμονίζεται με το περιβάλλον.

    Το feng shui υποστηρίζει πως υπάρχει δύναμη παντού και στα πάντα,στα έμψυχα και στα άψυχα αντικείμενα.Αυτή τη δύναμη ονομάζει τσι. Ο κόσμος μας είναι φτιαγμένος απο 5 δομικά στοιχεία που εμπεριέχουν δύναμη,το τσι.Αυτά είναι το νερό, η φωτιά, το ξύλο, η γη και το μέταλλο που μεταξύ τους αλληλεπιδρούν και αλληλοεπηρεάζονται. Το ιδανικό για ένα χώρο είναι αυτές οι διαφορετικές ενεργειακές ποιότητες να ισορροπούν και να εναρμονίζονται μεταξύ τους.Στόχος του feng shui είναι η ισορροπία και η αρμονία του χώρου.Αυτές πιστεύεται πως στη συνέχεια θα έλξουν την καλοτυχία και ως εκ τούτου την επιτυχία,την υγεία και την ευτυχία!

   Άλλη σημαντική παράμετρος είναι οι προσανατολισμοί του χώρου. Τα σημεία του ορίζοντα παίζουν καθοριστικό ρόλο για την σωστή διάταξη του feng shui.

Καθένα,ανάλογα με τα δωμάτια του σπιτιού,επηρεάζουν και διαφορετικούς τομείς στη ζωή μας.Για παράδειγμα,το βορινό μέρος του σπιτιού αντιπροσωπεύει την επαγγελματική επιτυχία, το νοτιοανατολικό το πλούτο και τα χρήματα,το νοτιοδυτικό τις σχέσεις και τον έρωτα,το ανατολικό την υγεία και την οικογένεια κτλ.Τα 5 δομικά στοιχεία που είπαμε παραπάνω λοιπόν πρέπει να βρίσκονται σε σωστές ποσότητες και τοποθεσίες ανάλογα με τα δωμάτια ώστε να επέλθει σωστή ισορροπία.



Να προσθέσουμε πως κάθε χρονιά ορισμένες μικρές λεπτομέρεις του Feng shui αλλάζουν ανάλογα με την νέα χρονιά και την χρονολογία και έτσι κάθε χρονιά κυκλοφορούν ακόμα πιο έγκυροι οδηγοί feng shui. Στο σύνολο του όμως, οι συμβουλές του feng shui είναι σταθερές,αμετάβλητες και υπόσχονται μια ζωή γεμάτη αρμονία και  ευτυχία .




                        Ρεπορτάζ  :  Κισελιόβα Αναστασία
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Φέρτε τον αέρα καλής τύχης στη ζωή σας .... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION