Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Γυμνάζομαι σωστά ; Γνωρίζω τον σωστό τρόπο ;

  Γυμναστική στο  σπίτι ... 
Το κάνω σωστά;

                 Στους καιρούς που ζούμε, λόγω οικονομικής στενότητας,έχουμε αρχίσει αναγκαστικά να αλλάζουμε κάποιες συνήθειες στην καθημερινότητα μας. Μεταξύ άλλων, το γυμναστήριο είναι κάποιες απο τις συνηθέστερες “συνήθειες” που κόπηκαν. Το να βγει όμως η γυμναστική απ' τη ζωή μας δεν είναι κάτι που επιθυμούμε και σίγουρα δεν είναι υγιές. Μήπως η γυμναστική στο σπίτι είναι μια λύση; Σίγουρα και είναι! Πώς γνωρίζουμε όμως πως να την κάνουμε σωστά, χωρίς να βλάπτουμε τον οργανισμό ή το σώμα μας;


    Το πιο επικίνδυνο σημείο της γυμναστικής στο σπίτι είναι τα πιασίματα και οι λάθος ασκήσεις που τα αποτελέσματα τους εμφανίζονται μακρυπρόθεσμα και όχι άμεσα. Προτού ξεκινήσουμε να κάνουμε γυμναστική μόνοι μας στο σπίτι, πρέπει να ενημερωθούμε κατάλληλα.

 Το να συνεχίσετε να κάνετε τις ασκήσεις που κάνατε στο γυμναστήριο, χωρίς αλλαγή προγράμματος ή αλλαγής σημείων, μπορείτε να είστε σίγουροι πως δεν κάνετε κάτι λάθος. Αρκεί μονάχα να προμηθευτείτε τα ανάλογα βοηθήματα, αν με αυτά γυμναζόσασταν και στο γυμναστήριο, όπως για παράδειγμα βαράκια, σxοινάκι κτλ.

 Για εκείνους που δεν θυμούνται ασκήσεις του γυμναστηρίου, είτε επειδή το έχουν σταματήσει καιρό είτε επειδή δεν πήγαν ποτέ, η διαδικασία είναι διαφορετική! Μην διακινδυνέψετε να ξεκινήσετε κατευθείαν μόνοι σας, κάνοντας ότι σας φαίνεται σωστό γιατί είναι πιο πιθανό να κάνετε λάθος ασκήσεις και λάθος γυμναστική.



 Συζητήστε και ενημερωθείτε από φίλους ή γνωστούς που γνωρίζετε ότι πάνε γυμναστήριο και ξέρουν. Μάθετε ποιές είναι οι στάνταρ ασκήσεις γυμναστικής και ρωτήστε για τον χρόνο που είναι κατάλληλος να διαθέσετε σε αυτήν. Οι υπερβολές σε οποιοδήποτε θέμα δεν είναι κάτι ωφέλιμο. Ούτε η εξουθενωτική ούτε η ανεπαρκής γυμναστική θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας. Για πιο ειδικές απορίες και πιο συγκεκριμένους προβληματισμούς, καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιον γυμναστή προκειμένου να σας γνωστοποιήσει τι είναι σωστό αποκλειστικά για εσάς και για τον σκοπό για τον οποίο γυμνάζεστε.


 Ακόμη υπάρχουν πολλοί οδηγοί, είτε  περιοδικά, ανάλογα βιβλία ή DVD, που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε σωστά γυμναστική σπίτι σας. Έμπειροι γυμναστές και γυμνάστριες, δείχνοντας επακριβώς τις κινήσεις, πληροφορώντας συνεχώς για την κάθε άσκηση μπορούν να σας κατευθύνουν σωστά και να σας δείχνουν πως να κάνετε σωστή γυμναστική, μόνοι στο σπίτι σας!

     
      Ρεπορτάζ  :  Κισελιόβα Αναστασία


  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γυμνάζομαι σωστά ; Γνωρίζω τον σωστό τρόπο ; Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION