Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Bad girls and boys in action ... Hmmm !!!

8 Κακές συνήθειες! Κόβονται ; Αν το θέλουμε ίσως ... Αν όχι πάλι .... It's up to you guys !!! 

   “ Η συνήθεια γίνεται δεύτερη φύση” ,λέει η γνωστή ρήση  κι όπως φαίνεται έχει δίκιο. Το να αλλάξεις κάποιες συνήθειες ορισμένες φορές είναι κάτι εύκολο, κάποιες άλλες όμως φαντάζει το δυσκολότερο εγχείρημα στο κόσμο!
   Υπάρχει ομως και μια ακόμη παροιμία, “μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος” επομένως τίθεται το ερώτημα :όταν έχουμε να αντιμετωπίζουμε ένα δίλημμα μεταξύ συνηθειών και ομορφιάς, ποιά πλευρά θα διαλέγατε;
    Μάλλον την ομορφιά! Για χάρη της, πολλά άτομα αφιερώνουν πολύ χρόνο, η ψυχολογία στηρίζεται σε καθοριστικό βαθμό και  για την απόκτηση και της διατήρηση της η επιστήμη έχει μελετήσει και ανακαλύψει όλες τις λύσεις!

  Κι ορίστε μια ανασκόπηση, 8 κακών συνηθειών, που επηρεάζουν την ομορφιά και την ψυχολογία μας!

Ξενύχτι
 Το ξενύχτι είναι μια απο τις πιο συνηθισμένες κακές συνήθειες. Ο οργανισμός μεταξύ 10 το βράδυ και 5 το πρωί, εκκρίνει ορισμένες ουσίες που είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για την υγεία του οργανισμού και τη νεότητα. Χάνοντας αυτές τις ώρες ύπνου, όχι μόνο εμποδίζουμε τον σώμα μας να χαλαρώσει την πιο κατάλληλη στιγμή, αλλα επιπλέον την επόμενη μέρα εμφανίζονται μαύροι κύκλοι και η επιδερμίδα φαίνεται εξαντλημένη.

Λιπαρά φαγητά
 Το λίπος μπορεί να είναι νόστιμο αλλα ταυτόχρονα είναι και ένα απο τα πιο επικίνδυνα τρόφιμα για τον οργανισμό μας. Η ποσότητα που πρέπει να καταναλώνεται είναι σχεδόν ελάχιστη την εβδομάδα, καθώς το στομάχι καταβάλλει προσπάθεια προκειμένου να το χωνέψει. Είναι επίσης απο τις κυριότερες αιτίες εμφάνισης της ακμής. Το καλύτερο είναι το λευκό κρέας (κοτόπουλο, γαλοπούλα) και το ψάρι.

Γλυκά
Τα γλυκά είναι μια πικρή ιστορία! Είναι τόσο εθιστικά που πολλοί τρομάζουν και στη σκέψη να τα σταματήσουν! Παρόλαυτα είναι σημαντικό η ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνεται ημερησίως να μένει σε σταθερά και κυρίως χαμηλά επίπεδα. Οι επιπτώσεις της υπερβολής θα φέρουν πολλά μακροχρόνια προβλήματα όπως προβλήματα στα δόντια ή ζάχαρο.

Παράλειψη πρωινού
Λόγω βιασύνης και μη άνεσης , πολλά άτομα παραλείπουν αυτό το σημαντικό γεύμα. Αν δεν τρώτε πρωινό καταπονείτε τον οργανισμό περισσότερο απ' όσο πρέπει και με το πέρασμα του καιρού το σώμα μπαίνει σε μια κακιά ρουτίνα. Ξυπνήστε λίγο πιο νωρίς, και ετοιμάστε ένα απλό πρωινό για καλύτερη ενέργεια την υπόλοιπη μέρα.

Καφείνη
 Είναι υπεύθυνη για τη χαλάρωση στο δέρμα, την εμφάνιση κυτταρίτιδας και επιπροσθέτως είναι κι εθιστική! Αν σας αρέσει ο καφές προτιμήστε ντεκαφεινέ, ενώ για το πρωινό ξύπνημα ένα μήλο ή ένα τσάι κάνουν εξίσου καλή δουλειά. Όσον αφορά τις απογευματινές συνήθειες, που είναι ο καφές στην καφετέρια, δοκιμάστε σοκολάτα ή κάποιο φυσικό χυμό.

Αντηλιακό
Οι υπέρυθρες ακτίνες του ηλίου, διαπερνούν τα σύννεφα κι έρχονται σε επαφή με μας, όλες τις μέρες του χρόνου. Η πεποίθηση πως το αντηλιακό το φοράμε μόνο καλοκαίρι είναι λάθος. Ακόμη και το χειμώνα, τις μέρες με ήλιο ένα αντηλιακό ή έστω make up με αντηλιακό είναι απαραίτητα. Με αυτό το τρόπο καθυστερείτε τις ρυτίδες και αποφεύγετε τις πανάδες.

Λάθος Ντεμακιγιάζ
Αυτό αφορά αποκλειστικά το γυναικείο φύλο, προφανώς! Η λάθος αφαίρεση του make up μπορεί με το καιρό να προκαλέσει μεγάλη φθορά στην επιδερμίδα. Το σωστό ντεμακιγιαζ είναι το πρώτο βήμα για ένα υγιές και νεανικό πρόσωπο. Το νερό και το σαπούνισμα δεν αρκεί- αξίζει να επενδύσετε σε ένα εξειδικευμένο προιόν και να κάνετε το ντεμακιγιάζ επιτυχημένο, εγγυημένα.

Γυμναστική
Έστω και ελάχιστη απαιτείται προκειμένου να κρατήσετε σε μια φόρμα το σώμα σας αλλα και σε καλή λειτουργία τον οργανισμό. Δεν χρειάζεται να εγγραφείτε σε κάποιο γυμναστήριο, κάνοντας και τις πιο απλές ασκήσεις αποβάλλετε τις τοξίνες απ' το σώμα σας και γυμνάζετε τους μυς. Μην παίρνετε το ασανσέρ , πηγαίνετε απο τις σκάλες, καθιερώστε έναν περίπατο τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα και ασχοληθείτε περιστασιακά με ένα άθλημα όπως βόλλευ και ποδόφαιρο.

Μειώνοντας στο δυνατό ελάχιστο ή ακόμη καλύτερα εξαλείφοντας τις παραπάνω κακές συνήθειες, το σώμα κι ο οργανισμός θα βελτιωθούν κι αυτή θα είναι μια βελτίωση που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη όχι μόνο απο εσάς αλλά κι απο τους γύρω σας!

                                           

                      Ρεπορτάζ  :  Κισελιόβα Αναστασία
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Bad girls and boys in action ... Hmmm !!! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION