Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Τι ζώδιο είσαι;

Πόσο συχνά ακούμε αυτή την συγκεκριμένη ερώτηση; Όταν γνωρίζουμε κάποιον και πιάνουμε κουβέντα για πρώτη φορά, σχεδόν σίγουρα αυτή η ερώτηση θα ειπωθεί από έναν από τους δύο (συνήθως από την κοπέλα)!Είτε αστεία, είτε σοβαρά, το μόνο σίγουρο είναι πως θα ειπωθεί! Γιατί τα ζώδια μας τραβούν τόσο το ενδιαφέρον;

Στο πεδίο της αστρολογίας τα άτομα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες: στους φανατικά πιστούς, στους αδιάφορους και στους ενδιάμεσους.

Στην πρώτη κατηγορία το ποσοστό των γυναικών και των μικρότερων σε ηλικία, είναι το μεγαλύτερο. Η αστρολογία είναι ένα σημαντικά σοβαρό και πλήρως αξιόπιστο ζήτημα. Τα ζώδια και οι προβλέψεις αποτελούν σχεδόν νόμο και πολλές φορές είναι από τα πρώτα κριτήρια που επηρεάζουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις(φιλίες, έρωτες, οικογένεια κτλ.)

Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν τα άτομα της άποψης πως η αστρολογία είναι κάτι το αβάσιμο και ότι δεν εμπεριέχει κάποια δόση αλήθειας.Επειδή λοιπόν δεν πείθονται για να την πιστέψουν, αδιαφορούν και προφανώς δεν επηρεάζει η αστρολογία με κάποιο τρόπο την κρίση τους.

Η ενδιάμεση κατηγορία είναι όσοι, ναι μεν δεν πιστεύουν ολοκληρωτικά στα ζώδια, τους αρέσει δε και ενδιαφέρονται να μαθαίνουν και τα ενημερώνονται για τις νέες εξελίξεις!

Το ερώτημα παραμένει: γιατί η αστρολογία ελκύει το ενδιαφέρον τόσων ανθρώπων ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, οικονομικής και κοινωνικής υπόστασης;
Η απάντηση είναι απλή! Στον άνθρωπο αρέσει να μαθαίνει πράγματα για τον εαυτό του, ειδικά από μια τόσο παράδοξη και ασυνήθιστη πηγή όπως είναι η αστρολογία και τα ζώδια. Είναι στην φύση του να γνωρίζει απόψεις τρίτων για το άτομο του και τους τομείς στη ζωή του. 

Και τα ζώδια με το χαρακτήρα τους, δηλώνουν έμμεσα μα σαφέστατα πως εμπεριέχουν την ύπαρξη μιας επιστημονικής αλήθειας. Τα ζώδια δεν παρουσιάζονται με το ύφος του "ΊΣΩΣ γίνει αυτό ή το άλλο" μα με την σιγουριά "ΘΑ γίνει αυτό και εκείνο". Υπογραμμίζουν με το τρόπο τους πως θα κάνουν δηλώσεις και όχι υποθέσεις.

Φυσικά, το στοιχείο της αβεβαιότητας και της πιθανότητας υπάρχει πάντα, μα σε γενικές γραμμές η αστρολογία δείχνει να προχωράει σε σίγουρες και σταθερές βάσεις.

Αυτή είναι η μαγεία της αστρολογίας. Υπόσχεται πως θα βρει απαντήσεις σε ερωτήματα που μας απασχολούν. Και συνήθως οι απαντήσεις της είναι αόριστες και συγκεκριμένες ταυτόχρονα, κάνοντας έτσι τον δέκτη να πεισθεί ως ένα βαθμό για την πιστότητα της.

Όπως και να έχει η αστρολογία και η προσφορά της έχει αναγνωριστεί. Διάφοροι ειδικοί και εκπομπές, δέχονται να συμβουλέψουν και να προβλέψουν τα μελλούμενα. Και πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν εκεί. Γιατί πα

ραδέχοντας το ή όχι, στους περισσότερους αρέσει η αστρολογία. Ενδιαφέρονται για αυτήν και βαθιά, μέσα τους ελπίζουν και πιστεύουν πως λέει την αλήθεια.

Κισελιόβα Αναστασία


  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τι ζώδιο είσαι; Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION