Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Οικονομική θέρμανση

Για το σύστημα θέρμανσης που θα επιλέξετε, ζητούμενο είναι να καταλήξετε στην αγορά που θα ισοσκελίζει την ποιότητα με την τιμή. Χρειάζετε να εστιάσετε σε 2 σημεία: ποιά είναι η απόδοση που θα σας εξασφαλίζει ανάλογα με τις ανάγκες σας και τι ενέργεια θα καταναλώνει.
Όποιο σύστημα θέρμανσης και αν τελικά επιλέξατε, υπάρχουν μερικοί τρόποι που με την εφαρμογή τους, μπορούν να μειώσουν το κόστος που συνοδεύει το θέμα της θέρμανσης.


Γενικά
  • Για καλή απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας κάντε μια γενική συντήρηση του συστήματος θέρμανσης τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Στα καλοριφέρ ενδείκνυται αυτή η γενική συντήρηση να γίνεται 2 φορές το χρόνο( Άνοιξη και Φθινόπωρο).
  • Με την εγκατάσταση ενός προγραμματισμένου θερμοστάτη μπορούν να μειωθούν τα έξοδα των καυσίμων.Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να προγραμματίσετε,για παράδειγμα, το σύστημα να λειτουργεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες όταν λείπετε. Ουσιαστικά προσαρμόζετε την θέρμανση στις ανάγκες σας, χωρίς κόπο.
  • Η εξαέρωση των συστημάτων είναι απαραίτητη πριν θέσετε σε λειτουργία του σύστημα για την σεζόν.

Ειδικότερα

  • Βάλτε καινούργιο λέβητα και καυστήρα. Με την νέα τεχνολογία εξασφαλίζουν απόδοση 95% έναντι των παλιών που δεν ξεπερνούσαν το 70%. Η απόσβεση θα γίνει γρήγορα, καθώς με καλύτερη απόδοση επιτυγχάνεται οικονομία στην ενέργεια σε ποσοστό που αντιστοιχεί σχεδόν σε 1,5 τόνο πετρελαίου το χρόνο.
  • Αν έχετε ενδοδαπέδια θέρμανση ή μαρμάρινα θερμαντικά σώματα, αφήστε το θερμοστάτη σε σταθερή θερμοκρασία όλο το 24ωρο ακόμα και όταν λείπετε.Έτσι θα είναι σε επιθυμητή θερμοκρασία χωρίς να χρειάζεται περισσότερη κατανάλωση ενέργειας για να επανέλθει.
  • Αρκεί να κατεβάσετε τον θερμοστάση έστω και μια μονάδα, για να εξασφαλίσετε οικονομία 10%. Άλλωστε, με το θερμοστάτη σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, δεν εξασφαλίζεται καλύτερη θέρμανση και επιπροσθέτως πληρώνετε περισσότερα χρήματα.
  • Τα πιο οικονομικά συστήματα θέρμανσης, ενεργειακά, είναι τα θερμαντικά σώματα μαρμάρου. Είναι πάνελ απο μάρμαρο που τοποθετούνται στο τοίχο και ζεσταίνουν με ακτινοβολία.Δεν χρειάζονται κεντρική εγκατάσταση ούτε σωληνώσεις και λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα.

Και κάτι για τα τζάκια

Την καλύτερη φωτιά, με την πιο αποδοτική καύση, την κάνουν καυσόξυλα απο πεύκο,οξιά, έλατο ή δρύ!

Η οικονομία στο σύστημα θέρμανσης μπορεί να αποφέρει μεγάλη μείωση στο πορτοφόλι. Με την σωστή αγορά και την σωστή συντήρηση, η λειτουργία του συστήματος θέρμανσης θα μειώσεις τις τσουχτερές τιμές.





Κισελιόβα Αναστασία
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οικονομική θέρμανση Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION