Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Κάρτα ή σύνδεση ;



Το δίλημμα είναι γνωστό. Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή την θέση και οι περισσότεροι ενδεχομένως έχουμε δοκιμάσει και τις 2 επιλογές. Δυο-τρία χρόνια πριν ίσως ήταν ευκολότερο να πάρουμε την απόφαση. Τώρα όμως, με τα νέα οικονομικά δεδομένα,στο ζήτημα του κινητού και του λογαριασμού του, αναθεωρούμε αναλυτικότερα τις θέσεις μας.
Κάρτα ή σύνδεση λοιπόν; Αν μη τι άλλο, υπάρχουν πολλές επιλογές. Την αγορά έχουν κατακλύσει ανταγωνιστικές εταιρίες με δελεαστικές προτάσεις και χαμηλές τιμές. Το μόνο που απομένει είναι να επιλέξουμε και αυτό ήταν. Είναι τόσο απλό;

Η διαδικασία ίσως να μην είναι τόσο εύκολη όσο ακούγεται. Τώρα που κάθε ευρώ μετράει, ακόμη και ο λογαριασμός του κινητού πρέπει να διαμορφωθεί έτσι ώστε να μην επιβαρύνει. Η κινητή τηλεφωνία έχει αποκτήσει σημαντικό ρόλο στην ζωή μας και μας είναι απαραίτητη. Όμως,οπως οι περισσότεροι( ή μάλλον όλοι..!) έχουμε ανακαλύψει προσωπικά τους τελευταίους μήνες οι προσφορές γινονται ολοένα και πιο... μη δελεαστικές! Παλαιότερες εκπτώσεις ακυρώνονται ενώ φτηνά πακέτα αποσύρονται. Οπότε πριν πάρετε την απόφαση, αναλογιστείτε τις ανάγκες σας και πως αυτές μπορούν να ικανοποιηθούν οικονομικά και ποιοτικά απο μια εταιρία.

Πρώτη φάση.
Κάντε το σημαντικότερο πρώτο βήμα. Μια μικρή σύσκεψη με τον εαυτό σας, βάζοντας σε σειρά τις προτεραιότητες σας. Το κινητό το χρησιμοποιείτε σπάνια σχετικά και σε περιπτώσεις ανάγκης ή σας είναι απαραίτητο καθημερινά; Άλλοι τρόποι επικοινωνίας, που είναι οικονομικότεροι ή και φτηνοί, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ως ένα βαθμό την χρήση του κινητού σας;(π.χ. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, facebook,twitter κ.α.,σταθερό τηλέφωνο). Μιλάτε συχνά στο κινητό ή προτιμάτε να επικοινωνείτε με sms; Όλα αυτά θα σας οδηγήσουν στην αναθεώρηση και στα όρια που κινούνται οι ανάγκες σας σε σχέση με το κινητό. Επίσης θα σας δώσουν μια σταθερή βάση για το τι χρειάζεστε ώστε να ξέρετε αργότερα τι πρέπει να ψάξετε.

Κάρτα...;
Αν επικοινωνείτε κυρίως με τα μηνύματα, καλύπτεστε απο άλλους τρόπους επικοινωνίας και γενικά δεν έχετε άνετο και σταθερό προυπολογισμό η κάρτα είναι οτι σας χρειάζεται. Φοιτητές κυρίως, αλλα και πολλοί άλλοι, με την κάρτα ορίζουν το κόστος που επιφέρει το κινητό και μόνοι ελέγχουν το ποσό και το πότε θα διαθέσουν χρήματα στη κινητή τηλεφωνία τους. Αυτά είναι και τα πλεονεκτήματα της. Το γεγονός πως ολομόναχος ορίζεις πόσα θα πληρώσεις. Ας μην ξεχνάμε και τα διάφορα πακέτα που μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει και να επωφελείται απο τις προσφορές τους. Το μόνο ουσιαστικό μειονέκτημα είναι πως σε περίπτωση ανάγκης, η κάρτα σε περιορίζει.

Σύνδεση...;
Αν πάλι χωρίς το κινητό δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα και σας είναι απαραίτητο για την δουλειά ή γενικά την καθημερινότητα σας, και φυσικά αν μιλάτε πολύ και δεν σας βολεύουν άλλοι τρόποι επικοινωνίας τότε η λύση προφανώς είναι η σύνδεση. Με την σύνδεση είναι σαν να έχετε τ σταθερό τηλέφωνο στην τσέπη σας, μπορείτε να μιλήσετε όποτε θέλετε, όπου θέλετε και το βασικό όσο θέλετε. Και σε αυτή την περίπτωση εσείς ορίζετε το πόσο θα πληρώσετε αλλα όπως κατανοείτε όταν έχετε σύνδεση η κατάσταση είναι πιο εύκολο να σας ξεφύγει και αργότερα να αναστενάζετε απο το ύψος των λογαριασμών.

Ή μήπως καρτοσυμβόλαιο;

Είναι η μέση λύση που συνδυάζει τα δύο παραπάνω. Με μια σταθερή τιμή(που δεν προσφέρει η σύνδεση) απολαμβάνετε πιο άνετη επικοινωνία με όλους(που δεν προσφέρει η κάρτα). Συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα των δυο επιλογών μπορείτε να επιλέξετε το καρτοσυμβόλαιο που φαινομενικά δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο μειονέκτημα. Απο εκεί και έπειτα, εξαρτάται το πόσο βολεύει ή όχι εσάς.

Αφού λοιπόν καταλήξετε στο τι ακριβώς ζητάτε, προχωράτε στη δεύτερη φάση που είναι η έρευνα αγοράς. Με την οικονομική κρίση στην ατμόσφαιρα, όλες οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας προσπαθούν να γίνουν ανταγωνιστικές προσφέροντας υπηρεσίες κατάλληλες για κάθε τσέπη και ανάγκες. Ερευνήστε τες όλες και καταλήξτε σε εκείνη που πλησιάζει περισσότερο στο επιθυμητό αποτέλεσμα: οικονομία και εξυπηρέτηση.

Μήπως να σκεφτούμε λίγο παραπάνω στο θέμα της κινητής τηλεφωνίας; Ας αντιμετωπίσουμε την κρίση και με ένα άλλο σκεπτικό,μια άλλη νοοτροπία. Ας ιεραρχήσουμε τις ανάγκες μας και ας τις βάλουμε εκεί που πραγματικά πρέπει. Ας μην μπερδεύουμε τον καταναλωτισμό με την επιβίωση.Μήπως να περιορίζαμε το κινητό και να βλέπαμε συχνότερα τους φίλους και κοντινούς μας ανθρώπους, πετυχαίνοντας έτσι κάτι παραπάνω απο οικονομία στο πορτοφόλι μας;Τουλάχιστον έτσι θα βγούμε σίγουρα κερδισμένοι...


Κισελιόβα Αναστασία
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κάρτα ή σύνδεση ; Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION