Σάββατο 20 Μαΐου 2023

ΒΡΥΣΣΑΣ#ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ#ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ !


ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΙΣΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΒΡΥΣΣΑΣ" ΣΤΟ 10ο χλμ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΤΥΡΝΑΒΟΥ , ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ .  



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ


Η εταιρεία «ΒΡΥΣΣΑΣ ΑΕ» ξεκίνησε τα πρώτα βήματα της με τον παππού Κωνσταντίνο Βρυσσά το 1936 όταν εκείνος αποφάσισε να αγοράσει ένα μικρό αμπελώνα τεσσάρων στρεμμάτων, ένα ξύλινο πατητήρι και δρύινα βαρέλια. Αυτή έμελε να είναι η αρχή για να ξεκινήσει να οινοποιεί διάφορες τοπικές ποικιλίες κόκκινων και λευκών σταφυλιών. Δύο χρόνια αργότερα «στήνει» 2 μικρούς χάλκινους χειροποίητους άμβυκες 350 λίτρων και ξεκινά την απόσταξη τσίπουρου χωρίς γλυκάνισο στην αρχή και στη συνέχεια και άλλων αποσταγμάτων όπως BRANDY και ΟΥΖΟ.

Ορόσημο αποτελεί η χρονιά του 1952, όπου στην οικογένεια χορηγείται επίσημα η πρώτη άδεια Οινοποιού, Αποσταγματοποιού και Ποτοποιού.

Ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς της οικογενειακής μας ιστορίας είναι το έτος 1997, χρονιά κατά την οποία έχτισαν στην περιοχή Δένδρα Τυρνάβου σε οικόπεδο 15 στρεμμάτων τις εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται σήμερα και οι οποίες αποτελούνται από χημείο οινοποιείο, αποσταγματοποιείο, ποτοποιείο, 5 χάλκινους χειροποίητους άμβυκες όπως και παλιά, 4 γραμμές εμφιάλωσης και αποθήκες πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων.

Σήμερα, η ΒΡΥΣΣΑΣ ΑΕ παράγει ΤΣΙΠΟΥΡΟ με και χωρίς γλυκάνισο, ΟΥΖΟ, BRANDY, απόσταγμα οίνου, σαμπάνιες με και χωρίς αλκοόλ και τελευταία ΡΑΚΟΜΕΛΟ το οποίο βασίζεται σε παλιά βυζαντινή συνταγή με πάνω από 10 βότανα και αρωματικά φυτά καθώς και αυθεντικό Ελληνικό μέλι.



Info

Vrissas ΤΣΙΠΟΥΡΟ-ΟΥΖΟ-ΡΑΚΟΜΕΛΟ vrissas.gr Υπεύθυνος επικοινωνίας Κωνσταντίνος Βρυσσάς : 2410 83 10 22 e-mail : info@vrissas.gr 10ο χλμ Λάρισας - Τυρνάβου Social media Facebook : https://www.facebook.com/vrissas/ Instagram : https://www.instagram.com/tsipouro.vrissa/

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠ΄ΤOΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ , ΚΥΡΙO ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΒΡΥΣΣΑ

          

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ  ΣΤΙΓΜΕΣ   ΤΟΥ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ   
ΑΠ΄ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΧΕΙΜΩΝΑ 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠ΄ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ACTION IN GREECE ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2023 

Η leader του Action In Greece  Σοφία Στάμου καλωσορίζει στον χώρο της δεξίωσης
τον Κωνσταντίνο Βρυσσά και την πανέμορφη κόρη του Ζένια - που εκπροσώπησαν την οικογένεια Βρυσσά στη δεξίωση
.

Ο Κωνσταντίνος Βρυσσάς με τους executive chef
Ελένη Ψυχάρη και Σπύρο Κορωνάκη

Ο Κωνσταντίνος Βρυσσάς στην συνέντευξη του στην Ευαγγελία Λεπεσιώτη, αρχισυντάκτρια του
Action In Greece και υπεύθυνη Τύπου του Sigma Press Office
 .


Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office



  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΒΡΥΣΣΑΣ#ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ#ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION