Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Ο Γιώργος Τατάκης, μόλις κυκλοφόρησε το φωτογραφικό λεύκωμα, «ΟΛΥΜΠΟΣ: Από την Κάρπαθο στο Βυζάντιο», ένα εικαστικό αφιέρωμα στη διαρκή ομορφιά και τις παραδόσεις του τόπου.

 

"OLYMPOS: From Karpathos island to Byzantium"

 
Ο διεθνούς φήμης φωτογράφος Γιώργος Τατάκης κυκλοφορεί το νέο φωτογραφικό βιβλίο «ΟΛΥΜΠΟΣ: Από την Κάρπαθο στο Βυζάντιο»
Ο Γιώργος Τατάκης, μόλις κυκλοφόρησε το φωτογραφικό λεύκωμα, «ΟΛΥΜΠΟΣ: Από την Κάρπαθο στο Βυζάντιο», ένα εικαστικό αφιέρωμα στη διαρκή ομορφιά και τις παραδόσεις του τόπου.
Με εκπληκτικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ο Τατάκης ταξιδεύει τον αναγνώστη στις παραδόσεις και τον ζωντανό πολιτισμό της Ολύμπου. Από το βυζαντινό Πάσχα μέχρι τη συγκομιδή της ελιάς, από τους παραδοσιακούς γάμους μέχρι την κτηνοτροφία, οι επιβλητικές φωτογραφίες του Τατάκη αποτυπώνουν τη ζεστασιά και την ανθεκτικότητα των κατοίκων της Ολύμπου και βυθίζουν τους αναγνώστες στην καθημερινή τους ζωή, τις εορταστικές και τις θρησκευτικές παραδόσεις.
«Το βιβλίο περιλαμβάνει φωτογραφίες μου από τις επισκέψεις μου μεταξύ 2016 και 2017», είπε ο Τατάκης. «Αυτό το βιβλίο είναι το αποτέλεσμα του πάθους μου για τη φωτογραφία και της αγάπης μου για τον ελληνικό πολιτισμό. Ελπίζω ότι θα βοηθήσει τους αναγνώστες να εκτιμήσουν την ομορφιά και τον πλούτο των παραδόσεων αυτού του τόπου.» 
 
Με επιμέλεια του αναπλ. καθηγητή Andrew Farrington, το βιβλίο περιλαμβάνει εισαγωγή από την αναπλ. καθηγήτρια Β. Χρυσανθοπούλου, D. Phil, και πρόλογο από την Ε. Διακογεωργίου, MSc, η οποία αποκαλεί το βιβλίο «...ποίηση σε εικόνες εμπνευσμένη από την τοπική παράδοση».
 
Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Τατάκη (shoptatakis.com). 
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «ΟΛΥΜΠΟΣ: Από την Κάρπαθο στο Βυζάντιο» και για να αγοράσετε το βιβλίο, επισκεφθείτε τη διεύθυνση παρακάτω.
 
 

Ο φωτογράφος

Ο Γιώργος Τατάκης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κερασούντα του Πόντου και την Πρίγκηπο της Κωνσταντινούπολης και άφησε την καριέρα του ηλεκτρολόγου μηχανικού μετά από 10 χρόνια, λόγω της αγάπης του για τη φωτογραφία. Τα τελευταία 9 περίπου χρόνια, φωτογραφίζει εμπνευσμένος από την Ελληνική παράδοση και οι φωτογραφίες του βραβεύονται και εκτίθενται διεθνώς, ενώ δημοσιεύονται σε μέσα όπως οι New York Times, το National Geographic, το LFI, το Forbes, CNN, London Times και πολλά άλλα. Έργα του χρησιμοποιούνται ακόμη και σε παραγωγές του HBO, Apple TV κ.λπ. Έργα του βρίσκονται επίσης σε μόνιμες συλλογές Μουσείων όπως το Μπενάκη, το Fragonard στις Κάννες και το Avant-garde στην Ελβετία και το αρχείο του φυλάσσεται από τα φωτογραφικά αρχεία του Μ. Μπενάκη.
 
Συνεργάζεται με το National Geographic, την TUI, τη Blue Star Ferries, το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, την UNESCO, την Canon, το Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος (ΕΡΚΕΤ), την Open Farm κ.α. Το βιβλίο του "Throw away your camera & become a photographer" έχει ήδη αποσπάσει θετικές κριτικές, συμπεριλαμβανομένης του Readers' Favorite με 5 αστέρια.
 
 
 
Σελίδα φωτογράφου: https://tatakis.com

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Γιώργος Τατάκης, μόλις κυκλοφόρησε το φωτογραφικό λεύκωμα, «ΟΛΥΜΠΟΣ: Από την Κάρπαθο στο Βυζάντιο», ένα εικαστικό αφιέρωμα στη διαρκή ομορφιά και τις παραδόσεις του τόπου. Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION