Τρίτη 9 Μαΐου 2023

10ο Καλλιτεχνικό Summer Camp - ΜΟΡΦΕΣ ΈΚΦΡΑΣΗΣ

 

SUMMER CAMP 2023

10ο Καλλιτεχνικό Summer Camp από τις Μορφές Έκφρασης (5-15 ετών)

Στην αγκαλιά της Φύσης η Τέχνη και το παιχνίδι μοιράζουν χαμόγελα και ξεγνοιασιά!

Ένα ξεχωριστό camp για παιδιά από 5-15 ετών κάτω από τη μαγική μπαγκέτα των Μορφών Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη, μια από τις πιο δυναμικές Ελληνικές ομάδες καλλιτεχνικής εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων, θα χαρίσει στα παιδιά μια ξεχωριστή επαφή με τη φύση αλλά και την Τέχνη! Μουσικές, τραγούδια, χοροί, παραμύθια και μύθοι θα εμπλουτίσουν την πολιτισμική εμπειρία των παιδιών, βοηθώντας τα ταυτόχρονα να καταλάβουν και να ανακαλύψουν έννοιες όπως η επικοινωνία, τα συναισθήματα, τα δικαιώματα, η συνύπαρξη με τους ανθρώπους αλλά και να αναπτύξουν την επαφή τους με τη φύση. Οι καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών ξεκινάνε φέτος με δημιουργία, με νέες φιλίες και χαρά μέσα σ’ ένα πανέμορφο δάσος πολύ κοντά στην πόλη. Το πρόγραμμα που είναι ειδικά διαμορφωμένο για τα παιδιά της κάθε ηλικιακής ομάδα (Νήπια – πρώτες τάξεις του Δημοτικού – μεγάλες τάξεις του Δημοτικού – Γυμνάσιο) ενθαρρύνει τα παιδιά να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο και τα να αναπτύξουν τα προσωπικά τους ταλέντα!

Η Φύση μας προσφέρει απλόχερα την ομορφιά της

Ο πανέμορφος Βοτανικός κήπος Διομήδους μας προσφέρει απλόχερα την ομορφιά του αλλά και την ευκαιρία να βιώσουμε τη ζωή μέσα στη Φύση.

Τα οφέλη για το παιδί είναι τεράστια καθώς του χαρίζει χώρο και αισθήσεις που το βοηθούν στην ευρύτερη του ανάπτυξη. Οι τέχνες αναπτύσσουν την προσωπική του έκφραση, τη Φαντασία του και την πίστη στις ικανότητές του. Είναι σημαντικό στις μέρες μας να επιμένουμε ώστε τα παιδιά να έχουν πραγματική επαφή με τον άνθρωπο και τη φύση, καθώς ζούνε όλο και περισσότερο σε εικονικό περιβάλλον που πολύ συχνά διασπά την προσοχή τους αλλά και την αίσθηση τους για το χώρο. Πιστεύουμε στην απλότητα, στην έκφραση και την ανάπτυξη των ανθρώπων μέσα από τις Τέχνες, αλλά και την αστείρευτη δύναμη της φύσης που μας προσφέρει απλόχερα καλαισθησία, ηρεμία και ευχαρίστηση!

Τρόπος λειτουργίας του καλλιτεχνικού camp

Η προσέλευση των παιδιών γίνεται από τις 7:45 π.μ. και ολοκληρώνεται το αργότερο στις 8:45 π.μ. Στο διάστημα αυτό τα παιδιά χωρίζονται στις ομάδες τους. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινάει στις 9:00 π.μ. και ολοκληρώνεται στη 1:00 μ.μ. Στη συνέχεια τα παιδιά τρώνε, είτε δικό τους φαγητό ή από το μενού, Μετά τις 2:00 μ.μ. οι γονείς που το επιθυμούν μπορούν να παραλαμβάνουν τα παιδά ανά μια ώρα. Όσα παιδιά παραμένουν μετά τη 2:00 μ.μ. ακολουθούν το πρόγραμμα της Ελεύθερης έκφρασης (ελεύθερο παιχνίδι, οργανωμένα παιχνίδια από τους εμψυχωτές, ανάγνωση βιβλίων και παραμυθιών, ελεύθερη ζωγραφική , παιχνίδια ανακάλυψης κ.α.). Οι γονείς παραλαμβάνουν τα παιδιά το αργότερο στις 4:00 μ.μ.

Για όσους γονείς δεν μπορούν υπάρχει δυνατότητα φύλαξης των παιδιών από τις 4:00 μ.μ. έως τις 6:00 μ.μ. Όπου μπορούν να έρχονται να τα παίρνουν την ώρα που τους βολεύει.

Τα παιδιά που θα έρχονται με Πούλμαν αναχωρούν στις 3:45 μ.μ. από το camp.

Ενδεικτικό καθημερινό πρόγραμμα

09:00 – 09:30 Παιχνίδια καλημέρας

09:30 – 10:15 1ο εργαστήριο (πχ: θεατρικό παιχνίδι)

10:15 – 10:30 Δεκατιανό

10:30 – 11:30 2ο εργαστήριο (πχ: Τραγούδι και ορχήστρα)

11:30 – 12:00 3ο εργαστήριο (πχ: Χορός)

12:00 – 13:00 4ο εργαστήριο (πχ: Εικαστικά – κατασκευές)

13:00 Λήξη εκπαιδευτικού προγράμματος

13:00 – 14:00 Μεσημεριανό γεύμα

14:00 -16:00 Ελεύθερη Έκφραση ( ζωγραφική, ομαδικά παιχνίδια, συζητήσεις για την ημέρα που πέρασε, εικονογράφηση, επιτραπέζια, ελεύθερο παιχνίδι, παιχνίδια escape room στη φύση κ.α.)

16:00 – 18:00 Φύλαξη (έξτρα παροχή)

Πρόγραμμα ανά εβδομάδα:

1η Εβδομάδα: Το δάσος είναι...

Μέσα από τα μάτια του καλλιτέχνη ανακαλύπτουμε τον ρόλο του δάσους στη ζωή μας, τα ζώα και τα φυτά που συνυπάρχουν σε αυτό, τα δώρα που μας χαρίζει και την έμπνευση για έναν κόσμο πιο κοντά στο οικοσύστημα. Παραμύθια – Μύθοι – Τραγούδια και ποιήματα γίνονται συνοδοιπόροι στην ανακάλυψη μας.

2η Εβδομάδα: Το ταξίδι του ποταμού...

Το ποτάμι μας προσκαλεί σ’ ένα μακρύ ταξίδι και μας αποκαλύπτει πόλεις, ανθρώπους, τρόπους ζωής και κατασκευές που παράγουν ενέργεια. Μύθοι και Τραγούδια – πλάσματα της Φύσης και της Φαντασίας.

3η Εβδομάδα: Ένα ατελείωτο σύμπαν...

Αστέρια και πλανήτες, εξωγήινοι και διαστημικά ταξίδια, όνειρα και στόχοι των ανθρώπων για τον κόσμο που βρίσκεται εκεί ψηλά στο ατέλειωτο σύμπαν… Η δημιουργία του κόσμου μέσα από μύθους και Τιτάνες!

4η Εβδομάδα: Η ζωή του βυθού...

Ο κόσμος του βυθού… πλούσιος σε χρώματα και σχήματα μας χαρίζει μια ατέλειωτη ποικιλία πλασμάτων και περιπετειών που εξάπτουν τον νου! Ιστορίες για πειρατές και ψαράδες, γοργόνες μας ευαισθητοποιούν και μας κάνουν ενεργούς υποστηρικτές του θαλάσσιου κόσμου!

5η Εβδομάδα: Τα ξωτικά του δάσους!

Νεράιδες και Νύμφες, Αρχαίοι Θεοί και μυθικοί Γίγαντες, νάνοι και μικρά ξωτικά , το δάσος είναι γεμάτο παραμύθια και ιστορίες από τα παλιά!

6η Εβδομάδα: Ο κόσμος ανάποδα...

Και αν ο κόσμος δεν ήταν έτσι όπως είναι πώς θα ήταν; Ελάτε να φτιάξουμε τον δικό μας κόσμο, εκεί όπου όλοι θα ζούσαν με έναν τρόπο διαφορετικό! Πως θα ήταν τα σπίτια; Τα ρούχα; Το σχολείο; Ελάτε να τον φτιάξουμε!

7η Εβδομάδα: Οι άνθρωποι της γης!

Χρώματα , συνήθειες, χοροί, και μύθοι.. Οι άνθρωποι της γης ,διαφορετικοί σε κάθε τόπο, έχουν τον δικό τους τρόπο να ζούνε… Πώς η Φύση επιρεάζει τη ζωή τους, το χρώμα τους και τα παραμύθια τους… Ινδιάνοι, Κινέζοι και Αυστραλοί Φανταστικοί οι άνθρωποι απ΄ όλη τη γη!

8η Εβδομάδα: Συναισθήματα...

Τα συναισθήματα πρωταγωνιστούν στον κόσμο των ανθρώπων, στη μουσική και στο τραγούδια, στα χρώματα και στις φιλίες, στις παρέες… Ελάτε να τα ανακαλύψουμε!

9η Εβδομάδα: Η πόλη πάνω στο δέντρο

Μια πόλη πάνω σ’ ένα δέντρο; Μια πόλη είναι εκεί πάνω σ’ ένα δέντρο και από ψηλά μας μιλάει για όσα βλέπει και ακούει… Ένα παιδί κάνει έναν καινούργιο φίλο και ο κόσμος αλλάζει.. Αλλά στ΄ αλήθεια πως;

Οι παρουσιάσεις της Παρασκευής

Κάθε Παρασκευή που τελειώνει η μαγική εβδομάδα, στον υπέροχο κόσμο των Μορφών Έκφρασης, είναι ευκαιρία να μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας την περιπέτεια που ζήσαμε. Έτσι λοιπόν, θα είστε καλεσμένοι των παιδιών σας στην παρουσίαση της εβδομάδας!

Η παρουσιάσεις γίνονται κάθε Παρασκευή στις 2:00 μ.μ.

Τα παιδιά παραμένουν στο camp μετά τις παρουσιάσεις, εφόσον οι γονείς το επιθυμούν έως τις 4:00 μ.μ. ή μπορούν να τα πάρουν μαζί τους μετά την παρουσίαση.

Τετάρτη μια διαφορετική μέρα

Κάθε Τετάρτη είναι μια μέρα έκπληξη! Το πρόγραμμα μας αλλάζει, βόλτα στον κήπο, ομαδικά παιχνίδια θησαυρού, ζωγραφική στη φύση, περίπατος στους ανθώνες κι άλλες δράσεις έκπληξη αλλάζουν και γεμίζουν την καθημερινότητα των παιδιών, προσφέροντάς τους νέες εμπειρίες!

Εκπαιδευτικό προσωπικό

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την καλλιτεχνική εκπαιδευτική μας ομάδα, που αποτελείται από Μουσικούς, Χορευτές, Ηθοποιούς και Εικαστικούς. Τα παιδιά χωρίζονται σε ηλικιακές ομάδες, ενώ θα υπάρχουν επιπλέον 2 τουλάχιστον συντονιστές που θα φροντίζουν για κάθε ανάγκη των παιδιών κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων.

Ειδικά εκπαιδευμένο άτομο για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, πρώτες βοήθειες.

Ημερομηνίες – ωράριο:

1η εβδομάδα: 19 - 23 Ιουνίου

2η εβδομάδα: 26 - 30 Iουνίου

3η εβδομάδα: 3 - 7 Ιουλίου

4η εβδομάδα: 10 - 14 Ιουλίου

5η εβδομάδα: 17 - 21 Ιουλίου

6η εβδομάδα: 24 - 28 Ιουλίου

7η εβδομάδα: 31 Ιουλίου - 4 Αυγούστου

8η εβδομάδα: 28 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου

9η εβδομάδα: 4 – 8 Σεπτεμβρίου

Καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή: 8:00 π.μ – 4:00 μ.μ.

Φύλαξη 4:00 μ.μ.- 6:00 μ.μ.

Κόστος συμμετοχής :

*Για 1 παιδί:

- 1 εβδομάδα: 100€

- 2 εβδομάδες: 95€ ανά εβδομάδα για κάθε παιδί

- 3 εβδομάδες και άνω: 90€ ανά εβδομάδα για κάθε παιδί

*Για 2 αδέλφια:

- 1 εβδομάδα: 95€ για κάθε παιδί

- 2 εβδομάδες και άνω: 85€ ανά εβδομάδα για κάθε παιδί

*Για 3 αδέλφια:

- 1 εβδομάδα: 90€ για κάθε παιδί

- 2 εβδομάδες και άνω: 80€ ανά εβδομάδα για κάθε παιδί

*Για group (10 άτομα και άνω):

- 1 εβδομάδα: 90€ για κάθε παιδί

- 2 εβδομάδες και άνω: 85€ ανά εβδομάδα για κάθε παιδί

Φύλαξη 4:00 – 6:00 μ.μ.

Για τους γονείς που αργούν να σχολάσουν από τη δουλειά τους, υπάρχει ως έξτρα παροχή η δυνατότητα φύλαξης Τα παιδιά παραμένουν στο χώρο υπό την επίβλεψή μας. Κόστος: 30€ ανά εβδομάδα για κάθε παιδί

Μεταφορά με Πούλμαν

Για όσους δεν μπορούν να φέρουν τα παιδιά στο camp, υπάρχει ως έξτρα παροχή, η δυνατότητα, εφόσον συγκεντρωθεί επαρκής αριθμός παιδιών, (15 +) μεταφοράς των παιδιών, από συγκεκριμένες στάσεις ανά περιοχή στο camp και αντίστροφα. Τα λεωφορεία θα περνούν από συγκεκριμένα σημεία-σταθμούς για την παραλαβή και παράδοση των παιδιών και όχι από πόρτα σε πόρτα.. Τα δρομολόγια θα ανακοινωθούν σύντομα. Κόστος: 50€ ανά εβδομάδα για κάθε παιδί

Φρεσκομαγειρεμένο φαγητό (menu)

Υπάρχει η δυνατότητα να εγγραφείτε στο πρόγραμμα καθημερινής σίτισης. Συνεργαζόμενο catering θα φέρνει καθημερινά φρέσκο φαγητό για τα παιδιά, που περιλαμβάνει δεκατιανό και μεσημεριανό. Κόστος: 40€ ανά εβδομάδα για κάθε παιδί

Νέες δράσεις:

-Μaster class θεάτρου για εφήβους 12-16 ετών (3 εβδομάδες)

-Μaster class μουσικής για εφήβους 11-16 ετών (3 εβδομάδες)

-Τμήμα Κινηματογράφου για εφήβους 11-15 ετών (2 εβδομάδες)

1ο τμήμα : 19/6 έως 30/6

2ο τμήμα: 3/7 έως 14/7

*Για το τμήμα κινηματογράφου είναι απαραίτητο να έχουν τα παιδιά κινητό με κάμερα.

-Άμεσα θα αναρτηθούν λεπτομέρειες και πρόγραμμα

Εγγραφές:

Τηλέφωνα: 210 3464903, 210 3464002

e-mail: morfesekfrasiscamps@gmail.com

Το παιδί μπορεί να συμμετέχει σε 1- 9 εβδομάδες κατ’ επιλογή

Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: 10ο Καλλιτεχνικό Summer Camp - ΜΟΡΦΕΣ ΈΚΦΡΑΣΗΣ Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION