Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY#Ελληνό-Ιταλική τυρόπιτα#Greek-Italian cheese pie !

             
ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY


Ελληνό-Ιταλική τυρόπιτα
Greek-Italian cheese pie


Υλικά
8 φύλλα κρούστας - BOUSMALIS
Κρασί ροζέ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - ESTATE MANOLESAKIS
120 γρ. ελαιόλαδο - ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ
2 κ.σ. άλειμμα καπνιστής κόκκινης πιπεριάς με σκόρδο και βασιλικό - VORAS FLAVORS
2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη τριμμένη
3 αυγά
5-6 φέτες προσούτο
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. σχοινόπρασο
500 γρ. ρικότα
80 γρ. πεκορίνο
300 γρ. μοτσαρέλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια μπασίνα θα προσθέσουμε τη ρικότα, τη μοτσαρέλα, το πεκορίνο, τις 2 κ.σ. από το άλειμμα πιπεριάς , την ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη , τα αυγά και το ελαιολάδο και ομογενοποιούμε με ένα σύρμα (φουέ). Αυτό το μείγμα το προσθέτουμε μετά μέσα στα φύλλα μας . Θα χρειαστούμε μια βάση κέικ αποσπώμενη ή τσέρκι αποσπώμενο. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο και μ΄ ένα πινέλο λαδώνουμε πολύ καλά τη βάση του κέικ ή το τσέρκι.
Ανοίγουμε το πακέτο απ΄ το φύλλο κρούστας και προσθέτουμε ένα ένα τα 8 φύλλα στη βάση, ενώ παράλληλα ραντίζουμε ένα ένα τα φύλλα με το μείγμα βούτυρο-ελαιόλαδο, σουρώνοντας τις άκρες του φύλλου στην άκρη της φόρμας . Ραντίζουμε εκ νέου τις άκρες του φύλλου με το μείγμα ελαιολάδου βουτύρου. Τοποθετούμε τις ψιλοκομμένες φέτες προσούτο, τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° βαθμούς και ψήνουμε για 40' λεπτά. Μετά το πέρας του χρόνου αφαιρούμε την τυρόπιτα μας από τον φούρνο, αφαιρούμε το τσέρκι, ξανατοποθετούμε την τυρόπιτα για άλλα 10 λεπτα στον φούρνο, έτσι ώστε να αποκτήσουμε τραγανότητα στο φύλλο μας. Στο τέλος αφαιρούμε απ΄ τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει περίπου 10 λεπτά έτσι ώστε να σφίξει το μείγμα των τυριών, για να μπορούμε να την κόψουμε. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε ψιλοκομμένο σχοινόπρασο . Συνοδεύουμε ιδανικά το πιάτο μας με οίνο ροζέ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ απ΄το Κτήμα Μανωλεσάκης .




  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY#Ελληνό-Ιταλική τυρόπιτα#Greek-Italian cheese pie ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION