Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ συναντήσαμε την τέχνη , τον πολιτισμό , τις αξίες και τον ένα και μοναδικό ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΑΡΑΓΚΟ ...

Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ ξεκίνησε την Κυριακή 20/11 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου με την παρουσίαση του βιβλίου του Θόδωρου Μαραγκού "Ο Δάσκαλος της Αρκαδίας και ο Τάλως του 21ου αιώνα". Ανάγνωσαν αποσπάσματα ο Θεοδόσης Κοντόζογλου και η Ελένη-Συκά Κοντόζογλου και τραγούδησε η μικρή Παρασκευή με συνοδεία στο πιάνο από τη μαέστρο μητέρα της Ελευθερία Βούλγαρη.Ακολούθησαν οι προβολές των ταινιών "Μπλακ Μπέ" του Θόδωρου Μαραγκού, η ταινία τεκμηρίωσης μικρού μήκους "Η Μάχη της Περαχώρας" του Γιάννη Αικατερίνη και το "Emulsion" του Βασίλη Καλέμου με την παρουσία των σκηνοθετών.

Στα πλαίσια αυτών των εξαιρετικών παρουσιάσεων , ζητήσαμε απ΄τον κύριο Μαραγκό να μας μιλήσει για το εγχείρημα της συγγραφής κι εκείνος ευγενικά μας ξενάγησε στο έργο του ...

Sigma Press Office :  Απ΄τη σκηνοθεσία , στη συγγραφή ενός βιβλίου . Μιλήστε μας για το πως ξεκίνησε η ιδέα και πως υλοποιήθηκε στη συνέχεια .

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ : Ξεκίνησα με την ιδέα να γράψω ένα σενάριο, βγαλμένο μέσα από την Αρκαδία του μυαλού μου. Αλλά όσο έγραφα και προχωρούσα σε βάθος, το θέμα με το οποίο καταπιανόμουν αποκτούσε όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Με οδηγούσε η έμπνευσή μου που μου σκάλιζε το μυαλό. Τελικά παρασύρθηκα καλλιτεχνικά και αντί για σενάριο έγραψα μυθιστόρημα.


Sigma Press Office : Θα θέλαμε μια επεξήγηση του τίτλου για να εισάγουμε το κοινό στο πνεύμα του βιβλίου .


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ : Ο δάσκαλος της Αρκαδίας είναι ο θεματοφύλακας του Αρκαδικού ιδεώδους. Το Αρκαδικό ιδεώδες είναι πνευματικός όρχος που φυλάσσεται εκεί το πολύτιμο αγαθό της παιδείας της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Είναι ταυτισμένο με τις αξίες του ανθρωπισμού. Προτάσσει την απλή ζωή σε πλήρη αρμονία με τη φύση και δεν επιτρέπει στον άνθρωπο να επιβληθεί στη φύση. Είναι αυτό που νοσταλγεί ο άνθρωπος να επιστρέψει στις πηγές του για να ξαναβρεί το νόημα της ζωής του.

Ο “Τάλως 21ος αιώνας” είναι ένα επιστημονικό πρόγραμμα της 4ης τεχνολογικής επανάστασης που λέει ότι το νόημα της ζωής του ανθρώπου δεν βρίσκεται στις πηγές αλλά στην αναβάθμισή του, η οποία θα προκύψει από την επέμβαση ρομποτικής τεχνολογίας σε συνδυασμό με την επιστημονική παρέμβαση στο DNA του ανθρώπου και όχι μόνο.


Sigma Press Office :  Σκέφτεστε με κάποιον τρόπο την κινηματογράφηση του βιβλίου σας ;

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ : Ο μόνος τρόπος είναι να βρω παραγωγό ή χορηγό.


Sigma Press Office : Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο δυνατό σημείο του βιβλίου .

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ : Είναι το σημείο όπου ο δάσκαλος κράζει με όλη του τη δύναμη τους διεφθαρμένους επιστήμονες της τεχνολογίας που κατασκευάζουν θανατηφόρα όπλα παντός είδους, τα οποία γεμίζουν τη γή με πτώματα νέων ανθρώπων και καταστρέφουν τη φύση και το περιβάλλον.


Sigma Press Office :  Αρχή , μέση , τέλος  ...  Υπάρχει  στην εξέλιξη η δύναμη της τοπολατρείας .Πιστεύετε ότι ο Έλληνας αγαπάει ουσιαστικά τον τόπο του ;

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ : Υπάρχει και αρχή και μέση και τέλος. Υπάρχει ανάπτυξη, δραματουργική κορύφωση και λύτρωση. Υπάρχει ακόμα, δράση, πλοκή και χιούμορ. Επίσης υπάρχει αγάπη για τον τόπο του οποίος είναι συνδεδεμένος με την παράδοσή του και την ιστορία του. Η ζωή του είναι συνδεδεμένη με τον τόπο του , γιατί είναι αυτός που του προσφέρει τα προϊόντα του για να τραφεί και το νερό για να πιει και να ξεδιψάσει.


Sigma Press Office : Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στο εξωτερικό ;

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ : Βεβαίως!


Sigma Press Office : Ποια είναι τα άμεσα μελλοντικά σας σχέδια ως σκηνοθέτης και συγγραφέας ;

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ : Είναι κατ΄ αρχήν να κάνω αυτό το μυθιστόρημα κινηματογραφικό έργο. Σας ευχαριστώ για το βήμα που μου δώσατε . Καλή επιτυχία στο έργο σας ! Να είσθε καλά.


Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Θεόδωρο Μαραγκό κι ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία στο νέο του εγχείρημα και σε όλες του τις δημιουργίες !


Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ συναντήσαμε την τέχνη , τον πολιτισμό , τις αξίες και τον ένα και μοναδικό ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΑΡΑΓΚΟ ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION