Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Ο νόμιμος φορέας που διεκδικεί τα συγγενικά δικαιώματα των μεταγλωττιστών στην Ελλάδα είναι ο «Διόνυσος» και δίνει μάχη με μεγάλες ξένες εταιρείες παραγωγής, χωρίς ωστόσο να έχει τη στήριξη της Eλληνικής νομοθεσίας...

Σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά τα συγγενικά δικαιώματά τους αντιμετωπίζουν οι Έλληνες μεταγλωττιστές, οι οποίοι αναγκάζονται να απέχουν από το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας τους, μη υπογράφοντας συμβόλαια αμερικανικού δικαίου, που απαιτούν την πλήρη παραχώρηση αυτών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ελλήνων Μεταγλωττιστών (ΕΝΕΜ), κάθε ηθοποιός που εργάζεται στη μεταγλώττιση βιώνει πλέον άλλη μία δύσκολη κατάσταση, καθώς μετά τα προβλήματα και την ανεργία που προκάλεσε ο κορονοϊός τα τελευταία δύο χρόνια, πλέον χάνονται και τα συγγενικά δικαιώματα από την εργασία των ηθοποιών στη μεταγλώττιση.

Ο νόμιμος φορέας που διεκδικεί τα συγγενικά δικαιώματα των μεταγλωττιστών στην Ελλάδα είναι ο «Διόνυσος» και δίνει μάχη με μεγάλες ξένες εταιρείες παραγωγής, χωρίς ωστόσο να έχει τη στήριξη της ελληνικής νομοθεσίας.

Διαβάστε τι μας είπαν ...
Αγαπητές κυρίες, αγαπητοί κύριοι...

Είμαστε η ΕΝ.Ε.Μ (Ένωση Ελλήνων μεταγλωττιστών).

Ηθοποιοί που εκτός των άλλων, εξειδικευόμαστε στη μεταγλώττιση.

Είμαστε εργαζόμενοι, γονείς, σύντροφοι, αδελφοί, παιδιά, ανθρώπων που μοχθούν κάθε μέρα.

Γνωρίζουμε τις δύσκολες στιγμές που περνάει η κοινωνία μας.

Αγωνιζόμαστε και οι ίδιοι.

Είναι γνωστά σε όλους τα προβλήματα του καλλιτεχνικού κλάδου και ιδιαιτέρως ημών των ηθοποιών.

Μετά την ανεργία που μας επέβαλε ο covid τα τελευταία δύο χρόνια, στον κλάδο της μεταγλώττισης, ζούμε εδώ και εννέα μήνες μια ακόμη δύσκολη κατάσταση.

Είμαστε αναγκασμένοι να απέχουμε από το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας μας, μη υπογράφοντας συμβόλαια αμερικανικού δικαίου που απαιτούν πλήρη παραχώρηση των συγγενικών μας δικαιωμάτων. Την στιγμή που θα έπρεπε ήδη να έχουν θεσπιστεί όλοι οι νόμοι που αφορούν σε πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα!

Ο νόμιμος φορέας μας, που τα διεκδικεί, ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, δίνει μάχη με μεγάλες ξένες εταιρείες παραγωγής, χωρίς την στήριξη της ελληνικής νομοθεσίας.

Δεν θα μπορούσε παρά να σταθούμε στο πλάι του.

Είναι τυπικό άλλα και ηθικό μας καθήκον.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.

Να νομοθετηθεί ο μοναδικός βιώσιμος κανόνας στην σύγχρονη ψηφιακή εποχή:

Η κατ΄αίτησιν μετάδοση (video on demand) να γεννά δίκαιη και αναλογική εύλογη αμοιβή των ερμηνευτών -εκτελεστών καλλιτεχνών, μη επιδεχόμενη μεταβίβασης, μη επιδεχόμενη παραίτησης, υπαγόμενη σε υποχρεωτική συλλογική διαχείριση, πληρωτέα από τις πλατφόρμες, (όπως τόσο σοφά έχει προβλέψει ο Έλληνας νομοθέτης ήδη από το 1993 για τη ραδιοτηλεοπτική μετάδοση και την παρουσίαση στο κοινό των νομίμως εγγεγραμμένων ερμηνειών τους).

Οτιδήποτε άλλο θα ήταν εθελοτυφλία και πισωγύρισμα.

Θα σας μιλήσει το βίντεο μας. Οι φωνές θα σας φανούν γνώριμες. Κάποιοι νεότεροι από εσάς έχετε μεγαλώσει με αυτές.

Ελπίζουμε να κατανοήσετε και να βοηθήσετε στην λύση του προβλήματος μας.

Σας ευχαριστούμε εκ μέρους όλων μας

Το Δ.Σ της ΕΝ.Ε.Μ

 Το link για το βίντεο:

https://youtu.be/uN8kSbr3qWY

Για επικοινωνία μαζί μας παρακαλώ όπως καλέσετε την Βούλα Κώστα 6946089633


Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office


  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο νόμιμος φορέας που διεκδικεί τα συγγενικά δικαιώματα των μεταγλωττιστών στην Ελλάδα είναι ο «Διόνυσος» και δίνει μάχη με μεγάλες ξένες εταιρείες παραγωγής, χωρίς ωστόσο να έχει τη στήριξη της Eλληνικής νομοθεσίας... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION