Κυριακή 26 Απριλίου 2020

«ΟΤΑΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ...»: Τζένη Κοσμίδου : Συγγραφέας – Ηθοποιός – Θεατρικός Σκηνοθέτης #ότανμένουμεσπίτι_actionsigmawebtv !

Ως άνθρωπος από τη φύση μου έχω μάθει να λειτουργώ σε πυρετώδεις ρυθμούς!Από παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να θέτει έναν στόχο και να αφοσιώνεται σ΄ αυτόν πείθοντάς με πως θα ξεκουραστώ μετά την ολοκλήρωσή του. Στο πέρασμα του χρόνου, ο αριθμός των στόχων αυξήθηκε με αποτέλεσμα οι περίοδοι ξεκούρασης, χαλάρωσης και προσωπικής ενδοσκόπησης να μειώνονται δραματικά. Όλα αυτά, βέβαια, αδυνατούσα να τα αντιληφθώ εξαιτίας των ρυθμών μου...
Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έπιανα τον εαυτό μου να νιώθει μια αδιόρατη ενόχληση που του δημιουργούσε εκνευρισμό. Αδυνατούσα να κατανοήσω τους λόγους! Έχω έναν υπέροχο γάμο, αφού ανήκω στις τυχερές που παντρεύτηκαν τον μεγάλο τους έρωτα, ξεχωριστούς φίλους, μια πολύ καλή δουλειά και αρκετή καλλιτεχνική δημιουργία. Αυτές οι σκέψεις περνούσαν φευγαλέα από το μυαλό μου την ώρα του πρωινού καφέ, άλλα γρήγορα έφευγαν γιατί έπρεπε να ξεκινήσω τη μέρα μου η οποία είχα φροντίσει να είναι γεμάτη μέχρι το βράδυ. 
Τότε ήρθε το «Μένουμε Σπίτι»...
Για μένα ήταν αυτονόητο πως θα τηρούσα τα μέτρα, αφού η προέκταση αυτής της τήρησης ήταν το «φροντίζουμε αυτούς που αγαπάμε». Σπίτι λοιπόν μετά από πάρα πολύ καιρό γνωρίζοντας πως αυτή η κατάσταση θα έχει διάρκεια. Οι πρώτες μέρες αφιερώθηκαν στη χαλάρωση. Ούτε εγώ δεν θυμάμαι πόσα χρόνια είχα να κοιμηθώ τόσο. Προφανώς ο οργανισμός μου είχε αρχίσει να εκδηλώνει τις ανάγκες του. Το ίδιο έγινε σιγά σιγά και με το πνεύμα μου.
Μέσα από τόσες ώρες χαλάρωσης και ηρεμίας μπόρεσα να αντιληφθώ τι ήταν αυτό που μου προκαλούσε τον εκνευρισμό και την κακή διάθεση, ενώ η ζωή μου φαινομενικά ήταν όπως την ήθελα. Δεν ήταν άλλο από την έλλειψη ελεύθερου χρόνου. 
Χρόνο με τον σύζυγό μου που υπεραγαπώ, γιατί η συμβίωση μαζί του εξωτερικεύει τον καλύτερό μου εαυτό!Χρόνο για να διαβάσω βιβλία που ήταν η αγαπημένη μου ασχολία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Χρόνο να δημιουργήσω το προσωπικό μου ιστολόγιο το www.tzenikosmidou.eu στο οποίο οι αναγνώστες μπορούν εκτός των άλλων να βρουν δωρεάν ebook για μικρούς, αλλά και για μεγάλους. Μα πάνω από όλα, χρόνο για να σκεφτώ, να κάνω την αυτοκριτική μου και να δω τα λάθη μου και πώς θα πρέπει να κινηθώ στην καθημερινότητα μου, όταν πλέον τα πράγματα επιστρέψουν στους κανονικούς τους ρυθμούς.
Το ηθικό δίδαγμα για μένα μέσα από όλη αυτήν την ιδιαίτερη κατάσταση είναι πως ο επόμενός μου στόχος θα είναι η ριζική αλλαγή της ζωής και της καθημερινότητας μου. Θα φροντίσω να αποκτήσω περισσότερο ελεύθερο χρόνο τον οποίο θα αξιοποιήσω στους αγαπημένους μου ανθρώπους, στις ασχολίες που αγαπώ και κυρίως στον εαυτό μου.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το τέλος της καραντίνας πλησιάζει! Η επόμενη μέρα οφείλουμε να μας βρει σοφότερους, ενωμένους και αλληλέγγυους. Η άρση των μέτρων δεν σημαίνει άμεση επιστροφή στην κανονικότητα. Ο ιός δεν θα εξαφανιστεί από τη μια μέρα στην άλλη κι ούτε εμείς θα είμαστε ελεύθεροι να δώσουμε ένα μεγάλο πάρτι για να το γιορτάσουμε... 
Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί! Να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας, προστατεύοντας τον εαυτό μας κι αυτούς που αγαπάμε. Να στηρίξουμε οι ίδιοι την οικονομία της χώρας μας, προτιμώντας τα Ελληνικά προϊόντα και τα καταστήματα της γειτονιάς που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα μέσα από όλη αυτήν την κατάσταση...
Να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που τα μέτρα προστασίας για όλους εμάς έκαναν ανεπανόρθωτη ζημιά στις επιχειρήσεις από τις οποίες βιοπορίζονται κι οποιονδήποτε άλλον αντιληφθούμε ότι έχει ανάγκη. Να αποδείξουμε ότι μέσα από αυτή τη δοκιμασία βγήκαμε καλύτεροι άνθρωποι τόσο για τον εαυτό μας και τους οικείους μας, όσο και για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο!
Μετά το «Μένουμε Σπίτι» λοιπόν σειρά έχει το «Μένουμε Άνθρωποι» στηρίζοντας όποιον συνάνθρωπό μας έχει ανάγκη.


Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «ΟΤΑΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ...»: Τζένη Κοσμίδου : Συγγραφέας – Ηθοποιός – Θεατρικός Σκηνοθέτης #ότανμένουμεσπίτι_actionsigmawebtv ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION