Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

« ΟΤΑΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ... »: Στράτος Παφλιωτέλλης : Δημοσιογράφος - Αρχισυντάκτης Grande Magazine #ότανμένουμεσπίτι_actionsigmawebtv

Μένουμε σπίτι, γεμίζουμε Μπαταρίες, φροντίζουμε τον εαυτό μας!

Είναι πολλές οι φορές που λέμε στον εαυτό μας ότι χρειάζεται να κάνουμε μια παύση απ ΄όλα, να σταματήσουμε να τρέχουμε για το οτιδήποτε προκύπτει, η στιγμή που θέλουμε απλά να σκεφτούμε. Εμένα προσωπικά μου έχει τύχει από την έντονη ροή των γεγονότων και τους ρυθμούς της ζωής μου να θέλω απλά να αποστασιοποιηθώ και να κάτσω να βάλω σε μία σειρά όλα όσα θέλω να πετύχω. Αυτή η στιγμή έχει έρθει για όλους μας, επ' αφορμή του ιού και της υποχρεωτικής καραντίνας για την μη εξάπλωση του, όλοι μας έχουμε βρεθεί με άπλετο χρόνο, με χρόνο που πρέπει να τον αξιοποιήσουμε κατάλληλα.

 Αυτό το "κατάλληλα" μπορεί να είναι με πολλούς τρόπους, εγώ από πλευράς μου θα σας παρουσιάσω την δική μου ματιά-σχετικά με το πώς μπορεί αυτή η καραντίνα να γίνει όσο πιο εποικοδομητική γίνεται και πιστέψτε με μπορεί να γίνει πολύ!

Τις πρώτες μέρες απλά ξεκουράστηκα, κοιμήθηκα καλά, και φρόντισα το σπίτι μου, έπειτα βρήκα την ευκαιρία να φτιάξω αυτά που άφηνα στο πλάι να μένουν με την δικαιολογία ότι θα έρθει η στιγμή τους. Παλιά συρτάρια, το πατάρι, το μπαλκόνι, δουλειές χρονοβόρες αλλά εποικοδομητικές αν σκεφτούμε το μετά της καραντίνας. Πλέον απλά απολαμβάνω την ηρεμία της ζωής μου, σκέφτομαι συνέχεια το μετά,το πώς θα κινηθώ προς όλες τις κατευθύνσεις, κάνω διαλογισμούς που πριν λόγω χρόνου μου ήταν αδύνατον, και τακτοποιώ ακόμα πιο επιμελώς το μέσα μου,απ' ότι το σπίτι μου, μάλλον επειδή εν τέλει αυτό είναι που έχει περισσότερη αξία. Πλέον συνειδητοποιώ ότι εσωτερικές εντάσεις και τριβές της καθημερινότητας έχουν μικρότερη αξία. 

Το αύριο θα φανεί καινούριο δεδομένης μιας σειράς από παράγοντες Κοινωνικό-οικονομικό-πολιτικό,που ίσως θα μας φέρουν μπροστά σε δύσκολες συνθήκες. Στο χέρι μας όμως είναι να πάρουμε τη ζωή ξανά και να την πάμε χιλιόμετρα μπροστά, κανένα δύσκολο αύριο δεν έρχεται απαραίτητα για κακό. Θεωρώ ώς φύση αισιόδοξος άνθρωπος ότι η "έξοδος" από την καραντίνα θα μας βρει με καθαρά μπαλκόνια για να τα χαρούμε με τους φίλους μας τα βράδια του καλοκαιριού μαζί με σπιτικά κοκτέιλ,άπειρες επιλογές στις ντουλάπες μας για να βάλουμε στις απογευματινές μας  βόλτες, την καλύτερη μας διάθεση,και τη δημιουργηκότητα μας σε μεγάλο βαθμό, για να πάμε το πρωί στη δουλειά.

Κανείς ποτέ δεν είπε ότι η παύση είναι κακό πράγμα, η αδράνεια είναι αυτό που βλάπτει!
Ωστόσο δεν ξεχνάμε και την ιδιότητα μας και τη δουλειά μας,το Grande Magazine,κανονικά στον παλμό των εξελίξεων καλύπτει αντικειμενικά και ψύχραιμα όλη την επικαιρότητα,ενώ φροντίζει να δίνει προτάσεις σε όλο τον κόσμο  #ότανμένουμεσπίτι !

Κλείνοντας σας αφιερώνω ένα μέρος απο το αγαπημένο μου ποιήμα, "When I loved myself enough” από τον Charlie Chaplin :

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, αρνήθηκα να συνεχίσω να ζώ στο παρελθόν και να ανησυχώ για το μέλλον μου. Τώρα ζω περισσότερο τη στιγμή όπου ΟΛΑ συμβαίνουν. Έτσι σήμερα, ζω την κάθε μέρα και αυτό το λέω ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ.
Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, συνειδητοποίησα ότι η σκέψη μου μπορεί να με κάνει μίζερο και άρρωστο. Όταν όμως επικαλέστηκα τις δυνάμεις της καρδιάς μου, η λογική απέκτησε έναν πολύτιμο σύντροφο. Αυτή τη σχέση την ονομάζω σήμερα ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ.



Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: « ΟΤΑΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ... »: Στράτος Παφλιωτέλλης : Δημοσιογράφος - Αρχισυντάκτης Grande Magazine #ότανμένουμεσπίτι_actionsigmawebtv Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION