Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Η σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχίων της παιδικής σκηνής στις ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ,μας συναντάει και μας συναρπάζει !!!

Καλωσορίζοντας την Άννα Σεβαστή Τζίμα στην ομάδα των Sigma Smart Kids....
 ==========================================================

Μιλήστε μας για την ιδιαίτερη προσέγγιση που κάνει η παράσταση
μεταφέροντας ένα σημαντικό μήνυμα στα παιδιά-την αυτογνωσία.

Είναι καιρός πια να μιλήσουμε στα παιδιά για κάτι που κανένας δεν τους μιλάει πια… Για την προσωπική τους πνευματική δύναμη, να τους πούμε ότι η προσωπική τους θέση απέναντι στη ζωή είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Τα παιδιά του σήμερα ζουν σ’ έναν κόσμο που όλα καταρρέουν και είναι λάθος να μην τους θυμίζουμε ότι ο αληθινός κόσμος είναι αυτός που εκείνα βλέπουν, είναι εκείνος που εκείνα οραματίζονται και ότι, ναι μπορούν να τον φτιάξουν! Το να ξέρεις ότι κάτι μπορείς να κάνεις είναι γνώση του εαυτού, το να πιστεύεις ότι απλά είσαι άτυχος και τίποτε δεν μπορεί να γίνει, σημαίνει απλά ότι δεν έχεις μάθει να βλέπεις.
Πως αποφασίσατε να αναβιώσετε ένα Ιρλανδικό παραμύθι επί σκηνής.

Οι γνώση δεν έχει γεωγραφικό πλάτος, δεν έχει χρώμα δεν έχει σύνορα! Βρίσκεται παντού και μας μιλάει πολλές φορές μέσα από παραδοσιακά παραμύθια, ήχους, ακόμα και εικόνες. Το συγκεκριμένο παραμύθι μου προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και το μήνυμα του ήταν πολύ σημαντικό για όλους μας. Βρισκόμαστε σε καιρούς κρίσης το ηθικό μας πολλές φορές πέφτει και η ελπίδα καμιά φορά χάνεται. Όμως, όσο και αν όλα είναι δύσκολα, δεν μπορούμε να περιμένουμε άπραγοι. Ένα χαμόγελο, μια λαμπρή ιδέα, ένα παλαβό σχέδιο που θα μας κάνει να ιδρώσουμε για να το πετύχουμε είναι η καλύτερη απάντηση στο σκοτάδι που μας περιβάλλει. Το φως είναι πάντα το ζητούμενο. Η Ιρλανδία έχει, εκτός από μια πλούσια παράδοση όσον αφορά τους μύθους και τα παραμύθια, υπέροχες μουσικές αλλά και μια ψυχή γεμάτη από Νεράιδες και Ξωτικά πάντα βρίσκονται εκεί σε κάθε περιπέτεια της ζωής.
Το χιούμορ είναι ένα απαραίτητο στοιχείο που εσείς το χαρίσατε με αφθονία στην παράσταση. Πόσο δύσκολο είναι να ενώνει κάποιος το μήνυμα μαζί με τη γνώση και το χιούμορ μέσα από μια παιδική παράσταση.

Τα παιδιά έχουν, από τη φύση τους, πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ, επίσης είναι και πολύ έξυπνα… Πάντα ανησυχώ όταν στα σύννεφα δεν βλέπω ελέφαντες και πειρατικά καράβια, κάτι δεν πάει καλά… Οι παραμυθάδες πάντα κατάφερναν να ενώσουν τη γνώση με το χιούμορ… ίσως τα καταφέρω κι εγώ.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Τζίμα που ήταν κοντά μας και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε όλα της τα σχέδια!

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχίων της παιδικής σκηνής στις ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ,μας συναντάει και μας συναρπάζει !!! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION