Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Υποστηρίζουμε τις πρωτοβουλίες των νησιών μας και είμαστε δίπλα τους σε ότι αξίζει....Το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων

Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ στην πόλη Kunming της Κίνας
16-23 Νοεμβρίου 2018

Το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θέτει υπό την Αιγίδα του το Κυκλαδίτικο Πολιτιστικό και Γαστρονομικό Φεστιβάλ στην πόλη Kunming πρωτεύουσα της Επαρχίας Yunnan, μιας δυναμικά αναπτυσσόμενης επαρχίας με σαράντα εκατομμύρια πληθυσμό της Κίνας, από τις 16 έως τις 23 Νοεμβρίου 2018, για την παρουσίαση των νησιών των Κυκλάδων. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί εβδομάδες Γαστρονομίας και Πολιτισμού των Χανίων και του Ρεθύμνου της Λευκάδας και της Καλαμάτας σε συνεργασία με τα Προξενεία μας σε Shanghai και Guangzhou και την Πρεσβεία μας στο Πεκίνο. Όλες οι δράσεις κέρδισαν μεγάλη δημοσιότητα στα ΜΜΕ και τα Κοινωνικά Δίκτυα Κίνας (www.tudou.com, http://huamei.haiwainet.cn, http://huamei.haiwainet.cn). 

Αποτέλεσμα αυτών είναι τα Χανιά και το Ρέθυμνο να ενταχθούν στο δίκτυο των πόλεων του θαλάσσιου δρόμου του Μεταξιού με εννιά πόλεις της Κίνας και οκτώ πόλεις χωρών της θαλάσσιας διαδρομής αναπτύσσοντας κοινές τουριστικές και εμπορικές δράσεις. Οι ταξιδιώτες από την Ασία και κυρίως από την Κίνα τροφοδοτούν με αριθμούς ρεκόρ την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα η νέα γενιά των πλούσιων κινέζων (millennials) έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για ταξίδια στα νησιά, για πολιτιστικές και γαστρονομικές εκδρομές και για εκδρομές γευσιγνωσίας κρασιού. Το Αιγαίο και τα κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων έχουν μια σημαντική τοπική παράδοση, πολιτισμό και εξαιρετική γαστρονομία που μπορεί να προσελκύσει αυτή την ομάδα τουριστών. Ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος της Μυκόνου «Ανεμόμυλοι» θα παρουσιάσει τους χορούς των Κυκλάδων και της Μυκόνου με την μουσική κάλυψη των μουσικών από την Άνδρο. 

Στο πλαίσιο του Κυκλαδίτικου Πολιτιστικού Γαστρονομικού Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν: Καθημερινή παρουσίαση της Κυκλαδίτικης κουζίνας και παραδοσιακά πιάτα της Άνδρου και της Μυκόνου στο χώρο του ξενοδοχείου Intercontinental Kunming από Έλληνες Σεφ, που θα συμμετέχουν ειδικά για αυτές τις εκδηλώσεις. Χορευτικό συγκρότημα 7 χορευτών και 2 μουσικών με ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και χορούς για 8 βράδια ώστε να γνωρίσουν την κουλτούρα των Κυκλάδων μέσα από το χορό και τη μουσική τοπικών καλλιτεχνών που θα έρθουν από Μύκονο και Άνδρο. Παρουσίαση των νησιών Μυκόνου και Άνδρου, της ομορφιάς του τοπίου, των τουριστικών υποδομών τα τοπικά προϊόντα, και του πολιτισμού μέσα από προβολή οπτικού υλικού. Δελτίο Τύπου προς τα Τοπικά ΜΜΕ και Κοινωνικά Δίκτυα (της Επαρχίας Yunnan), Εταιρίες Εισαγωγών και μέλη της Τοπικής Κυβέρνησης και το γραφείο Τουρισμού της Πόλης Kunming. 
Επίσημο γεύμα σε 300 περίπου άτομα, εκπροσώπους Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης και Κοινωνικών Δικτύων, Εκπροσώπους Τοπικής Κυβέρνησης –Εισαγωγείς και Επιχειρηματίες Καθημερινή προβολή των νησιών Άνδρου-Μυκόνου στο ξενοδοχείο κατά την διάρκεια του
βραδινού δείπνου και τις 8 μέρες της εκδήλωσης. 

Εκεί θα είναι και η Σύρος με τις τοπικές γεύσεις της. 

Ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους τα καταστήματα: Λειβαδάρας Α. & Β. ΟΕ Πρέκας - Παραδοσιακά προϊόντα Σύρου Κορρές - Βαμβακούσης Ι. - Σαμψωνίδης Ι. ΟΕ Κόκκαλη Πολυξένη Ε. Συκουτρής - Ανδριωμένου Αγγελική Ε.

Υποστηρίζουμε τις πρωτοβουλίες των νησιών μας και είμαστε δίπλα τους σε ότι αξίζει.

Το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων

Επιμέλεια ρεπορτάζ :  Sigma  Press  Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Υποστηρίζουμε τις πρωτοβουλίες των νησιών μας και είμαστε δίπλα τους σε ότι αξίζει....Το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION