Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

«Ο πατέρας μου, Γιάννης Σιέττος, ήθελε πάρα πολλά χρόνια ν’ ανοίξει ένα εστιατόριο, που να είναι παρεΐστικο, να μαζεύεται κόσμος, ν’ & να απολαμβάνει ποιοτικό φαγητό».

                                                                     «Φιλέρι»
Ένας γευστικός παράδεισος
Ανοίγοντας την πόρτα για τον μυστηριώδη κόσμο των γεύσεων και των εδεσμάτων, αφήνεσαι στην πλάνη των γευστικών και μυρωδικών αλχημειών που κάποιος ετοιμάζει για να σε μαγέψει, να σε ευχαριστήσει και κυρίως να σε καλοδεχτεί στο σπιτικό του, το «Φιλέρι».
Η μυρωδιά του μοσχοφίλερου, του κρασιού που έχει παραχθεί από αυτό το υλικό, των μπαχαρικών, των καλουδιών, του φαγητού που έχει μαγειρευτεί με μεράκι δημιουργούν πολύχρωμες εικόνες οικογενειακής θαλπωρής. Τα παραδοσιακά φαγητά της γιαγιάς, γεύσεις «νησιώτικες» που κάτι σου θυμίζουν, το «Φιλέρι» φροντίζει να μην τις ξεχάσεις, ανανεώνοντας τες και ενσωματώνοντας σε αυτές συνταγές μοντέρνας κουζίνας.
Το «Φιλέρι» είναι ο λόγος για να θυμάσαι πως μικρά πράγματα μπορούν να σε χαροποιήσουν, με την ευωδία, την άνεση, τα χρώματα ενός ονειρικού κήπου που σε φέρνει ακόμη πιο κοντά στη φύση, με τα παιδιά να παίζουν, οι γονείς ν’ απολαμβάνουν το κυριακάτικο μεσημεριανό και οι παρέες να γελούν και να λένε ιστορίες από τα παλιά τσουγκρίζοντας το ποτήρι τους με την ευχή να ξαναβρεθούν στο ίδιο μέρος.
Υλικά που ομογενοποιούνται, μπαχαρικά που ενώνουν τις μυρωδιές τους, χρώματα φρούτων και λαχανικών, όλα, με την έμπνευση του Σεφ δημιουργούν πιάτα που θ’ αναστατώσουν τις αισθήσεις σου.
Το «Φιλέρι» δημιουργήθηκε για όμορφες στιγμές, για το χαμόγελο, για την ικανοποίηση των αισθήσεων που ξέρουν ν’ ανιχνεύουν τι είναι αυτό που επιθυμούν να γευτούν. Είναι το στέκι που είσαι πάντα καλοδεχούμενος, μπορείς να αισθανθείς οικειότητα και κάθε επιθυμία σου γίνεται πραγματικότητα σε ένα τραπέζι πολύχρωμων και γευστικών εδεσμάτων.
Το κρασί σε συνδυασμό με το φαγητό προκαλούν μια αγαλλίαση σε εκείνον που θα επιλέξει το «Φιλέρι» ως ένα μέρος διαφυγής και αναπόλησης καλών ημερών.

«Ο πατέρας μου, Γιάννης Σιέττος, ήθελε πάρα πολλά χρόνια ν’ ανοίξει ένα εστιατόριο, που να είναι παρεΐστικο, να μαζεύεται κόσμος, ν’ & να απολαμβάνει ποιοτικό φαγητό. Ήταν ένα όνειρο που το ήθελε πάρα πολλά χρόνια, μέχρι που το 2015 έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Προσπάθησε να το βελτιώσει, να βρει το κατάλληλο προσωπικό, να φτιάξει το κατάλληλο μενού, να επιλέξει τα κατάλληλα κρασιά, γιατί τα διαλέγει μόνος του, πήγαινε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας για να βρει το κρασί που ήθελε. Το όνομα του προέρχεται από μια παλιά ονομασία ποικιλίας σταφυλιού, του «Μοσχοφίλερου». 

Ως ιδέα, το «Φιλέρι» προτείνει κυρίως μοντερνοελληνικά πιάτα αλλά έχουμε και παραδοσιακό φαγητό ημέρας, και θαλασσινά αν είναι σαρακοστή. Γιατί κάποιος να το επισκεφθεί Γιατί θεωρώ πως έχουμε έναν πολύ ωραίο κήπο, ξεφεύγεις όταν έρχεσαι εδώ, η αισθητική του μαγαζιού είναι διαφορετική, είναι όλο μέσα προσεγμένο κι εμείς θέτουμε ως στόχο την ποιότητα και το καλό φαγητό».
Εύη Σιέττου, κόρη του Γιάννη Σιέττου, ιδιοκτήτη του «Φιλεριού»
Info
Φιλέρι
Λ.Πεντέλης 109 | Χαλάνδρι 152 34 | 2106855999 | 
www.filerirestaurant.gr

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma  Press  Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Ο πατέρας μου, Γιάννης Σιέττος, ήθελε πάρα πολλά χρόνια ν’ ανοίξει ένα εστιατόριο, που να είναι παρεΐστικο, να μαζεύεται κόσμος, ν’ & να απολαμβάνει ποιοτικό φαγητό». Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION