Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Αθήνα 2018!Η κρίση χτυπάει τη μεσαία τάξη....

“ΚΥΡΙΑ ΙΟΥΛΙΑ”
Ένα έργο της Εμμανουέλας Αλεξίου και της Μάρως Μπουρδάκου
Σκηνοθεσία: Εμμανουέλα Αλεξίου
Παραγωγή: Στράτος Μαρκίδης
Παίζουν: Μαρία Γεωργιάδου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Ρίνος Τζάνης
Κινηματογραφική παρουσία: Γιάννης Τσιμιτσέλης
Στην Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς, από τις 22 Οκτωβρίου 2018,
κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Αθήνα 2018. Η κρίση χτυπάει τη μεσαία τάξη. Η κυρία Ιουλία, μια καθωσπρέπει αστή της Φωκίωνος Νέγρη, αναγκάζεται να βρει δουλειά για να σώσει το γιο της από τα χρέη και το σπίτι της από τις τράπεζες.
Όμως τι δουλειά μπορεί να βρει μια δασκάλα πιάνου, περασμένα 55 πια, που να της δώσει τόσα, ώστε να μπορέσει να σώσει την οικογένειά της και τον εαυτό της; Στις αγγελίες εργασίας ζητούνται πάντα νέες!
Να όμως, που μέσα στις τόσες καταχωρήσεις αγγελιών, υπάρχει και μία που δεν έχει όριο ηλικίας! Η Ιουλία ξεκινά να ψάχνει τη μοναδική προσφορά εργασίας, που υπάρχει ελπίδα να την πάρουν. Και καταλήγει σε οίκο ανοχής – στριπτιζάδικο, στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου. Δεν ζητούν παραδουλεύτρες, όπως νόμιζε. Ζητούν γυναίκες με απαλά χέρια. Ζητούν μια «χείρα βοηθείας για άντρες που την έχουν ανάγκη...»
Θα περίμενε κανείς πως μια κυρία, σαν την Ιουλία, θα το έβαζε στα πόδια. Όμως τα λεφτά είναι πολλά και οι ανάγκες της μεγάλες. Κι έτσι δέχεται. Και από δασκάλα πιάνου στην Φωκίωνος Νέγρη, καταλήγει σε χειρωνακτική (κυριολεκτικά) εργασία στα κακόφημα κολαστήρια της οδού Κωνσταντινουπόλεως, να προσφέρει... ανώνυμη ανακούφιση σε άγνωστους άντρες, κρυμμένη πίσω από έναν τοίχο με μια τρύπα! Πού και να το μάθουν οι καθωσπρέπει φίλες της ή (Θου κύριε!) ο γιος της!
Η Ιουλία στην πορεία γίνεται πασίγνωστη μέσω του διαδικτύου για τα «μαγικά» της χέρια και στην οδό Κωνσταντινουπόλεως δημιουργούνται ουρές, για να περάσουν πέντε λεπτά μαζί της, χωρίς ποτέ να μπορούν να τη δουν! Τα χρήματα που βγάζει είναι ολοένα και περισσότερα και τα χρέη σιγά – σιγά ξεπληρώνονται.
Η καρδιά της Ιουλίας είναι ζεστή. Η προσωπικότητά της απαλλαγμένη από διακρίσεις και προκαταλήψεις. Μπαίνοντας σ’ αυτόν τον χώρο, δεν κρίνει το αφεντικό της, ούτε την τρανσέξουαλ συνάδερφό της, για τις επιλογές που έκαναν και γι’ αυτό που έγιναν στη ζωή τους. Αντίθετα δημιουργεί δυνατές σχέσεις μαζί τους, σχέσεις αληθινές, με ανθρωπιά, αγάπη και σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και στη μοίρα του κάθε πλάσματος.
Κι έτσι δε βρίσκει μόνο διέξοδο στο οικονομικό της πρόβλημα. Βρίσκει την ευτυχία, που τελικά κρύβεται μέσα μας, αρκεί να ανοίξουμε τα μάτια μας και να αφήσουμε ελεύθερη την ψυχή μας... Έτσι παράδοξα, έτσι απρόσμενα, σ’ έναν χώρο «απαγορευμένο», «ανάρμοστο», «βρώμικο» για κάποιους που πιστεύουν πως ο εχθρός είναι εκεί έξω κι όχι εδώ μέσα... 
Μέσα μας!

ΒΡΑΒΕΙΑ – ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο Π.Κ. την θεατρική σεζόν 2013 – 2014.
1. Τον Απρίλιο του 2013 το έργο και η παράσταση «Κυρία Ιουλία» βραβεύτηκαν από τον Όμιλο UNESCO.
2. Η «Κυρία Ιουλία» βραβεύτηκε στα 34α Κορφιάτικα Βραβεία, τον Οκτώβριο 2015, με τρία βραβεία: Καλύτερο θεατρικό έργο (Εμμανουέλα Αλεξίου – Μάρω Μπουρδάκου), Καλύτερη παράσταση σε μικρό θέατρο (Εμμανουέλα Αλεξίου σκηνοθεσία – Ρούλα Νικολάου παραγωγή), Βραβείο ερμηνείας πρώτου ανδρικού ρόλου (Γιώργος Γιαννόπουλος). 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνικά: David Negrin
Κοστούμια: Δημήτρης Στρέπκος - Celebrity Skin
Φωτισμοί: Δημήτρης Αποστόλου
Μουσική επιμέλεια: Εμμανουέλα Αλεξίου
Χορογραφίες: Θάνος Λέκκας
Επεξεργασία ήχου: Κώστας Χρυσόγελος - Studio DNA Lab
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης – Δημήτρης Αποστόλου – Μαρία Παναγιωτάκη
Art work: Κατερίνα Γεωργακοπούλου
Make up design: Κορίνα Τακαρώνη
Hair stylists: Mat Hatter Salon
Έπιπλα - κατασκευές: Αντώνης Γονίδης – Έπιπλα GANT
Ηλεκτρολόγοι: Παναγιώτης Καναβός – Παναγιώτης Στιβακτάς
Τεχνικός σκηνής: Mikel Dushku
Γραμματεία παραγωγής: Φωτεινή Καραθανάση

Μας δάνεισαν τις φωνές τους οι:
Μίνα Αδαμάκη, Ισαβέλλα Βλασιάδου, Γιολάντα Μπαλαούρα, Χάρης Χιώτης, Αγνή Χιώτη, Ιωάννα Ασημακοπούλου.


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΘΗΝΑΪΣ
Καστοριάς 34-36, Βοτανικός
Τηλέφωνο ταμείου 210 3480 099

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για τον Ζακ…
Στις 21 Σεπτέμβρη 2018, ο Ζακ Κωστόπουλος έφυγε από κοντά μας βάρβαρα και αποτρόπαια.

Η παράσταση «Κυρία Ιουλία» θα τον αντιπροσώπευε κι αν είχαμε ένα μαγικό ραβδί να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και το έγκλημα αυτό να μην είχε διαπραχθεί, ο Ζακ θα ήταν μαζί μας κάθε βράδυ να βοηθάει τον Ρίνο Τζάνη, που παίζει τον ρόλο της τρανσέξουαλ Λόλας, να κάνει το drag make up του, όπως κάνει τώρα ο φίλος του ο Κωνσταντίνος.
Η «Κυρία Ιουλία» μιλάει για την αγάπη, την ανθρωπιά, τον αλληλοσεβασμό, την αποδοχή στην διαφορετικότητα, την απελευθέρωση από διακρίσεις και προκαταλήψεις.

Αισθανόμαστε και οφείλουμε να αφιερώσουμε κάποιες παραστάσεις στον Ζακ, που πάλεψε στην ζωή του για όλα αυτά.

Έτσι, την Δευτέρα 5 Νοέμβρη και την Τρίτη 6 Νοέμβρη στις 21:30, οι παραστάσεις μας θα δοθούν για την μνήμη του Ζακ με ένα συμβολικό εισιτήριο των δέκα ευρώ και τα έσοδα (αφαιρουμένων των εξόδων του θεάτρου και των τεχνικών) θα διατεθούν στους γονείς του για τον δικαστικό τους αγώνα, που ευχόμαστε ολόψυχα να οδηγήσει στην δικαίωσή τους.

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να κάνουν κράτηση στο τηλέφωνο του ταμείου της Θεατρικής Σκηνής Αθηναΐς 210 3480 099.

Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς, Καστοριάς 34-36, Βοτανικός Δευτέρα 5 και Τρίτη 6 Νοέμβρη στις 21:30.

Δημόσιες Σχέσεις – Προβολή:
Μαργαρίτα Δρούτσα
mob: 6942 065888, email: mdroutsa@gmail.com,
Δημήτρης Κουκάς
mob: 6947 300609, email: d.koukas@yahoo.gr

Επιμέλεια ρεπορτάζ :  Sigma  Press  Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αθήνα 2018!Η κρίση χτυπάει τη μεσαία τάξη.... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION