Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Το Cyclades Culture 2018 ... συνεχίζει δυναμικά την επιτυχημένη πορεία του !


Σύρος, 9 Αυγούστου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απολογισμός Εκδηλώσεων Ιουλίου και κάλεσμα στις εκδηλώσεις του Αυγούστου

Αύγουστος πια και οι εκδηλώσεις που συνδιοργανώνει το Cyclades Culture σε συνεργασία με τοπικούς και διεθνείς φορείς είναι στο απώγειό τους. Ωστόσο, ο μήνας που πέρασε, μας έδωσε εξαιρετικές στιγμές δράσεων που αφορούν στην πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά και τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία. Είμαστε υπερήφανοι για τα πολιτιστικά τεκταινόμενα στην Περιφέρειά μας και συνεχίζουμε ώσπου να ολοκληρώσουμε αυτή τη σεζόν με την ίδια απήχηση και συμμετοχή.
Ξεκινώντας από τα φεστιβάλ, το syroskidz, που δημιουργήθηκε από το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά στη Σύρο, πιο γεμάτο, πάντα ουσιαστικό και ψυχαγωγικό συνάμα. Το Paros Festival ανέλαβαν να διοργανώσουν ομάδα εθελοντών στην Παροικιά όπου κατάφεραν να ζωντανέψουν κάποιες συχνά αθέατες γωνίες της πόλης μέσα από τις μουσικές, τους χορούς και τα τραγούδια, ενώ φρόντισαν για την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος του συνόλου του νησιού. Στη Σαντορίνη, το καθιερωμένο και γνωστό για το κύρος και την σημαντικότητά του, στη Νάξο τα Νικοδήμεια και στην Κέα η Γιορτή Παραμυθιών που μετράει φέτος δεκατέσσερα χρόνια. Ακόμα, ένα σχετικό νέο φεστιβάλ, το Eye’s Walk Digital Festival, που για πέμπτη χρονιά μπολιάζει τις πολιτιστικές δράσεις με την ανανεωτική ματιά του που συνδυάζει τη digital τεχνολογία, το video installation and performing art, το design εμπειρίας με το ιδιαίτερο πολιτισμικό και αρχιτεκτονικό υπόβαθρο ενός τόπου.
Αυτόν τον μήνα, όμως, έγιναν εξαιρετικές μεμονωμένες εκδηλώσεις στα νησιά μας, όπως εικαστικές-θεατρικές δράσεις και συναυλίες όπως αυτή στη Σύρο και μια εξίσου καλή συναυλία στο Κάστρο Αντιπάρου.
Προχωράμε στον κατάμεστο Αύγουστο και ζούμε τις καλύτερες στιγμές στις Κυκλάδες μας. Σας προσκαλούμε να βιώσουμε μαζί το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού στα νησιά μας. Γι’ αυτό, μπείτε στις σελίδες του Cyclades Culture στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι ακολουθήστε μας στο ταξίδι μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο τον μικρό τον μέγα!

Το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press  Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το Cyclades Culture 2018 ... συνεχίζει δυναμικά την επιτυχημένη πορεία του ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION