Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Σ΄ένα αποθεωτικό κείμενο της Άννας Ματθαίου,μια εκπληκτική ερμηνεία της Όλγας Πολίτου !

             
Μία παράσταση που θα σας καθηλώσει με την αλήθεια και το λόγο της. Με καίρια σημεία ερμηνείας που αφυπνίζουν την ανθρώπινη προσμονή για το ιδανικό μέσα από τη μετάβαση του αμείλικτου χρόνου στη φθορά και την ανυπαρξία που πάντα ο άνθρωπος αντιμάχεται. Ένα έργο εμπνευσμένο από τη Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου, ιδωμένο με το προσωπικό ύφος της συγγραφέως Άννας Ματθαίου, όπου ο ποιητικός λόγος γίνεται, για χάρη της υποκριτικής τέχνης, θεατρικός λόγος. Οι ήρωες της Εξομολόγησης εμφανίζονται τρισυπόστατοι. 

Ο ηθοποιός που δρα ως χαρακτήρας του έργου και υποδύεται ένα πρόσωπο, αποθεώνει την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη μέσα από τις αντιθέσεις της. Καταλυτικός παράγοντας ο χρόνος, που φέρνει τη φθορά, ενώ η νιότη χάνεται, το γήρας θυμάται και το φεγγάρι γίνεται εξομολογητής… Έξι πρόσωπα σε μία σύμβαση, μία οντότητα, αλλά σε ξεχωριστές θεατρικές υποστάσεις!!! 

Σε αυτό το σύγχρονο όσο και κλασικό έργο, όπου ο ρεαλισμός συναντά το όνειρο και την υπέρβαση, ο ποιητικός λόγος, μετασχηματισμένος σε θεατρικό, ταξιδεύει το θεατή στον δικό του εσωτερικό κόσμο, στα δικά του ερωτηματικά και στις πιο ενδόμυχες δικές του σκέψεις. 

Πρωταγωνιστεί η Όλγα Πολίτου. 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Τσακίρης, Άννα Ζηρδέλη, Ιωάννα Μερκουριάδου κι ο Σωκράτης Υδραίος. 

Σκηνοθεσία: Θάνος Σιδηράς 
Κείμενα:Άννα Ματθαίου 
Διδασκαλία: Όλγα Πολίτου 
Μουσική: Γιώργος Σιδηράς
Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σ΄ένα αποθεωτικό κείμενο της Άννας Ματθαίου,μια εκπληκτική ερμηνεία της Όλγας Πολίτου ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION