Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Μια επιχείρηση σε πλήρη αποσύνθεση ...


ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017- 2018

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
«ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ… ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ»
του Λάζαρου Μπίκα
Πανελλήνια 1η συγγραφέα και έργου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 19.00 και Κυριακή στις 21.00

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΑΝΔΡΑΣ: Έχω ανάγκη αυτή τη θέση.
ΓΗΡΑΙΑ ΚΥΡΙΑ: Ε, κάτσε λοιπόν!
ΑΝΔΡΑΣ: Πώς να κάτσω, άμα δεν πάρω αύτη τη θέση;
ΓΗΡΑΙΑ ΚΥΡΙΑ: (του δείχνει το κάθισμα) Πάρε αυτή τη θέση επιτέλους και άσε με ήσυχη!
ΑΝΔΡΑΣ: Δηλαδή… με προσλαμβάνετε;
ΓΗΡΑΙΑ ΚΥΡΙΑ: Σου είπα τόσες φορές να καθίσεις εκεί!
ΑΝΔΡΑΣ: Στο όνειρο είδα, ότι με προσλαμβάνετε!
ΓΗΡΑΙΑ ΚΥΡΙΑ: Άμα το είδες ανάσκελα, δεν βγαίνει το όνειρο!
ΑΝΔΡΑΣ: Μπορεί να το είδα και μπρούμυτα!
Στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα» παρουσιάζεται από το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, το έργο «Δουλειά με… χειροπέδες» του Λάζαρου Μπίκα. Μια κωμωδία παραλόγου που σατιρίζει το άγχος για εξεύρεση εργασίας στη σημερινή εποχή.


Υπόθεση του έργου:
Μια επιχείρηση σε πλήρη αποσύνθεση, με άγνωστη δραστηριότητα, βάζει αγγελία για πρόσληψη προσωπικού, για τη θέση υπεύθυνου παραγγελιών. Τι θα παραγγέλνει;
Άγνωστο! Ένας νεαρός άνδρας (Νίκος Αξιώτης), με την τρέλα της ανεργίας στο μάτι, καταφθάνει για να διεκδικήσει τη θέση. Θα τού πάρει συνέντευξη η υπάλληλος (Ευτυχία Φαναριώτη) την οποία πρόκειται να αντικαταστήσει. Προχωρημένης ηλικίας και με παντόφλες. Θα τον δεχτεί στο "ΤΜΗΜΑ ΠΑ__ΛΑΒΗΣ" που κάποτε, ήταν "ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ". Θα του ανακοινώσει πως αυτή δεν πρόκειται να φύγει γιατί της χρωστάνε ένσημα και θέλει να πάρει τη σύνταξή της. Αυτός όμως θέλει απεγνωσμένα τη δουλειά, με οποιοδήποτε τίμημα. Έρχεται το αφεντικό (Τάσος Δαρδαγάνης). Ο νεαρός άνδρας τον περνάει για δεύτερο υποψήφιο που έχει έρθει για να του «φάει» τη θέση και αποφασίζει ότι πρέπει να τον εξαφανίσει για να προσληφθεί ο ίδιος, δυσχεραίνοντας έτσι τη θέση του…Και εκεί, όλα μπαίνουν σε σπαρταριστή τροχιά!
Το θεατρικό έργο «Δουλειά με χειροπέδες» που τιμήθηκε με το β΄ βραβείο «Ασημένια σελίδα» το 2016, είναι μια κωμωδία παραλόγου που καυτηριάζει την αγωνία για εξεύρεση εργασίας στην περίοδο της κρίσης ενώ συγχρόνως καταγράφει την πολιτική διαφθορά ως μέσο επιβίωσης. Οι ηθικές αξίες καταρρίπτονται ενώ η εξουσία καταγράφεται ως αδύναμη και ανίκανη να αντιμετωπίσει την εργασιακή κρίση, παραπαίοντας στα γρανάζια της διαφθοράς.
Βιογραφικό Σημείωμα Συγγραφέα
Ο Λάζαρος Μπίκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948.Το 2004 έλαβε το Β΄ βραβείο από το ΚΘΒΕ για το θεατρικό έργο «Ο Φαιδωνάκης αλλάζει επάγγελμα». Το 2006 έλαβε το Α΄ βραβείο σε διαγωνισμό του περιοδικού ΦΟΥΑΓΙΕ για το θεατρικό έργο «Οι κυρίες που εξαφανίζουν τη σκόνη» (εκδόσεις Το ανώνυμο βιβλίο). Το 2015 μεταδόθηκε από το Α΄ πρόγραμμα του ΡΙΚ το θεατρικό έργο «Δύο παλτά και μια γούνα» το οποίο έλαβε το Α΄ βραβείο στο διαγωνισμό Λόγο-Τεχνία 2015. Τον Μάιο του 2016 έλαβε το Β΄ βραβείο στο Γ΄ διαγωνισμό Θεατρικού Μονόπρακτου της ΕΘΑΛ για το έργο «Κουβέντες της Πυρκαγιάς». Το θεατρικό έργο «Δουλειά με … χειροπέδες» απέσπασε το 2016 το Β΄ βραβείο στον διαγωνισμό ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΣΕΛΙΔΑ 2015. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μωραΐτης. Έχει γράψει είκοσι θεατρικά έργα που ανήκουν στη μαύρη κωμωδία κι έχει διασκευάσει είκοσι μυθιστορήματα ξένων συγγραφέων για θέατρο. Το έργο του «Δουλειά με… χειροπέδες» είναι το πρώτο που βλέπει το φως της σκηνής.
Συντελεστές:
«Δουλειά με… χειροπέδες»
Συγγραφέας: Λάζαρος Μπίκας Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος
Κοστούμια – Σκηνικά: Τόνια Αβδελοπούλου Σχεδιασμός Φωτισμού: Βαγγέλης Μούντριχας Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίνα Ντούνη Φωτογραφίες: Σαββάτιος Μπαμπίλης Video – Trailer: Νικήτας Χάσκας
Αφίσα: Δημήτρης Ζουγκός
Παραγωγή: «Αγγέλων βήμα»
Παίζουν: Ευτυχία Φαναριώτη, Νίκος Αξιώτης, Τάσος Δαρδαγάνης

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 € / Φοιτητών, Ανέργων, Άνω των 65: 10€ / Ατέλειες: 5 €
INFO: Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Σταθμός Μετρό: Ομόνοια Τηλ: 210 5242211 Email: info@aggelonvima.gr
Ημέρες Παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 19.00 και Κυριακή στις 21.00 Από Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά
Είδος: Κωμωδία

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μια επιχείρηση σε πλήρη αποσύνθεση ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION