Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

«Η Αθήνα Είμαστε Εμείς» : Χρήστος Τεντόμας


             
Ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της πρωτοβουλίας μας Χρήστος Τεντόμας παρακολούθησε την προσυνεδριακή ημερίδα της Ν.Δ. στο Περιστέρι για το Περιβάλλον, τις φυσικές καταστροφές και την Πολιτική Προστασία.
Τρέχουμε για καλό σκοπό! 

The toc merrython!
Ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας πολιτών "Η Αθήνα Είμαστε Εμείς" Χρήστος Τεντόμας στην εκπομπή "Οι Αταίριαστοι" στον ΣΚΑΪ Τηλεόραση μιλά για τις προτάσεις μας για τα άτομα με αναπηρία και την προσβασιμότητα στην Αθήνα.

Ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας πολιτών «Η Αθήνα Είμαστε Εμείς» Χρήστος Τεντόμας, απαρίθμησε 7 πολιτικές άμεσης εφαρμογής με στόχο την προσβασιμότητα στην πόλη, προτάσεις που στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης θα κατατεθούν:

1) Σύσταση Αντιδημαρχίας για την προσβασιμότητα στην πόλη

2) Δημιουργία χώρων στάθμευσης για ΑΜΕΑ έξω από κάθε δημοτική υπηρεσία.

3) Σύσταση τοπικής δημοτικής συγκοινωνίας με μικρά λεωφορεία που θα επιτρέπουν τη μετακίνηση των ανθρώπων με αναπηρία.

4) Προσβασιμοτητα σε όλους τους δημόσιους χώρους, στις πλατείες και στα πεζοδρόμια

5) Προσβασιμοτητα στην πληροφόρηση και στην επικοινωνία με τη Δημοτική Αρχή με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών και τη δημιουργία ειδικής online πλατφόρμας.
6) Εφαρμογή χωρίς παρεκκλίσεις του νέου νομικού πλαισίου για τη χορήγηση των αδειών των καταστημάτων εφόσον πληρούν την προϋπόθεση της προσβασιμοτητας για τους ανθρώπους με αναπηρία.
7) Αλλαγή νοοτροπίας που ξεκινά από την ίδια τη δημοτική αρχή τις υπηρεσίες του δήμου και τέλος τον πολίτη. Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής ευνοεί την αδιαφορία του δημότη. Ευαιθητοποιπηση , ενημέρωση, δράση.

Η Μαριέττα Γιαννάκου ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία, μας βοήθησε προλογίζοντας βιντεάκι της πρωτοβουλίας μας και του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών για την έλλειψη προσβασιμότητας της πόλης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της πρωτοβουλίας μας Χρήστος Τεντόμας παρευρέθηκε στα εγκαίνια του «Άλσους Οικονομίδη» στο Πεδίο του Άρεως από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΝΤΟΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔHMHTPH KΩNΣTANTO ΔHMOTIKO ΣYMBOYΛO ΚΑΙ EΠIKEΦAΛHΣ ΔHMOTIKHΣ ΠAPATAΞHΣ «ΛYKOBPYΣHΣ ΠEYKHΣ».

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ!


Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Η Αθήνα Είμαστε Εμείς» : Χρήστος Τεντόμας Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION