Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Καλλιτεχνική βραδιά Ελληνοϊταλικής φιλίας απ΄τον εκλεκτό λογοτέχνη και δημοσιογράφο Costantino Salis !

  1. Η Ιταλίδα παρουσιάστρια Cosmina Furchi Gliatas, o Ελληνοϊταλός συγγραφέας Costantino Salis
Σε μια καλλιτεχνική βραδιά Ελληνοϊταλικής φιλίας , ο Ελληνοϊταλός συγγραφέας Costantino Salis, βραβευμένος από την ιταλική βουλή, παρουσίασε το νέο του βιβλίο "ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΙΩΝ" (Εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ).

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, θα μεταδώσει η ιταλική τηλεόραση RAI 3. Το καλλιτεχνικό γεγονός παρουσίασε η ιταλίδα παρουσιάστρια και συγγραφέας, Cosmina Furchi Gliatas.
Η Παιδική Χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου και οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν. Από αριστερά :  ο συνθέτης Άγγελος Καλαβρυτινός, η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ντομένικα Ρέγκου, ο συγγραφέας Costantino Salis, η ιταλίδα παρουσιάστρια Cosmina Furchi Gliatas, ο βαρύτονος Κωνσταντίνος Καριώτης, ο μαέστρος Δημήτρης Τυπάλδος.
Συμμετείχε η διεθνής Παιδική Χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου, που ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη - από την δισκογραφική τους συνεργασία. Ο αισθαντικός βαρύτονος Κωνσταντίνος Καριώτης ερμήνευσε γνωστές ιταλικές άριες. Τον συνόδεψε στο πιάνο ο αγαπημένος πιανίστας των κλασικών, Φρίξος - Διονύσιος Μόρτζος. Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ντομένικα Ρέγκου τραγούδησε γνωστές ιταλικές επιτυχίες. Την συνόδεψε στο πιάνο και στην κιθάρα, ο συνθέτης Άγγελος Καλαβρυτινός. 

Στο τέλος της βραδιάς, ο Ελληνοϊταλός συγγραφέας Costantino Salis ερμήνευσε την διεθνή επιτυχία "Doppie Vite" σε στίχους που έχει γράψει ο ίδιος. Η μουσική του τραγουδιού είναι του διάσημου ιταλού συνθέτη και μαέστρου Giacomo Simonelli. Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης - σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο - πολλοί ιταλοί και ιταλίδες. 

Ο Ελληνοϊταλός συγγραφέας Costantino Salis.
Το καλλιτεχνικό γεγονός έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, COMITES GRECIA  (Ένωση Ιταλών Εξωτερικού), Σ.Ε.Π.Ι. (Σύνδεσμος Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας).

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office 

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καλλιτεχνική βραδιά Ελληνοϊταλικής φιλίας απ΄τον εκλεκτό λογοτέχνη και δημοσιογράφο Costantino Salis ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION