Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

17 goals to transform the whole world !!!


ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ
Από τις 25 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη όπου και εγκρίθηκαν οι 17 κυρίοτεροι στόχοι μέχρι το 2030. Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων με δράσεις που στοχεύουν στη στήριξη των συνανθρώπων μας, στην ανάδειξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, στη διεύρυνση της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης καθώς και στην ευαισθητοποίηση γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα, έχει ήδη υιοθετήσει και υπηρετεί πιστά τους στόχους και τους σκοπούς αυτούς των Ηνωμένων Εθνών.
Συγκεκριμένα, οι δράσεις του Ομίλου που υπηρετούν τους κυριότερους στόχους των Ηνωμένων Εθνών είναι οι εξής:
Στόχος 1: Η εξάλειψη κάθε μορφής φτώχειας παντού & Στόχος 2: Η εξάλειψη της πείνας, η διασφάλιση επισιτιστικής ασφάλειας και βελτιωμένης διατροφής και η προώθηση της βιώσιμης γεωργίας.
Στόχος  2  :  Καθημερινά το κάθε κοινωνικό εστιατόριο της κάθε δομής παρέχει φρέσκο και ζεστό φαγητό σε 150 οικογένειες. Τα κοινωνικά παντοπωλεία κάθε μήνα εξυπηρετούν 500 οικογένειες, πολλές από τις οποίες είναι πολύτεκνες, παρέχοντάς τους τα απαραίτητα τρόφιμα και ρούχα για τη σωστή τους διαβίωση. Παράλληλα, τα ανοιχτά κέντρα διημέρευσης φιλοξενούν, βοηθούν και παρέχουν ζεστασιά σε περίπου 400 άτομα ημερησίως. Ένας βασικός στόχος είναι να βρουν διέξοδο στα προβλήματά τους, να ενταχθούν ξανά στο κοινωνικό σύνολο αλλά και στην αγορά εργασίας, με τη βοήθεια των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων.
Ο Όμιλός μας δίνοντας βάση στο παιδικό χαμόγελο και στις βασικές παιδικές ανάγκες, έχει δημιουργήσει μέσα στις Δομές ειδικούς τομείς, όπως παιχνιδοθήκη, παιδική βιβλιοθήκη, παιδική ιματιοθήκη και χώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.
Στόχος 3: Η διασφάλιση της ευημερίας και η προώθηση της ευημερίας για όλους σε όλες τις ηλικίες.
Στόχος 4: Η διασφάλιση καθολικής και ισότιμης ποιοτικής εκπαίδευσης και η προώθηση ευκαιριών δια βίου μάθησης για όλους.
Στόχος 5: Η επίτευξη ισότητας των φύλων και η χειραφέτηση όλων των γυναικών και των κοριτσιών.
Στόχος 6: Η διασφάλιση της διάθεσης και βιώσιμης διαχείρισης των υδάτων και της υγιεινής για όλους.
Στόχος 7: Η διασφάλιση πρόσβασης σε φτηνές, αξιόπιστες και σύγχρονες μορφές ενέργειας.
Στόχος 8: Η προώθηση διαρκούς, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς οικονομικής ανάπτυξης, πλήρους και παραγωγικής απασχόλησης, καθώς και αξιοπρεπούς εργασίας για όλους.
Στόχος 9: Η οικοδόμηση ανθεκτικών υποδομών, η προώθηση της καθολικής και βιώσιμης εκβιομηχάνισης και η ενίσχυση της καινοτομίας.
Στόχος 10: Η μείωση της ανισότητας στο εσωτερικό και μεταξύ των χωρών.
Στόχος 11: Η μετατροπή των πόλεων και των ανθρώπινων οικισμών σε χώρους δίχως αποκλεισμούς, ασφαλείς, ανθεκτικούς και βιώσιμους.
Στόχος 12: Η διασφάλιση βιώσιμων και παραγωγικών προτύπων.
Στόχος 13: Η ανάληψη άμεσης δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της.
Στόχος 14: Η διατήρηση και η βιώσιμη χρήση των ωκεανών, των θαλασσών και των θαλάσσιων πόρων με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη.
Στόχος 15: Η προστασία, αποκατάσταση και προώθηση της βιώσιμης χρήσης των χερσαίων οικοσυστημάτων, η βιώσιμη διαχείριση των δασών, η αντιμετώπιση της ερημοποίησης και αναστολή και αναστροφή της υποβάθμισης του εδάφους, καθώς και η ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότητας.
Στόχος 16: Η προώθηση ειρηνικών κοινωνιών δίχως αποκλεισμούς με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, η παροχή πρόσβασης στη δικαιοσύνη για όλους και η οικοδόμηση αποτελεσματικών, αξιόπιστων και συμμετοχικών θεσμών σε όλα τα επίπεδα.
Στόχος 17: Η ενίσχυση των μέσων εφαρμογής και ανανέωσης της παγκόσμιας συμμαχίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων
«building peace in the minds of people»
Πέτρου Ράλλη 210 & Θησέως 1, Νίκαια
Τηλ: +30 2104967757 – +30 2104979797
Fax: +30 2104944564 / e-mail: unescop@otenet.gr
www.unescopireas.gr
www.unescopireas.gr/structures
www.youthinaction2013.blogspot.gr
www.uwhdialogue.blogspot.gr
           Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office  

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: 17 goals to transform the whole world !!! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION