Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Η βραβευμένη συγγραφέας Εύα Πετροπούλου-Λιανού έρχεται στην Sigma Media ...




“Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα μικρό μολύβι που του άρεσε να ζωγραφίζει και να κάνει αστείες γκριμάτσες στα πρόσωπα των παιδιών…”



Το μαγικό μολύβι της Εύας Πετροπούλου- Λιανού έκανε πάλι το θαύμα του και έρχεται να μας παρουσιάσει τα νέα της παραμύθια κάνοντας το μεγάλο να συγκινηθεί μέσα από την απλή και γεμάτη εικόνες γραφή, και το μικρό παιδί να θέλει να έχει ρόλο στην ιστορία που ακούει ή διαβάζει. Κυρίως να ρωτήσει, να μάθει, να ανακαλύψει. Η Εύα Πετροπούλου Λιανού, ακόμη πιο ώριμη στη γραφή της μεταφέρει έντεχνα τα διδάγματα μέσα από τις ιστορίες της, χωρίς να φοβάται να περιγράψει υπερβολικές εικόνες μαγικές από τον κόσμο του παραμυθιού. Διηγείται το φανταστικό κόσμο με τέτοιο τρόπο, που η αίσθηση που αφήνει στο τέλος της κάθε ιστορίας, είναι μόνο αγάπη και επιθυμία να γίνεις καλύτερος και κυρίως να σκεφτείς.


Οι δύο ιστορίες του βιβλίου είναι συγκινητικές γεμάτες αγνά και πραγματικά συναισθήματα. «Ο Σούπερ Ήρωας» παίρνει σάρκα και οστά στα μάτια του μικρού Αργύρη και χωρίς φόβο δε ντρέπεται να σκεφτεί τον εαυτό του στη θέση του, παρόλο που οι συμμαθητές του τον χλευάζουν. Μια ιστορία που περιγράφει τον σχολικό εκφοβισμό και τα λάθος πρότυπα-απόψεις για το παιχνίδι. Δεν είναι διόλου κακό να ταυτίζεσαι με έναν σούπερ ήρωα, και μάλιστα όταν αυτός προσφέρει τη βοήθειά του σε όποιον τη χρειάζεται! Μαθαίνεις να σκέφτεσαι τον συμμαθητή, συνάνθρωπο και φίλο: «Θα προσπαθήσω να ξυπνάω πιο νωρίς, και δε θα διαβάζω μέχρι αργά τις περιπέτειες του Σούπερ Ήρωα, αλλά είναι τόσο συναρπαστικά όλα αυτά τα πράγματα που κάνει που δεν μπορώ να κοιμηθώ μετά... Θα ήθελα τόσο πολύ να του μοιάσω. Με φαντάζομαι με τα σούπερ πέδιλα όταν τα φορώ και σκέφτομαι το μέρος που θέλω να πάω, ευθύς βρίσκομαι εκεί και μετά ακούω κάποιον να φωνάζει βοήθεια και….»!

«Η χώρα του μαγικού μολυβιού», (η δεύτερη ιστορία μέσα στο βιβλίο), θα μπορούσε να είναι η χώρα της συγγραφέως μιας και πολύ όμορφα μας προτρέπει να σκεφτούμε λίγο τους εαυτούς μας και πως μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι: «Το μαγικό μολύβι έδινε σχήμα και μέγεθος, όπως αυτό θεωρούσε την ευτυχία. Έτσι, οι πόλεις ήταν γεμάτες δέντρα και λουλούδια, τα παιδιά μπορούσαν να παίζουν από το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου. Όλα ήταν όμορφα κι έμοιαζαν απλά στη χώρα του Μαγικού Μολυβιού. Καμία γόμα δεν υπήρχε, τα όνειρα έπαιρναν αμέσως σάρκα και οστά, όλοι ήταν ίσοι και ασφαλείς. Ήταν ευτυχισμένοι, με το χαμόγελο στα χείλη και ένα ζωντανό βλέμμα στα μάτια»!





Τίτλος: Ο ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΩΤΑ ΣΑΝΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ 
Σειρά :ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 
Συγγραφέας: ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ- ΛΙΑΝΟΥ ΕΥΑ 
Σελίδες: 32
Τιμή: 10,00 ευρώ
Σχήμα: 20Χ17 ΕΓΧΡΩΜΟ
Εικονογράφηση: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΑΤΗΣ
Εκδόσεις: Όστρια
Χευδεν τηλ.: 211 2136882 e-mail: ostriavivlio@gmail.com


Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office  
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η βραβευμένη συγγραφέας Εύα Πετροπούλου-Λιανού έρχεται στην Sigma Media ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION