Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Όσα ζήσαμε στο Loutraki Festival ... Όλες οι σπάνιες στιγμές που απολαύσαμε με μεγάλους καλλιτέχνες το φετινό καλοκαίρι !!!


Loutraki Festival
20 Iουνίου - 29 Αυγούστου  2015

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου η
Συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του Loutraki Festival 2015


Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, και όπως είχαν εξαρχής αναγγείλει οι διοργανωτές, πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός του Loutraki Festival 2015. Μια διαδρομή πολιτισμού που ξεκίνησε στις 10 Ιουνίου με την Συνέντευξη Τύπου που δήλωνε την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ στον Ιανό και ολοκληρώθηκε στην Αυγουστιάτικη πανσέληνο με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου και την Ελευθερία Αρβανιτάκη!

Η διοργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ ... μοιράζεται με την κατάμεστη αίθουσα όλο τον παλμό που άφησε η διοργάνωση !
Στη συνέντευξη που παραχώρησαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής κ. Πελοπίδας Μαυρόπουλος παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα καλλιτεχνικά και τα οικονομικά στοιχεία της διοργάνωσης. Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία να τεθούν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και να αποσαφηνιστούν θέματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, αλλά και να τεθούν οι στόχοι για την επόμενη χρονιά, τα σχέδια και οι επερχόμενες συνεργασίες.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των χορηγών επικοινωνίας ,ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Γκιώνης, μέλη της Δημοτικής Aρχής, μέλη του Συλλόγου Φίλων Μουσικής, αλλά και απλοί πολίτες του Δήμου μας.

Με λίγα λόγια:
Σε μια ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά για τη χώρα, το Loutraki Festival, ένα νέο Φεστιβάλ και ίσως το μεγαλύτερο σε διάρκεια στην Ελλάδα (20 Ιουνίου – 29 Αυγούστου) κατάφερε να πραγματοποιήσει σχεδόν το σύνολο των εκδηλώσεων που είχε προαναγγείλει – 18 στο σύνολό τους - 3 εκ των οποίων είχαν εισιτήριο, ενώ οι υπόλοιπες είχαν ελεύθερη είσοδο για το κοινό και να αποτελέσει πολιτιστική ανάσα για το Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων και την ευρύτερη περιοχή.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της διοργάνωσης  άγγιξε τα 60.000 ευρώ περίπου. Από αυτά, περίπου το 50% προήλθε από τα έσοδα των εισιτηρίων των συναυλιών, 12.000 ευρώ περίπου από χορηγίες, ενώ 20.000 ευρώ ήταν το ποσό που δαπανήθηκε από τον δημοτικό  προϋπολογισμό.

Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Γκιώνης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αναστάσιο Σακελλαρίου και μαζί τους ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής κ. Πελοπίδας Μαυρόπουλος 
Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συμμετείχαν: η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου με 65 μουσικούς, η Μικτή Χορωδία Λουτρακίου με 40 χορωδούς, 3 ακόμα χορωδίες (Αλίμου, Αγίου Στεφάνου και Enchoir) με 40μελή σύνθεση και η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ) με 70 μουσικούς. Περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες (τραγουδιστές, μουσικοί, χορευτές) από το Λουτράκι και την ευρύτερη περιοχή, 6 τοπικά συγκροτήματα και 4 σημαντικοί και καταξιωμένοι έλληνες ερμηνευτές (Ελευθερία Αρβανιτάκη, Νατάσσα Μποφίλιου, Μίλτος Πασχαλίδης, Ελένη Πέτα). Έγιναν παραστάσεις σε 11 διαφορετικά σημεία στην επικράτεια του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων τις οποίες παρακολούθησαν κατ’ εκτίμηση πάνω από 10.000 θεατές. Διατέθηκαν περίπου 4.500 εισιτήρια και μοιράστηκαν 15.000 προγράμματα και 5.000 διαφημιστικά flyer. Το Φεστιβάλ είχε την ενεργή υποστήριξη 40 Χορηγών Επικοινωνίας, συνεργάστηκε με πάνω από 20 τοπικές επιχειρήσεις και είχε πάνω από 20 Χορηγούς και Υποστηρικτές. Τα εισιτήρια διατέθηκαν σε 15 σημεία προπώλησης, στην Αθήνα, στο Λουτράκι, στην Κόρινθο, στα Ίσθμια, στους Αγίους Θεοδώρους και στο διαδίκτυο. Τέλος, την 20μελή καλλιτεχνική - οργανωτική επιτροπή υποστήριξε ενεργά ομάδα 30 και πλέον εθελοντών από την περιοχή μας!

Το μήνυμα του Δήμου Λουτρακίου , Περαχώρας και  Αγίων Θεοδώρων  προς το φιλοθεάμον κοινό 

Όλα αυτά έγιναν με τη δική σας στήριξη και βοήθεια! Με την αγάπη του κόσμου που μας αγκάλιασε και μας δίνει τη δύναμη να πούμε … «Ναι, το 1ο Loutraki Festival αποτέλεσε πολιτιστικό ΓΕΓΟΝΟΣ, γίνεται ΘΕΣΜΟΣ και συνεχίζει ενεργά και δυνατά την πορεία του για το Loutraki Festival 2016».

Σας θέλουμε όλους δίπλα μας, με ιδέες και προτάσεις που θα μας κάνουν κάθε χρόνο καλύτερους!

Η καλλιτεχνική και οργανωτική επιτροπή.


Επιμέλεια  ρεπορτάζ  : Sigma Press  Office




  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Όσα ζήσαμε στο Loutraki Festival ... Όλες οι σπάνιες στιγμές που απολαύσαμε με μεγάλους καλλιτέχνες το φετινό καλοκαίρι !!! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION