Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Πως μπορεί ένας νέος άνδρας να είναι ένας χαρισματικός και πολυβραβευμένος μουσικός σε 4 όργανα, ένας καλός ηθοποιός , ένας εξαιρετικός παρουσιαστής και ταυτόχρονα ένας πολυταξιδεμένος δημοσιογράφος ; Ας μάθουμε τώρα το μυστικό , αφού έχουμε κοντά μας τον Σπύρο Καλαματιανό ....



Σήμερα στην στήλη μας " Συνεντεύξεις " , έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε , μια δυνατή δημοσιογραφική πένα , έναν πολυτάλαντο  νέο άνθρωπο , που έχει σαρώσει τα media με την προσωπικότητα του και την δυναμική του ... Αγαπημένες κι αγαπημένοι μας , ο Σπύρος Καλαματιανός !!! 

Sigma  Press  Office :   Μιλήστε μας για τις σπουδές σας και πείτε μας που μεγαλώσατε…
Σπύρος  Καλαματιανός : Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κέρκυρα, με ωραίες και πικρές αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια…Τελειώνοντας το Λύκειο ήρθα Αθήνα για να δουλέψω σε καλύτερες συνθήκες- συνεργασίες εργασίας, πάνω στα αντικείμενα τα οποία σπούδασα και αγαπώ, αλλά και για να συνεχίσω τις σπουδές μου. Οι σπουδές μου είναι πάνω στην Δημοσιογραφία, καθώς τελείωσα την Σχολή Δημοσιογραφίας του Γιώργου Καρατζαφέρη ΄΄Ακαδημία Σπουδών και Επικοινωνίας΄΄, επίσης έχω τελειώσει το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κερκύρας, το Ωδείο Κερκύρας στα Ανώτερα Θεωρητικά, καθώς το Ελληνικό Ωδείο και το Ωδείο Πρωτοπορία,κ.α μουσικές σπουδές-σχολές,επίσης φοίτησα στην Δραματική Σχολή της Μιμής Ντενίση ΄΄ Κεντρική Σκηνή΄΄(μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ). Σας ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δίνετε να τους ευχαριστήσω έναν-έναν προσωπικά, για την αγάπη ,τον σεβασμό που έδειξαν στο πρόσωπο μου και διδάχτηκα πολύ όμορφα και σημαντικά πράγματα από όλους μου τους δασκάλους(αλλά και από τους συμμαθητές μου), όπως θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρώτο μου δάσκαλο, που ήταν ο πρώτος που πίστεψε σε εμένα, τον Νίκο Κρητικό.


Sigma  Press  Office :  Πως προέκυψε αυτή η αγάπη σας  για την μουσική ;
Σπύρος  Καλαματιανός : Δεν ήταν δύσκολο διότι είμαι από ένα μουσικό νησί, όπου η μουσική είναι μέρος της καθημερινότητας όλων των Κερκυραίων. Οι μπάντες, οι μαντολινάτες, οι χορωδίες, τα χορευτικά σύνολα, αλλά και η άμεση επικοινωνία με τον κόσμο, χαρίζοντας μου, πολύ δυνατά συναισθήματα, ακούγοντας τα μοναδικά ηχοχρώματα που έβγαζαν όλα τα σύνολα που σας είπα παραπάνω…ήταν κάτι που αμέσως με γοήτευσε και με τράβηξε σε ένα μαγικό ταξίδι από νότες. Θυμάμαι ήμουν Δευτέρα Δημοτικού όταν πρωτοπήγα στην Φιλαρμονική και γράφτηκα στο Ωδείο, μόνος μου πίεσα τους γονείς μου να ξεκινήσω με την μουσική(με την παρότρυνση των παππούδων). Αυτά που ακολούθησαν μετά; Απλά μοναδικά, μαθήματα, συναυλίες εντός και εκτός Κέρκυρας κ.α.

Sigma  Press  Office :  Πόσα μουσικά όργανα παίζετε και ποιο είναι το αγαπημένο σας  ;
Σπύρος  Καλαματιανός : Παίζω 4 μουσικά όργανα Μπουζούκι-Μαντολίνο-Τρομπέτα και Πιάνο. Το αγαπημένο μου μουσικό όργανο ήταν είναι και θα είναι το Μαντολίνο, διότι είναι ένα όργανο που αγκαλιάζει υπέροχα δύση και ανατολή και πάντα με γοήτευε ο ήχος του.

Sigma  Press  Office :  Ποιες είναι οι μουσικές διακρίσεις που έχετε κατακτήσει ;         
Σπύρος  Καλαματιανός : Είναι 4 σε τοπικό επίπεδο(στην Κέρκυρα) μετά άλλες 6 σε Πανελλαδικό επίπεδο, είτε με σύνολα του σχολείου, είτε με άλλα μουσικά σύνολα της Κέρκυρας, είτε μεμονωμένα, σε διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς.

Sigma  Press  Office :  Ποιες είναι οι πιο σημαντικές μουσικές σας εμφανίσεις ;           
Σπύρος  Καλαματιανός : Πολλές, διότι απ΄όλες κάτι πήρα…πχ με τους τεράστιους Έλληνες Συνθέτες Γιάννη Σπανό, Μίμη Πλέσσα και Γιώργο Κατσαρό, μετά με Θέμη Αδαμαντίδη Μιχάλη Βιολάρη, Ελένη Ροδά Κώστα Μακεδόνα, Κώστα Βενετσάνο,Γιάννη Βασιλείου,Φίλιππο Νικολάου, Σταμάτη Κόκκοτα με τα διάφορα μουσικά σύνολα που έπαιξα…ειλικρινά όμως δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια ως σημαντική, όλες ήταν…


Sigma  Press  Office :  Κάνατε και ένα σύντομο αλλά πετυχημένο πέρασμα από τον χώρο της υποκριτικής…
Σπύρος  Καλαματιανός : Ναι έκανα ένα σύντομο πέρασμα(πετυχημένο δεν ξέρω)έπαιξα σε 2 σήριαλ τις Κούκλες και το Μίλα μου βρώμικα μικρά ρολάκια μην φανταστείτε κάτι σημαντικό,όπως και έχω κάνει 3 διαφημιστικά.Μετά η Μαίρη Βιδάλη με εμπιστεύτηκε και έπαιξα στο θέατρο Διάχρονο σαν μουσικός-ηθοποιός, όπως και ο Μιχάλης Μητρούσης, η Πωλίνα Γκιωνάκη , πάλι και με τις δύο ιδιότητες κ.α. Είδα όμως πολύ σύντομα(όσο και να προσπαθούσαν η θεία μου Τόνια Καζιάνη, μαζί με τον Τέλη Ζώτο, όπως και οι καθηγητές στην σχολή μετά)ότι θα ήμουν ένας μέτριος προς κακός ηθοποιός, παρά τα θετικά σχόλια όλων. Έτσι προτίμησα κάποια στιγμή να τα αφήσω όλα, ακόμα και την μουσική και να ασχοληθώ με την μεγάλη μου αγάπη την Δημοσιογραφία, η οποία με κέρδισε τελικά, πιστεύω ότι δεν γινόταν να τα κάνεις όλα μαζί και να τα κάνεις όλα σωστά, έβλεπα ότι δεν μπορούσα να ήμουν σωστός και δεν απέδιδα, πρέπει να ασχοληθείς με ένα αντικείμενο εργασίας και καλό, πράγμα το οποίο έκανα.

Sigma  Press  Office :  Πως σας βρήκε το μεράκι της δημοσιογραφίας ;                 
Σπύρος  Καλαματιανός : Τυχαία, από μία αγγελία σε μία εφημερίδα που ζητούσαν Ραδιοφωνικούς Παραγωγούς σε ένα Ιντερνετικό Ραδιόφωνο, είχα πάντα το ψώνιο και το μεράκι να ασχοληθώ με το λειτούργημα που λέγεται δημοσιογραφία, ήταν ένα όνειρο ζωής για εμένα και δεν το είχα μοιραστεί ποτέ με κανέναν, έτσι ξεκίνησαν όλα, είδα ότι μου πήγαινε πάρα πολύ η δημοσιογραφία και τα παράτησα όλα για χάρη της, άλλαξε άρδην η ζωή μου. Αλλά πιστέψτε με το ταξίδι που σου προσφέρει αυτό το λειτούργημα είναι μοναδικό, πάρα τις όποιες δυσκολίες που έχει(άλλωστε πια δουλειά δεν έχει;), είμαι ερωτευμένος με την δημοσιογραφία και όσο ζω θα την υπηρετώ με αγάπη και αξιοπρέπεια. 


Sigma  Press  Office :  Ποιες είναι οι σημαντικότερες συνεργασίες σας δημοσιογραφικά  ;                                            
Σπύρος  Καλαματιανός :  Όλες είναι…ακόμα και για τα ΜΜΕ που δουλεύω σήμερα…απ΄όλες πήρα και παίρνω…Όμως εάν θέλετε να σας πω η συνεργασία που θυμάμαι με ιδιαίτερη συγκίνηση ήταν με τον Θοδωρή Ρακιτζή τον τηλεοπτικό μου νονό(διότι ο τηλεοπτικός μου πατέρας ήταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης)είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του on κάμερα και off κάμερα, δεν θα ξεχάσω ποτέ τις πολύτιμες συμβουλές του. Όπως επίσης δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Γιώργο Καρατζαφέρη που ανέβηκε πάνω στο πλατό να μου πει καλή επιτυχία, στην πρώτη μου εκπομπή, ήταν η στιγμή που έβγαινα στο γυαλί και μάλιστα σε ένα Πανελλαδικό κανάλι με καθημερινή εκπομπή. Είναι στιγμές που σίγουρα δεν τις ξεχνάς και μένουν ανεξίτηλες μέσα στην ψυχή σου. Θέλω να τους ευχαριστήσω και τους δύο για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη που μου έδωσαν, αλλά και όλους όσους με στήριξαν και με στηρίζουν μέχρι σήμερα.

Sigma  Press  Office :  Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε στην δημοσιογραφική σας ιδιότητα ;                   
Σπύρος  Καλαματιανός : Οι δυσκολίες που αντιμετώπισα ήταν η ζήλεια, ο φθόνος, η ειρωνία και η έλλειψη εμπιστοσύνης. Όμως οι δυσκολίες σε κάνουν πιο δυνατό.

Sigma  Press  Office :  Είστε ένας  άνθρωπος που έχει βρεθεί και μπροστά  και  πίσω  απ΄τις κάμερες .Ποια  είναι η πιο ενδιαφέρουσα επαγγελματική θέση ;                     
Σπύρος  Καλαματιανός : Η πιο ενδιαφέρουσα θέση για εμένα είναι όταν ήμουν Αρχισυντάκτης και φυσικά αυτή του Ρεπόρτερ, ένα μικρόφωνο, μία κάμερα και έξω για θέμα. Ενώ αυτή του Αρχισυντάκτη που είχα την τύχη, να είμαι Αρχισυντάκτης στην παλαιότερη και πιο πετυχημένη εκπομπή της Ελληνικής Τηλεόρασης, το ΄΄Στυλ Ελληνικό΄΄ του Θοδωρή Ρακιτζή, η αδρεναλίνη είναι στα ύψη, να τρέξεις και να συντονίσεις ένα σωρό πράγματα, είναι συναρπαστικό. Η δουλειά του παρουσιαστή είναι να ΄΄πουλήσει΄΄το θέμα, και τη δουλειά των συναδέλφων του, ακόμα και όταν παρουσιάζεις μία εκδήλωση ΄΄πουλάς΄΄ το θέμα της εκδήλωσης. Δε λέω ωραία είναι να είσαι παρουσιαστής, αλλά εγώ προτιμώ να είμαι πίσω από τις κάμερες.


Sigma  Press  Office : Μιλήστε μας  για  τις  σχέσεις  που έχετε με την  μόδα.               Σπύρος  Καλαματιανός : Η μόδα ήταν κάτι το οποίο ήρθε από την αρχή της δημοσιογραφικής μου καριέρας, παρουσιάζοντας και διοργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με την μόδα και την ομορφιά. Τον  τελευταίο χρόνο ασχολούμαι με τις Δημόσιες Σχέσεις του Οίκου Μόδας Τρανούλη, καθώς και με τις Δημόσιες Σχέσεις των Κομμωτηρίων Nicolas. Είναι κάτι το οποίο με γοητεύει. Η μόδα για εμένα είναι μία τέχνη, είναι έμπνευση και δημιουργία, κάτι το οποίο δεν έλειψε ποτέ από την ζωή μου. Λατρεύω πάρα πολύ αυτόν τον χώρο. Χαίρομαι να ασχολούμαι με αυτό το κομμάτι και ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Θοδωρή Τρανούλη, έναν από τους καλύτερους και πιο πετυχημένους σχεδιαστές της χώρας μας, που δίπλα του μαθαίνω πολλά και σημαντικά πράγματα και μου εμπιστεύτηκε ένα κομμάτι, το οποίο είναι κάτι διαφορετικό από όλα όσα έχω κάνει μέχρι σήμερα.

Sigma  Press  Office :  Τι ακριβώς  κάνετε στο Topmodels.gr;                                    Σπύρος  Καλαματιανός : Το Topmodels.gr είναι ένα από τα ΜΜΕ που εργάζομαι, εκεί κάνω άρθρα- συνεντεύξεις που άπτονται με τον χώρο της Ελληνικής Μόδας, από μία ματιά ΄΄δικιά μου΄΄με ουσιαστική και μοντέρνα ματιά στην μόδα, με ένα επίπεδο, κάτι το οποίο για εμένα λείπει από τα ΜΜΕ. Εάν παρατηρήσετε από τα πρόσωπα τα οποία παίρνω συνεντεύξεις, που είναι καθαρά από τον χώρο της μόδας, στέκομαι μόνο στην καριέρα τους και έχουν μία νότα αφιερώματος, κάπως έτσι είναι και τα άρθρα μου. Άλλωστε αυτή είναι και η γραμμή των ιδιοκτητών του site, να κρατάνε μία ποιότητα και ένα επίπεδο σε αυτό που λέμε Ελληνική μόδα και όχι μόνο. Είναι κάτι το οποίο ήθελα να κάνω από καιρό,τους ευχαριστώ που μου εμπιστεύτηκαν ένα σημαντικό κομμάτι οι ιδιοκτήτες του site, μου έδωσαν χώρο να αναπτύξω πράγματα και ιδέες που είχα χρόνια κρυμμένα στο μυαλό μου. Πάμε καλά, ανεβαίνει συνεχώς το site, η ομάδα είναι πάρα πολύ δυνατή και αξιόλογη και συνεχίζουμε δυναμικά…


Sigma  Press  Office :  Ποιοι είναι οι επαγγελματικοί σας στόχοι για το 2016 ;
Σπύρος  Καλαματιανός : Οι επαγγελματικοί μου στόχοι γενικότερα είναι να γίνομαι καλύτερος σε αυτό που κάνω, θέλω το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ και το ρεπορτάζ μόδας να το αναπτύσσω και να εξελίσσομαι συνεχώς.Θέλω να γίνω πιο δυνατός στο κομμάτι των δημοσίων σχέσεων και την διοργάνωση εκδηλώσεων. Τώρα για το 2016 έχω κάποιες κουβέντες που γίνονται για διάφορα πράγματα που σχετίζονται με αυτά που σας είπα παραπάνω, δεν θα ήθελα να πω κάτι, πάντως σας υπόσχομαι ότι θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε…

Sigma  Press  Office :  Πως αντιμετωπίζετε την οικονομική κρίση στον  εργασιακό  σας  χώρο ;            
Σπύρος  Καλαματιανός : Όπως όλος ο κόσμος, πολύ δύσκολα και με πολλές καθημερινές θυσίες.



Sigma  Press  Office :   Στείλτε το δικό σας μήνυμα στον  Ελληνικό λαό που πάσχει απ΄τα χτυπήματα της εποχής .
Σπύρος  Καλαματιανός : Το δικό μου μήνυμα είναι ότι δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω, πρέπει να παλεύουμε συνεχώς όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο, να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο, με τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε καθημερινά και να θυμάστε πάντα ένα δικό μου αισιόδοξο μότο… "Ότι πάντα μπορεί να γίνει το  καλύτερο"…Τέλος σας ευχαριστώ πολύ για την πολύ όμορφη συνέντευξη.


Η Sigma σ΄ευχαριστεί πολύ , αγαπητέ Σπύρο , για τα μηνύματα που έστειλες με την συνέντευξη σου στους νέους ανθρώπους και την δύναμη που τους έδωσες , μέσα απ΄όλες  σου  τις  δραστηριότητες . Σου ευχόμαστε καλή δύναμη σε ότι κάνεις ...

             Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office



  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πως μπορεί ένας νέος άνδρας να είναι ένας χαρισματικός και πολυβραβευμένος μουσικός σε 4 όργανα, ένας καλός ηθοποιός , ένας εξαιρετικός παρουσιαστής και ταυτόχρονα ένας πολυταξιδεμένος δημοσιογράφος ; Ας μάθουμε τώρα το μυστικό , αφού έχουμε κοντά μας τον Σπύρο Καλαματιανό .... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION