Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Η φωτογράφος Μαρία Στέφωση κι η κινηματογραφίστρια Ιωάννα Σπηλιοπούλου παρουσιάζουν .... Η Γκαλερί Αργώ στο Κολωνάκι για ακόμη φορά ανεβάζει την Τέχνη στα Ύψη !!!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

για  χρόνια  πλάγιαζα  νωρίς
ΣΥΝΕΙΚΟΝΕΣ

Γκαλερί Αργώ 15 Σεπτεμβρίου 2015

Μαρία Στέφωση + Ιωάννα Σπηλιοπούλου
φωτογραφίες / video art

Δύο χρόνια μετά το ταξίδι στην Καβαφική Αλεξάνδρεια, η Αργώ παρουσιάζει για δεύτερη φορά το project της φωτογράφου Μαρίας Στέφωση και της κινηματογραφίστριας Ιωάννας Σπηλιοπούλου. Με πλοηγό αυτήν τη φορά τον Προυστ και την εισαγωγική φράση του «για χρόνια πλάγιαζα νωρίς», η φωτογράφος μιλά για τον δικό της «χαμένο» χρόνο στην παιδική ηλικία, στη νιότη. Στον καμβά του λευκού σεντονιού ανασυνθέτει σπαράγματα ονειρικά, εικόνες ασπρόμαυρες, υπαινικτικές, που συνθέτουν μια ελεγεία σε ό,τι παρήλθε. Στο αυτοαναφορικό σύμπαν αυτής της δουλειάς, η ματιά του Κάφκα συναντά το αινιγματικό βλέμμα της Τζινέβρα ντε Μπέντσι και τον σκηνοθετικό απόηχο του Ταρκόφσκι για να καταληξει στην ματαιωμένη ματιά στα ανθρώπινα του Τ. Ουιλλιαμς.

 Στο video art της Ιωάννας Σπηλιοπούλου φασματικές ανθρώπινες μορφές μοιάζουν να βυθίζονται μέσα σε ατμόσφαιρα μελαγχολίας, σε μια περιδίνηση αέρα, σκόνης, ομίχλης, διατηρώντας συγχρόνως την στερεότητά τους στον καμβά του λευκού σεντονιού. Η κίνησή του με τη δύναμη του αέρα σε παρασύρει αβίαστα από τη μία σκηνή στην άλλη, χωρίς «λογική» ροή με αρχή και τέλος. Κι αυτό δείχνει να είναι η μόνη πραγματικότητα στο αφήγημα της Σπηλιοπούλου: το σεντόνι δηλώνει την ανάσυρση ενός ονείρου ή την καταβύθιση σε αυτό.

Αφηγούνται οι: Δημήτρης Μαυρίκιος - Μαίρη Σταυρακέλλη.

Την έκθεση επιμελείται ο ιστορικός της Τέχνης Γιώργος Μυλωνάς

Εγκαίνεια: Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.30
Διάρκεια: Από 15 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2015







                                     Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office



  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η φωτογράφος Μαρία Στέφωση κι η κινηματογραφίστρια Ιωάννα Σπηλιοπούλου παρουσιάζουν .... Η Γκαλερί Αργώ στο Κολωνάκι για ακόμη φορά ανεβάζει την Τέχνη στα Ύψη !!! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION