Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Η φοιτητική ζωή ξεκινάει σε λίγο καιρό και οι νεαροί πρωταγωνιστές της έχουν ανάγκη για τα καλύτερα ... Ας τους τα προσφέρουμε !!!

 Φοιτητές: 
10+1 τρόποι να περάσεις καλά ξοδεύοντας το πολύ μέχρι  5 € !!! 


   Και μόνο στο άκουσμα της λεξης “φοιτητική ζωή” σου έρχεται στο μυαλό η σκέψη διασκέδαση,ξενύχτια και εμπειρίες.Πράγματι όλα αυτά είναι όντως η φοιτητική ζωή αλλά υπάρχει κάτι ακόμα.Και αυτό είναι το οικονομικό θέμα!Και επειδή οι καιροί είναι χαλεποί,ορίστε μερικές προτάσεις για να περάσουμε όλοι καλά!

    Καφές
Ας μην ξεχνάμε τα βασικά!Οι καφετέριες πολλές και όπως όλοι γνωρίζουμε η τιμή του καφέ δεν ξεπερνάει τα 5 ευρώ!Υπάρχει και η παραλλαγή “καφές στο χέρι” όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου κάνοντας βόλτες , ακόμη  πιο οικονομικά .Να κάτσεις στον Άρειο Πάγο στην Ακρόπολη, να χαλαρώσεις στον Βοτανικό Κήπο στο Δαφνί, να περπατήσεις δίπλα στη θάλασσα στον Φλοίσβο ή να απολαύσεις όλες τις χαρές των περιφερειακών επαρχιακών πόλεων του φοιτητόκοσμου ..Το καλό με αυτά-και άλλα πολλά μέρη-είναι πως είναι γεμάτα κόσμο που χαλαρώνουν και διασκεδάζουν όπως εσύ...συνήθως με ένα καφέ στο χέρι!


                                                                             Κινηματογράφος
Πολλοί κινηματογράφοι προσφέρουν προσφορές με οικονομικά εισιτήρια(συνήθως 2 στην τιμή του ενός).Μερικοί απ΄ αυτούς,πιο συγκεκριμένα κάνουν εκπτώσεις στους φοιτητές.Ορισμένες μέρες της εβδομάδας,όλοι μπορούν να βγάλουν φοιτητικά εισιτήρια επιδεικνύοντας το πάσο σπουδών και να απολαύσουν την ταινία που θέλουν πληρώνοντας μόλις 5 ευρώ.
Σκηνή απ΄την κινηματογραφική  ταινία που σαρώνει τα εισητήρια στους θερινούς κινηματογράφους ... " Λύσσα Κακιά "  του Νίκου Ζερβού !!!

Θέατρο
Τα φοιτητικά εισιτήρια πολλών παραστάσεων σπανίως ξεπερνούν τα 10 ευρώ.Με λίγο ψάξιμο εύκολα μπορείτε να βρείτε τι πιο οικονομικές.Ακόμη,οι παραστάσεις ομάδων θεάτρου από  σχολές δεν χρεώνουν τις παραστάσεις τους παραπάνω από 5 ευρώ,και η ποιότητα είναι εξίσου καλή και ενδιαφέρουσα!
Σκηνή απ΄την μεγάλη θεατρική επιτυχία της φετινής Άνοιξης ,  " Kill Deal " ! Η παράσταση θα ξεκινήσει πάλι να προβάλλεται απ΄το Φθινόπωρο του 2015  ... Σπεύσατε γιατί μιλάμε για πάρα πάρα πολύ γέλιο  !!! 
                                                              
                                                                                           Βιβλία
Στην Πανεπιστημίου,στην Ερμού,στη Συγγρού,στη Σταδίου στην Αθήνα αλλά και σε άλλα σημεία σ΄όλη την Ελλάδα ,οι πάγκοι των πλανόδιων πωλητών με τα βιβλία πολλές φορές κρύβουν θησαυρούς.Με τεράστια ποικιλλία βιβλίων και γνωστά ονόματα,στους πάγκους αυτούς μπορείς να βρείς τα πάντα!Η μονή διαφορά συνήθως είναι το εξώφυλλο και κάποιες φορές η ποιότητα του χαρτιού.Και το σημαντικότερο,η τιμή κοστολόγησης τους είναι 5 ευρώ.

Μουσεία
Οι τιμές των εισιτηρίων στα μουσεία για τους φοιτητές ακολουθούν τον κανόνα του μισού-κυριολεκτικά.Ενδεικτικά αναφέρουμε το μουσείο της Ακρόπολης που χρεώνει τα φοιτητικά εισιτήρια λιγότερο από 5 ευρώ.Και γενικώς στα μουσεία η τιμή του φοιτητικού εισιτηρίου είναι φθηνή.



                                                                               Γυμναστήριο
Τα δημόσια γυμναστήρια και τα γυμναστήρια της εκάστοτε σχολής είναι μια καλή πρόταση ψυχαγωγίας που συνδυάζει διασκέδαση και άθληση μαζί.Συνήθως η εγγραφή και η χρήση αυτών είναι δωρεάν ενώ σε μερικές περιπτώσεις πληρώνεις μια μηδαμινή συμβολική τιμή που δεν σε επιβαρύνει.


Επιτραπέζια παιχνίδια
Όλοι ξέρουμε πως αρκεί μια κεφάτη παρέα και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για να περάσουμε ξεκαρδιστικά το απόγευμά μας.Οργανωθείτε με την παρέα σας και αγοράστε επιτραπέζια παιχνίδια!Στην τελική μια τράπουλα με χαρτιά κοστίζει μερικά ψιλά!

                                                  Playhouse( χώρος στην Αθήνα )
Μια παραλλαγή της παραπάνω πρότασης είναι και ο πολύχρωμος χώρος του playhouse.Η γνωστή καφετέρια στην περιοχή των Εξάρχειων είναι μοναδική του είδους της!Εκτός απο τις τιμές της στα ροφήματα,που είναι λογικές,είναι γεμάτοι χρώματα και επιτραπέζια παιχνίδια τα οποία χρεώνει μόλις 1,5 ευρώ την ώρα!


Στο σπίτι της κολλητής
Μια ταινία απο το videoclub,η παρέα και φαγητό αρκούν για να περάσουμε καλά!Γνωστή,διασκεδαστική,δοκιμασμένη και σίγουρη η παραπάνω πρόταση.Οικονομική και ενδιαφέρουσα ακόμη και για το βράδυ της Παρασκευής!Δεν είναι λίγες οι φορές που αποδεικνύεται πολύ καλύτερη απ'ότι οι συνεχείς έξοδοι!

                                                                                                    Bowling
Το συγκεκριμένο..σπορ είναι ότι πρέπει για να το επιλέξεις σε μια έξοδο με την παρέα σου.Δεν απαιτεί καμία δεξιότητα και έχει φοβερή πλάκα-ειδικά όταν κερδίζεις και δεν μπορείς να καταλάβεις το γιατί!Όπως και στους κινηματογράφους έτσι και αρκετά bowling  είτε συνοικιακά είτε σε μεγάλα εμπορικά κέντρα έχουν προσφορές και εκπτώσεις,γεγονός που το κατατάσσει άνετα σε αυτή τη λίστα!

Σποράκια στο παγκάκι της γειτονιάς...
Ορισμένες φορές ξεχνάμε πως δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να περάσουμε όμορφα...Ας το παραδεχτούμε!Μια τρελή παρέα και μια καλή διάθεση είναι τα μόνα εφόδια που χρειαζόμαστε για να περάσουμε καλά ανεξαρτήτως με το τι κάνουμε και το πόσα χαλάμε.Αρκεί κάποιες φορές να πάμε όλοι μαζί στο παγκάκι της γειτονιάς,παρέα με ένα σακουλάκι σποράκια για να περάσουμε αξέχαστα...

                 Επιμέλεια ρεπορτάζ :   Κισελιόβα Αναστασία





  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η φοιτητική ζωή ξεκινάει σε λίγο καιρό και οι νεαροί πρωταγωνιστές της έχουν ανάγκη για τα καλύτερα ... Ας τους τα προσφέρουμε !!! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION