Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Η Ζωή Ζέρβα ... η μεγάλη πρωταγωνίστρια στην νέα ταινία του Νίκου Ζερβού , ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ , ανακρίνεται απ΄την νεαρότερη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια της Sigma , την Στεφανία Βαλσαμάκη !!!


Ερωτήσεις της εφηβείας , από την μικρή μας Στεφανία Βαλσαμάκη .... στη γλυκιά Ζωή Ζέρβα , μετά την γνωριμία και τη φιλία τους , που προέκυψε στην επίσημη πρεμιέρα της νέας κινηματογραφικής ταινία του Νίκου Ζερβού , που προβλέπεται να σπάσει ταμία , φέτος το καλοκαίρι ...


Στεφανία Βαλσαμάκη : Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με την υποκριτική ; Eίχες από μικρή τη διάθεση ν΄ ασχοληθείς με αυτήν?
Ζωή Ζέρβα : Όχι , μικρή ήθελα να ασχοληθώ με τα οικονομικά , στα 16 μου γνώρισα μια πολύ ιδιαίτερη κοπέλα με σύνδρομο down που ήθελε να γίνει ηθοποιός και να κάνει οικογένεια. Εκεί σκέφτηκα πρώτη φορά να ασχοληθώ με την υποκριτική,ώστε να δουλεύω με τέτοιες ομάδες! Και μετά το τεράστιο κλικ μέσα μου ήταν, όταν είδα στο θέατρο την παράσταση " Ο Συλλέκτης " με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Μαρίνα Καλογήρου . Εκεί σκέφτηκα πρώτη φορά πολύ έντονα ότι θα ήθελα να είμαι μέρος μιας τόσο όμορφης παράστασης .
ΣΒ : Έχεις γράψει το σενάρια της κινηματογραφικής ταινίας Λύσσα Κακιά. Από τι εμπνεύστηκες?

ΖΖ : Για να είμαι δίκαιη οφείλω να ομολογήσω ότι η ιδέα δεν ήταν καθαρά δική μου . Ο Νίκος Ζερβός ήθελε να κάνει μια ταινία στην οποία θα δείχνει την καθημερινότητα παιδιών που φοιτούν σε μια δραματική σχολή . Εγώ έβαλα τους χαρακτήρες και τις παράλληλες ιστορίες με την βοήθεια της αγαπημένης μου φίλης Νίκης Σταυριανοπούλου . Βέβαια το αποτέλεσμα είναι καθαρά η οπτική του σκηνοθέτη μέσα απ ΄ το μοντάζ .


ΣΒ : Έχεις κάνει οικονομικές σπουδές. Πως το αποφάσισες?
ΖΖ : Ήταν μια συμφωνία με τη μητέρα μου πρώτα να τελειώσω αυτές τις σπουδές και μετά να μπω σε μια δραματική σχολή .. Βέβαια ήθελα κι εγώ , τα αγαπώ πολύ τα οικονομικά . Ήταν σχεδόν αναμενόμενο λόγω της εταιρίας που είχε η οικογένεια μου .Ονειρευόμουν από πολύ μικρή τον εαυτό μου δίπλα στον πατέρα μου στη δουλειά , όμως όταν τον έχασα πόνεσα πολύ και άφησα αυτό το όνειρο κράτησα όμως την αγάπη για τα οικονομικά .
ΣΒ : Πιστεύεις ότι συνδυάζονται αυτά τα δύο επαγγέλματα?
ΖΖ : Ναι όπως μου είπε κάποιος πολύ όμορφα σήμερα τα οικονομικά διαμορφώνουν τη σκέψη , δίνουν μια άλλη … γείωση και διαχείριση .
ΣΒ : Έχεις κάνει τη δίκη σου οικογένεια κι έχεις ένα γιο. Πιστεύεις ότι συνδυάζεται οικογένεια και υποκριτική?
ΖΖ : Ναι , με κάποιες υποχωρήσεις βέβαια ως προς τον χρόνο. Είναι λιγότερο διαχειρίσιμος πια!
ΣΒ : Έχεις κάποια όνειρα για το παιδί σου?
ΖΖ : Να είναι υγιής , ευτυχισμένος κι αν μετανιώσει κάποια στιγμή για τις επιλογές του - να μάθει από αυτό έχοντας όσο το δυνατό την μικρότερη ψυχολογικά απώλεια . Και βέβαια να είμαστε σε θέση να είμαστε δίπλα του και να τον στηρίζουμε μέχρι εκεί που πρέπει , με σεβασμό στις επιλογές του .

ΣΒ : Αν σου έλεγε κάποιος , πως θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική πως θα αντιδρούσες? ΖΖ : Ειλικρινά … δεν θα χαιρόμουνα ιδιαίτερα .!

ΣΒ : Πολλοί γονείς πιέζουν τα παιδιά τους να κάνουν κάποιο επάγγελμα το οποίο , πολλές φορές δεν θέλουν. Ποια είναι η δίκη σου άποψη σχετικά με αυτό?
ΖΖ : Είναι άδικο να κόβεις κάποιον από το να προσπαθήσει για το όνειρο του !Θεωρώ ότι εμείς ανήκουμε στα παιδιά μας κι όχι τα παιδιά μας σ΄ εμάς , όπως είπα και πριν ! Θέλω να είμαι εκεί να τον ενθαρρύνω να πραγματοποιήσει τα δικά του όνειρα ... Βέβαια αν μου πει θέλω να γίνω κάτι ακραίο για τα δικά μου δεδομένα όπως πχ θηριοδαμαστής ... Ε , ναι , θα του προτείνω να κάνουμε κι έναν επαγγελματικό προσανατολισμό !!!
ΣΒ : Ποια είναι η συμβουλή σου για τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο τις υποκριτικής?
ΖΖ : Δεν θεωρώ ότι είμαι σε θέση να δώσω συμβουλή σε κάποιο παιδί που ξεκινάει τώρα αλλά το μόνο που θα του έλεγα είναι να χαρεί και να ζήσει όσο πιο πολύ μπορεί τα χρόνια μέσα στη σχολή ! Να απολαύσει την διαδρομή κι όσο κι αν κουραστεί ή απογοητευτεί να μην τα παρατήσει . Κανένας δεν είναι καλύτερος ή χειρότερος από κάποιον άλλο , απλώς είναι διαφορετικός .
ΣΒ : Πιστεύεις ότι αξίζει κάποιος να πραγματοποιήσει τα όνειρα του? Εσύ έχεις πραγματοποιήσει τα δικά σου?
ΖΖ : Αξίζει τουλάχιστον να προσπαθήσει … Μέχρι ένα σημείο ναι , έχω μια υγιή ευτυχισμένη οικογένεια , μια δουλειά που αγαπώ πάρα πολύ και πολύ κάλους αληθινούς φίλους .
ΣΒ : Τέλος θα ήθελα να δώσεις μια ευχή στα παιδιά και τους έφηβους και να μου πεις την βασική ιδεολογία που ακολουθείς στην ζωή σου.
ΖΖ : Η ευχή μου είναι να προσπαθούν πάντα για το καλύτερο . Βασική ιδεολογία δεν είναι μια , είναι όμως τρόπος ζωής. Να αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη του εαυτού μου και των πράξεων μου χωρίς να μου "φταίνε" άλλοι και να μην αναλαμβάνω πια σε μια κατάσταση μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από αυτό που μου αναλογεί (αυτό είναι κάτι που έμαθα από κάποιον αγαπημένο δάσκαλο πρόσφατα) ! Να συζητάω και να λέω τα θέλω μου ώστε να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις και να θυμάμαι τόσο όσο και να ξεχνάω καταστάσεις που με είχαν πληγώσει ,ώστε και να μην κάνω τα ίδια λάθη ξανά αλλά και να μην με κρατάνε αυτά τα λάθη με την πικρία που αφήνουν αιχμάλωτη στο παρελθόν .


Επιμέλεια ρεπορτάζ : Στεφανία Βαλσαμάκη
( για την εφηβική και παιδική τηλεόραση της Sigma Media Group )


  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Ζωή Ζέρβα ... η μεγάλη πρωταγωνίστρια στην νέα ταινία του Νίκου Ζερβού , ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ , ανακρίνεται απ΄την νεαρότερη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια της Sigma , την Στεφανία Βαλσαμάκη !!! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION