Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Δελτίο Τύπου για το Loutraki Festival , υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου , Αγίων Θεδώρων και Περαχώρας

                             Το  Loutraki Festival είναι γεγονός!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Ιανό η επίσημη έναρξή του!
     Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του Φεστιβάλ Λουτρακίου την Τετάρτη 10 Ιουνίου στην αλυσίδα πολιτισμού Ιανός, όπου παρουσία κοινού και αρκετών δημοσιογράφων παρουσιάστηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
     Το Loutraki Festival αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία που σκοπό έχει την τόνωση της πολιτιστικής δημιουργίας, την ένταξη των νέων ανθρώπων της περιοχής στον πολιτιστικό θεσμό και την εν γένει προβολή του Δήμου με στόχο την τουριστική, αλλά και γενικότερη ανάπτυξή του.
     Την παρουσίαση της συνέντευξης είχαν αναλάβει ο Αλέξης Κωστάλας και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Στάμου. Πρώτος μίλησε ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης, ο οποίος κήρυξε και επίσημα την έναρξη του Φεστιβάλ. «Υλοποιούμε όραμα ετών» επεσήμανε, προσκαλώντας μας «συνοδοιπόρους σ’ αυτή τη διαδρομή τέχνης και πολιτισμού». Το λόγο ακολούθως πήρε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού και Τουρισμού κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, τονίζοντας ότι το Φεστιβάλ «αποτελεί γεγονός υψίστης σημασίας για τον Δήμο».



  Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων Μουσικής» κ. Πελοπίδας Μαυρόπουλος ενώ το λόγο πήραν διαδοχικά ο Μαέστρος της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων κ. Παύλος Σεργίου, ο διεθνούς φήμης κλαρινετίστας κ. Σπύρος Μουρίκης, και ο κ. Χρήστος Ρούσσης, υπεύθυνος για το Rock Festival.
     Επίσης, ο αρχιτέκτων και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ, κ. Μίλτος Παπαδημητρόπουλος, ο οποίος ανέλυσε την ιδέα γύρω από την επιλογή του λογοτύπου και την μυθολογική του προέλευση.
     Το μήνυμά του, στα πλαίσια της ένταξης του Δήμου στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο προβολής της ημέρας της μουσικής, έστειλε ο Διευθυντής του φορέα κ. Γιώργος Perrot, με σχετική επιστολή.
     Τη δική του ξεχωριστή όπως πάντα σφραγίδα έβαλε ο Κώστας Βουτσάς, ο οποίος απέσπασε αρκετές φορές το χειροκρότημα των παρευρισκομένων στα πλαίσια της παρουσίασης της παράστασης αφιερωμένης στο Bulling την 1η Αυγούστου, ενώ χαιρετισμούς από video απηύθυναν η Ελευθερία Αρβανιτάκη η οποία θα συμπράξει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου στις Βραδιές Πανσελήνου στις 29 Αυγούστου στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ηραίου και η Νατάσσα Μποφίλιου, που θα βρίσκεται στο Λουτράκι στις 25 Ιουλίου.





     Ευχάριστη νότα στην εκδήλωση έδωσαν τρεις καλλιτέχνες από το Λουτράκι, η Ελπινίκη Ζερβού (τη συνόδευσε στο πιάνο ο Γιώργος Παπαχριστούδης), ο Χρήστος Νινιός και ο Γιάννης Τσελώνης ερμηνεύοντας τραγούδια ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο.

     To Loutraki Festival κάνει την επίσημη έναρξή του με τις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στις 20 Ιουνίου και ολοκληρώνεται με την βραδιά Πανσελήνου στις 29 Αυγούστου.

      Συμφωνικές ορχήστρες, μουσικοί διεθνούς φήμης, σημαντικοί έντεχνοι καλλιτέχνες όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Ελένη Πέτα, το ανατρεπτικό συγκρότημα The Burger Project, ομάδες χορευτών και επώνυμα σχήματα από το χώρο της ποπ, ροκ και blues μουσικής, συνδιαλέγονται δημιουργικά με το πλούσιο καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την καθιέρωση ενός νέου σημαντικού πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού.







                               Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δελτίο Τύπου για το Loutraki Festival , υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου , Αγίων Θεδώρων και Περαχώρας Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION