Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Η έρευνα της Sigma για την εξωσωματική γονιμοποίηση ...

Η μέθοδος που  αποδεδειγμένα πια , χαρίζει στα ζευγάρια την ελπίδα ...

Η τεχνολογία έχει κάνει αλματώδη βήματα μπροστά, διευκολύνοντας και λύνοντας καταστάσεις και προβλήματα του παρελθόντος.Πλέον, η   αδυναμία ορισμένων γυναικών να κάνουν απογόνους, μια αδυναμία με υπέρμετρες ψυχοφθόρες και σωματικές επιπτώσεις, βρίσκεται υπο τις έρευνες τω επιστημών. Και προφανώς, η επιστήμη βρήκε την λύση.
Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μια διαδικασία κατα την οποία, οπως μαρτυρά και η ονομασία, γίνεται έξω απο το σώμα. Είναι η παράκαμψη της διαδικασίας κύησης στο σώμα, όταν αυτό για κάποιους λόγους δεν δύναται να ανταπεξέλθει. Η γονιμοποίηση του ωαρίου απο το σπερματοζωάριο, γίνεται έτσι στο εργαστήριο, τα έμβρυα όμως εξακολουθούν να είναι τα βιολογικά παιδιά του ζευγαριού.
   Τα ωάρια λαμβάνονται απο τα ωοθυλάκια της γυναίκας. Στο εργαστήριο έρχονται σε επαφή με τα σπερματοζωάρια που λήφθηκαν απο τον άντρα με τον ίδιο τρόπο, μέσα σε ειδικά δοχεία.Έπειτα τα γονιμοποιημένα ωάρια   τοποθετούνται σε επωαστικό κλίβανο για λίγες μέρες υπο ειδικές συνθήκες για να ξεκινήσουν τα πρώτα στάδια ανάπτυξης.Ύστερα, τα έμβρυα τοποθετούνται απο εξειδικευμένο γυναικολόγο στη μήτρα, όπου εμφυτεύονται μόνα τους. Εάν πετύχει αυτή η φύτευση, η εγκυμοσύνη ακολουθεί φυσιολογικά.

Δυστυχώς το ποσοστό των γυναικών που επιτυγχάνουν εγκυμοσύνη μέ της εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μόλις 30-40%. Η μέθοδος δεν είναι απόλυτα αποτελεσματική καθώς μεγάλο ποσοστό επιτυχίας εξαρτάται απο τον οργανισμό της γυναίκας. Παρόλαυτα, η εξωσωματική γονιμοποίηση, έχει φέρει την ευτυχία σε πολλά σπίτια που αντιμετώπιζαν αυτό το πρόβλημα.
 
Η εξωσωματική γονιμοποίηση δεν είναι κάτι το ανώμαλο ή το μη φυσιολογικό. Παρακάμπτει μόλις το προβληματικό σημείο, μα στη ουσία η εγκυμοσύνη γίνεται φυσικά. Εννοείται πως η ανάπτυξη του εμβρύου συνεχίζει κανονικά και φυσικά.Εάν επιτευχθεί εγκυμοσύνη, η πορεία της είναι ίδια με την φυσική εγκυμοσύνη σε κάθε περίπτωση.

Τα παιδιά που γεννιούνται με εξωσωματική γονιμοποίηση είναι το ίδιο φυσιολογικά με τα υπόλοιπα.Μάλιστα πολλά απο αυτά μπορούν να τεκνοποιήσουν με το φυσικό τρόπο. Παγκοσμίως, 2.000.000 παιδιά έχουν γεννηθεί με αυτό το τρόπο και πρόκειται για φυσιολογικούς ανθρώπους.
 
Ο φόβος που υπάρχει για την εξωσωματική γονιμοποίηση είναι δικαιολογημένος λόγω της φύσης της διαδικασίας μα πρακτικά οι κίνδυνοι είναι αβάσιμοι και σε μηδαμινό ποσοστό. Οι ψυχολογικές επιπτώσεις απο την άλλη είναι ένα εντελώς διαφορετικό πεδίο και υπάγεται στην σχέση του ζευγαριού και την ψυχολογία της γυναίκας.
 
Η ανάγκη της γυναίκας να τεκνοποιήσει είναι κάτι το έμφυτο. Η αδυναμία της να επιτελέσει αυτή την ανάγκη, της κοστίζει πολύ. Η επιστήμη, ερευνώντας και ψάχνοντας κατάφερε να προσφέρει πολλά στο τομέα της προβληματικής αναπαραγωγής. Αυτή η επιτυχία μπορεί να μην είναι απόλυτα αποτελεσματική, μα επέτρεψε και ακόμη επιτρέπει να πραγματοποιείται το γυναικείο όνειρο και να δημιουργούνται νέα θαύματα...

Ελάτε μαζί μας σε επικοινωνία στο e-mail : sigmagreece.studio@outlook.com.gr  για να σας δώσουμε  οργανωμένες κατευθύνσεις απ΄την  ολοκληρωμένη  έρευνα που έχει κάνει για την εξωσωματική γονιμοποίηση  η δημοσιογραφική ομάδα της  Sigma .

                                                Ρεπορτάζ    :    Κισελιόβα Αναστασία
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η έρευνα της Sigma για την εξωσωματική γονιμοποίηση ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION