Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου!

Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF  για τα Δικαιώματα των Παιδιών

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους, το 2015», σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προωθεί τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Οι μαθητές με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά, να αναπτύξουν τη φαντασία τους, τις απόψεις τους και τα συναισθήματά τους σχετικά με τα δικαιώματά τους. Ένα πρόγραμμα που τους βοηθάει να αναγνωρίσουν την αξία της συνεργασίας και της αρμονικής λειτουργίας μέσα στην ομάδα, του σεβασμού προς τον άλλον, το διαφορετικό. Μπορεί να συμβάλει επίσης αποφασιστικά στην καταπολέμηση της βίας, φαινομένων, όπως ο σχολικός εκφοβισμός - bullying, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού καλούνται να δημιουργήσουν με ομαδικές εργασίες μια αφίσα, της τρίτης και τετάρτης δημοτικού ένα παραμύθι και της πέμπτης και έκτης ένα βιβλίο με λόγια και εικόνες ή μια εφημερίδα για το πώς φαντάζονται τα δικαιώματά τους και τι ζητούν από τους μεγάλους, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλους μας. Θα προηγηθεί ενημέρωση των παιδιών από τους εκπαιδευτικούς τους, πάνω στις αρχές και το περιεχόμενο της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Τα καλύτερα έργα των παιδιών θα βραβευθούν από Ειδική Επιτροπή και θα εκτεθούν σε έκθεση στην Αθήνα.
Όσα σχολεία δημόσια ή ιδιωτικά ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα της UNICEF http://www.unicef.gr/pr-rights
Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των έργων από τα σχολεία στη UNICEF (Δ/νση: Α. Δημητρίου 8 & Τζ. Κέννεντυ 37, 16121 Καισαριανή) έως Παρασκευή 29 Μαΐου 2015.

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION