Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Αποκλειστική συνέντευξη με τον δημιουργό του Swing , Σωτήρη Γεωργαντά

Το  Horrorant Film Festival: Fright Nights  έρχεται με πάνω από 30 ταινίες τρόμου μικρού μήκους Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Κι εδώ στην διαδιακτυακή τηλεόραση της Sigma , σήμερα φιλοξενούμε τον Σωτήρη Γεωργαντά , τον δημιουργό της ταινίας Swing .
Sigma Press : Κύριε Γεωργαντά , σας καλωσορίζουμε κι επίσημα στην οικογένεια της Sigma . Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τη δική σας συμμετοχή και την προβολή της ταινίας σας , που θα γίνει την Δευτέρα 16 Μαρτίου στις 22.30 το βράδυ στο σινεμά Αθήναιον , στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 124 . Πείτε μας κύριε Γεωργαντά ! Πως εμπνευστήκατε αυτή τη δημιουργία ;
Σωτήρης Γεωργαντάς : Πριν από μερικά χρόνια είχα έναν σύντομο δεσμό με μια κοπέλα και όταν χωρίσαμε εμπνεύστηκα αυτή την ιστορία αλλά ήταν ημιτελής και χωρίς ενδιαφέρον. Ήθελα να βάλω έναν άντρα και μια γυναίκα να συζητούν και μετά τον άντρα να τρομοκρατεί τη γυναίκα όμως τότε δεν είχα σκεφτεί σε ποιο μέρος θα γινόταν. Πριν ένα χρόνο κάθισα και το σκέφτηκα επισταμένα και κατέληξα στο μέρος που είναι το νεκροταφείο. Κάπως έτσι γεννήθηκε το Swing.
Sigma Press : Πόσο εύκολα ήταν τα γυρίσματα ;
Σωτήρης Γεωργαντάς : Τα γυρίσματα του Swing κράτησαν 3 μέρες. Η πρώτη μέρα ήταν πολύ εύκολη καθώς τα γυρίσματα έγιναν στο σπίτι μου και στο ανθοπωλείο Flower Style Shop που κράτησαν λίγο. Η δεύτερη και η τρίτη μέρα ήταν πολύ κουραστικές , γιατί κάναμε γυρίσματα στο νεκροταφείο από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί. Χώρια μια μέρα που ακυρώθηκε λόγω βροχόπτωσης.
Sigma Press : Πόσο εύκολο είναι τελικά για έναν δημιουργό να γράφει και να σκηνοθετεί ταυτόχρονα ;
Σωτήρης Γεωργαντάς : Nομίζω ότι είναι το ιδανικό ! Ένας σκηνοθέτης έχει μια ταυτότητα. Όταν όλο το εγχείρημα είναι δικό του τότε γίνεται πιο εύκολο το δημιούργημα. Αν το σενάριο είναι ενός σεναριογράφου πρέπει ο σκηνοθέτης να το φέρει στα μέτρα του. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι σκηνοθέτες που γράφουν μαζί με σεναριογράφους τις ιδέες τους.
Sigma Press : Ποιοί είναι οι συνεργάτες σας και με τι κριτήριο τους επιλέξατε ;
Σωτήρης Γεωργαντάς : Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι η Έφη Λογγίνου, κατά τη γνώμη μου ένα από τα λίγα ταλέντα στη χώρα με λεπτομέρειες και γκάμα στο παίξιμο της και ο Παναγιώτης Σούλης , ο οποίος φέτος παίζει μοναδικά τον Πλατόνοφ του Τσέχοφ στο θέατρο Καρτέλ. Γράφοντας το σενάριο σκεφτόμουν ότι είναι δύσκολη ταινία φωτιστικά. Πάντα ήθελα να δουλέψω με διευθυντή φωτογραφίας τον Claudio Bolivar οπότε και τον ρώτησα κι εκείνος μου έκανε την τιμή. Πάνος Βουτσαράς στο μοντάζ, Άκης Δαούτης στην μουσική, Σπύρος Μαργέτης στον ήχο και Σπύρος Αραβοσιτάς στο sound design. Η Έλλη Κριαρά στο μακιγιάζ κι η Βίκυ Λεονάρδου στη Διεύθυνση παραγωγής.
Sigma Press : Υπάρχουν για εσάς κάποιοι στόχοι διάκρισης ;
Σωτήρης Γεωργαντάς : Το Swing έχει ήδη περάσει στο διαγωνιστικό τμήμα δύο φεστιβάλ. Το πρώτο ήταν το Chicago Greek Film Festival και το τωρινό Horrorant Film Festival. Η αποστολή της ταινίας μου σε διάφορα φεστιβάλ στον κόσμο είναι συνεχής και καθημερινή. Δυστυχώς η ζωή μιας ταινίας σε φεστιβάλ είναι 2 χρόνια και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Όμως ελπίζω σε περισσότερες διακρίσεις. Η προηγούμενη ταινία μου , το Vicious Circle, είχε περάσει σε 12 φεστιβάλ στον κόσμο και πήρε 3 βραβεία στο εξωτερικό. Ελπίζω το Swing να τύχει ανάλογης διάκρισης.
Sigma Press : Γιατί επιλέξατε την παραγωγή μιας ταινίας τρόμου ;
Σωτήρης Γεωργαντάς : Το Swing δεν είναι μια καθαρόαιμη ταινία τρόμου. Είναι ένα ρομαντικό ψυχολογικό θρίλερ ! Δεν ήθελα τόσο πολύ να φτάσω σε ακραία πράγματα με αυτήν την ταινία όσο να διηγηθώ μια ερωτική ιστορία που κατέληξε σε τραγωδία και τώρα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Παίζει με την ψυχολογία του ανθρώπου και τα μυστικά του υποσυνειδήτου που ξαφνικά βγαίνουν στην επιφάνεια. Προσπάθησα να παντρέψω κάποια είδη ταινιών μαζί όπως είναι το θρίλερ, το δράμα, το ρομάντζο και ο τρόμος.
Sigma Press : Θα επενδύατε στη δημιουργία μιας κωμωδίας ;
Σωτήρης Γεωργαντάς : Ναι , θα το έκανα ! Το πρώτο μου σενάριο μεγάλου μήκους ήταν μια περιπετειώδης κωμωδία , η οποία μάλιστα είναι και πολύ εμπορική. Όμως αυτό θα ήθελα να το έκανα αραιά και που. Το είδος που με συναρπάζει είναι το θρίλερ, ο τρόμος και τα αστυνομικά. Πάνω κάτω οτιδήποτε έχει να κάνει με θάνατο και με περίεργους χαρακτήρες που φλερτάρουν με τον θάνατο ή την δολοφονία. Τα επόμενά μου σενάρια είναι τέτοιου είδους.
Sigma Press : Πως μπορεί να έρθει κάποιος σε επαφή μαζί σας για να σας γνωρίσει , να συνεργαστεί μαζί σας ή να πάρει περισσότερες πληροφορίες για τη δουλειά σας ;
Σωτήρης Γεωργαντάς : Η σελίδα μου στο facebook είναι Sotiris Geo ( https://www.facebook.com/sotiris.geo.1 ) και το e-mail μου είναι salgeorgantas@hotmail.com !


  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αποκλειστική συνέντευξη με τον δημιουργό του Swing , Σωτήρη Γεωργαντά Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION