Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΟΓΑ-Prix Galien - Patient Initiative Award


Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα διεθνούς φήμης φαρμακευτικά βραβεία Prix Galien, τίμησαν και αναγνώρισαν τη φαρμακευτική έρευνα και καινοτομία, καταδεικνύοντας τον σπουδαίο ρόλο τους.
Η απονομή των φαρμακευτικών βραβείων Prix Galien Greece – εφάμιλλων των βραβείων Νόμπελ - τελέστηκε υπό την αιγίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του παγκόσμιου θεσμού τα Prix Gallien - Greece δημιούργησαν το βραβείο Patient Initiative Award.
Το βραβείο αυτό καθιερώνεται με στόχο να ενδυναμώσει την αναγνωρισιμότητα των συλλόγων ασθενών, αλλά και να τους παρακινήσει ώστε να αυξήσουν τις δραστηριότητες τους, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή πρόσβαση των ασθενών τόσο στην ενημέρωση όσο και στις παροχές υγείας. 
Στη διαδικασία αξιολόγησης για το βραβείο αυτό συμμετείχαν σαράντα ένας (41) σύλλογοι ασθενών απ’ όλη την Ελλάδα και βραβεύτηκαν οι
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Νεφροπαθών
• Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ»
• Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ»
Σημαντική στιγμή της βραδιάς ήταν η ανακοίνωση για την ίδρυση και λειτουργία Ακαδημίας Συλλόγων Ασθενών η οποία θα παρέχει εκπαίδευση στα στελέχη και μέλη των συλλόγων, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ομάδα στελεχών εθελοντών με κατάρτιση και γνώσεις, ικανών να αξιοποιήσουν τον ενθουσιασμό, να αναδείξουν τις δράσεις και να υπηρετήσουν με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τους σκοπούς των Συλλόγων ασθενών της πατρίδας μας.
Η διάκριση αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την Φλόγα και επιβραβεύει τον αγώνα όλων των γονιών, που από το 1982 μέχρι σήμερα, έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν το χρόνο και την ψυχή τους για να κρατάνε τη Φλόγα αναμμένη.
Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες ανώνυμους και επώνυμους φίλους και φορείς που για τριάντα τρία χρόνια στηρίζουν με αγάπη την προσπάθεια μας και μας δίνουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε το έργο μας δίπλα στο παιδί που αγωνίζεται για τη ζωή και την υγεία του.
Τέλος, εκ μέρους όλων των γονιών και των παιδιών της Φλόγας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Πρόεδρο των Prix Galien κα Τζένη Περγαλιώτου, καθώς και τη κριτική Επιτροπή για την αναγνώριση και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε το έργο μας δίπλα στο παιδί που νόσησε από καρκίνο και την οικογένεια του, με συνέπεια, σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης.



  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΟΓΑ-Prix Galien - Patient Initiative Award Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION