Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η Νάνα Μούσχουρη στηρίζει τα παιδιά στη Μαδαγασκάρη

Καθώς η Μαδαγασκάρη εξέρχεται από μια παρατεταμένη οικονομική και πολιτική κρίση η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF, Νάνα Μούσχουρη, δείχνει την υποστήριξή της στα παιδιά της Μαδαγασκάρης με μια επίσκεψή της στο νησιωτικό κράτος.
Η Διεθνής τραγουδίστρια και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF για περισσότερα από 20 χρόνια, Νάνα Μούσχουρη, επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα τα προγράμματα για τα παιδιά στην πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, Ανταναναρίβο καθώς και την κοντινή αγροτική κοινότητα, Αμπανγκάμπε. Επισκέφθηκε ένα δημοτικό σχολείο, μια κλινική και ένα πρόγραμμα για παιδιά που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκε με τα παιδιά και τους γονείς τους, καθώς και με δασκάλους, μαίες, νοσοκόμες, κοινωνικούς παράγοντες και κοινωνικούς λειτουργούς.
Η Νάνα Μούσχουρη δήλωσε: «Μετά την επίσκεψή μου, είναι ξεκάθαρο για μένα ότι πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στην κατάσταση των παιδιών και των οικογενειών τους στη Μαδαγασκάρη. Είμαι γεμάτη ελπίδα από όλα τα προγράμματα που έχω δει και το θερμό καλωσόρισμα που μου έγινε στη χώρα. Αλλά είμαι επίσης σοκαρισμένη από τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα φτώχειας και είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε τα παιδιά από τη γέννησή τους μέχρι και την εφηβεία, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να γίνουν υγιείς και παραγωγικοί ενήλικες που μπορούν να βοηθήσουν να μεταμορφωθεί η χώρα».
Στη Μαδαγασκάρη, τα παιδιά σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Το 91% των ανθρώπων ζουν με λιγότερο από 2 δολάρια την ημέρα και πολλοί μεταξύ των φτωχότερων είναι παιδιά. Επί του παρόντος, η Μαδαγασκάρη παρουσιάζει το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό χρόνιου υποσιτισμού στον κόσμο και σχεδόν το ένα στα δύο παιδιά είναι καχεκτικό. Επίσης, η Μαδαγασκάρη, κατατάσσεται στην τέταρτη χαμηλότερη θέση στον κόσμο όσον αφορά την πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό και 1,5 εκατομμύριο παιδιά είναι εκτός σχολείου. Η κρίση έχει αποδυναμώσει περαιτέρω την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών για τα παιδιά.
Αντιμέτωπη με αυτή την κατάσταση κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η Νάνα Μούσχουρη είπε: «Με την πάροδο των ετών, με τη UNICEF, ήμουν σε θέση να ταξιδέψω σε πολλά μέρη του κόσμου για να δω την κατάσταση των παιδιών, αλλά βλέποντας από πρώτο χέρι τις προκλήσεις που βιώνουν τα παιδιά εδώ στη Μαδαγασκάρη μου σκίζει την καρδιά. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι αγώνες τους δεν θα παραμείνουν στην αφάνεια και ότι εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε ότι κάθε παιδί θα μπορεί να μεγαλώσει σε ένα ασφαλές περιβάλλον, να έχει μια ποιοτική εκπαίδευση και να έχει την κατάλληλη διατροφή.»
Η εκπρόσωπος της UNICEF στη Μαδαγασκάρη, Elke Wisch, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επίσκεψη της Νάνας Μούσχουρη και δήλωσε: «Οι κοινότητες της Μαδαγασκάρης αντιμετωπίζουν ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων και αυτό είναι μια πραγματική πρόκληση για όλους εμάς που εργαζόμαστε για τα παιδιά εδώ. Πράγματι, χρειαζόμαστε περισσότερους φίλους, όπως η Νάνα Μούσχουρη, η οποία θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την κατάσταση των παιδιών της Μαδαγασκάρης.»
Η Νάνα Μούσχουρη έδωσε συναυλία στο Ανταναναρίβο στις 28 Φεβρουαρίου, της οποίας τα έσοδα θα δοθούν στη UNICEF για έγκαιρες παρεμβάσεις για την ανάπτυξη στην πρώτη παιδική ηλικία, στην περιοχή της πρωτεύουσας.

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Νάνα Μούσχουρη στηρίζει τα παιδιά στη Μαδαγασκάρη Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION