«Ο Γιώργος Σακκάς επιχειρεί με το έργο του να αποτυπώσει την ανθρώπινη συνθήκη με τους όρους του μοντέρνου. Πλάθει αναγνωρίσιμες, πλην όμως αποσπασματικές και μαυρόασπρες εικόνες. Και θέλει με αυτές να δώσει την δυνατότητα και την ελευθερία στον θεατή να συνθέσει τις δικές του χρωματικές ιστορίες [...]»
Λήδα Καζαντζάκη
αθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη. Αποφοίτησε το 2012 με άριστα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Ο Θεοφάνης Γουλής μας λέει δυο λόγια για τη δουλειά που θα παρουσιάσει:
«Ως καλλιτέχνης - παρατηρητής του περιβάλλοντα χώρου μου, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που διανύουμε, το μόνο που μπορώ να καταθέσω υπεύθυνα είναι ότι οι προσωπικές μου εικόνες αποτυπωμένες στον καμβά είναι ένα μικρό, ιδιαίτερο, προσωπικό, χρονικό παράδοξο, απολύτως εξαρτώμενο από την καθημερινή μου μη εσκεμμένη παρατήρηση των ανθρώπων, καθώς επίσης και των καταστάσεων που όλοι μας βιώνουμε..........»

Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο εργαστήρι του Ι
ωάννη Βαλαβανίδη. Στην Αθήνα πρωτοπαρουσιάστηκε στις αίθουσες τις Γκαλερί Αργώ, το 2005, με την έκθεση « Τρεις νέοι δημιουργοί ».
Ως νέος δημιουργός πραγματοποίησε ατομική έκθεση και στο Βερολίνο με πρόσκληση του Λαϊκού Πανεπιστημίου της πόλης.
Ο Χρήστος Τσουμπλέκας σχετικά με τα γλυπτά του, μας αναφέρει, μεταξύ άλλων:
«Τα γλυπτά σε πηλό προέρχονται από δύο ενότητες. Η μία περιλαμβάνει επιλεγμένα έργα με άξονα ανθρωποκεντρικό και ζωομορφικο, με έμφαση στην αρχιτεκτονική δομή της φόρμας, τη σαφήνεια του περιγράμματος και την έκφραση της θυμικής διάστασης του ατόμου ως μονάδα και ως μέλος ενός συνόλου. Η δεύτερη περιλαμβάνει έργα που εχουν ως σημείο εκκίνησης το «δοχείο», ως χώρο που ορίζει και ορίζεται από το περιεχόμενο ως προς τη μορφή και τη διάσταση. Το ανάπτυγμα της φόρμας με όρους αρχιτεκτονικούς αποτελεί τον συνδετήριο κρίκο ανάμεσα στη μνημειακή και χρηστική διάσταση των γλυπτών και υπαγορεύει την αναστροφή στην κλίμακα των μεγεθών.[...]
Τα έργα που παρουσιάζονται σ’ αυτή την έκθεση είναι τα ημερολόγια καταστρώματός μου, η προσωπική μου συνομιλία με τις μορφές, τους όγκους, τις γραμμές και τις αρχές που διέπουν τη σύνθεση. Είναι η δική μου ντοπιολαλιά στη γλώσσα της γλυπτικής.[...]»

Την περίοδο 1995-1997 ίδρυσε το εργαστήριο κεραμικής «Κέραμος» στο Ηράκλειο Κρήτης σε συνεργασία με τον κεραμίστα Κωνσ
ταντίνο Λιάπη.
Το 2005 ιδρύει το Εργαστήριο Εικαστικών «Βικέλα 49» στο Ηράκλειο Κρήτης σε συνεργασία με τον χαράκτη Ανδρέα Κολοβό. Όπου οργανώνει και τμήματα γλυπτικής για ενήλικες και παιδιά.
Οργανώνει και συντονίζει επίσης δημιουργικά εργαστήρια σε σχολεία και δημόσια και ιδιωτικά κέντρα (πχ. Κέντρο Ψυχικής Υγείας στον Αγ.Νικόλαο Κρήτης).
Έχει διατελέσει ωρομίσθιος καθηγητής εικαστικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Μαλίων Κρήτης (2008) και αναπληρωτής καθηγητής εικαστικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου (2011-2014).
Το 2012 θα προχωρήσει στην παραγωγή, προς διάθεση στα πωλητήρια του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, αντικειμένων εμπνευσμένων από εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρόδου.
Το 2014 θα του ανατεθεί από το ΥΠΠΟΑ- Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αιγαιακών Σπουδών η εκμάγευση και παραγωγή αντιγράφων ανδριάντα και επιγραφής ρωμαϊκών χρόνων.
Από το 2004 έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις γλυπτικής στην Ελλάδα και στην Ιταλία και έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες ομαδικές σε Ιταλία και Κρήτη.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου