Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Τα πιο ...πρώτα αυτοκίνητα !

Μια μικρή συλλογή των αμαξιών που είναι τα πρώτα των πρώτων !

Το αμάξι των καρτούν!


Ο Αμερικανός, Ρόμπερτ Λακζαν, έσπασε κάθε ρεκόρ πρωτοτυπίας, ζωγραφίζοντας φιγούρες της Ένατης Τέχνης σε μια συλλεκτική Ford Model A του 1928. Ο Λακζαν είναι καθηγητής καλλιτεχνικών και αναζητούσε ένα τρόπο να συνδυάσει τα 2 μεγάλα πάθη του: τα παλιά αυτοκίνητα και τα κόμικς. 

Στο συλλεκτικό αυτό αμάξι λοιπόν, ζωγράφισε σκίτσα από όλο το φάσμα της 'Ενατης τέχνης. Συμπεριλαμβάνει σκίτσα από το Κίτρινο παιδί του Αουτκωλτ, που θεωρείται η γέννεση των κόμικς, μέχρι τον Όσβαλντ, τους Μουργόλυκους και την Χιονάτη !

Το πιο ακριβό αμάξι!

Το πιο ακριβό αυτοκίνητο στο κόσμο, ανήκει στη περιουσία του Ελβετού επιχειρηματία Ueli Anliker. Είναι βαμμένο με κόκκινη μπογιά αναμεμειγμένη με σκόνη χρυσού, ο κάθε τροχός αποτελείται από χρυσό 24 καρατίων ενώ ολόκληρο το αμάξι είναι διακοσμημένο με ρουμπίνια, που ξεπερνούν σε αριθμό τα 600 ! Μεταξύ άλλων έχει χρυσό τιμόνι, χρυσά καθίσματα και λεβιέ με ρουμπίνια ! Η τιμή του ξεπερνά κατά πολύ τα 4.1 εκατομμύρια ευρώ, εκτιμάται περίπου στα 8 !

Το πιο παλιό αμάξι!

Το τροφοδοτούμενο με ατμό “de dion-Bouton et Trepasdoux”, με το παρατσούκλι “La Marquise” κατέχει το τίτλο για το πιο παλιό αμάξι στο κόσμο, με έτος συναρμολόγησης το 1884. Τροφοδοτείται με ξύλο, κάρβουνο και χαρτί και θέλει μισή ώρα για να πάρει μπρος! Η μέγιστη ταχύτητα του είναι τα 63 χλμ την ώρα. Η δημοπρασία πώλησης του, ξεκίνησε στο 1.2 εκατομμύριο ευρώ με 1.5.

Το πιο χαμηλό αμάξι!

Πρόκειται για το μοναδικό “Flatmobile”,το οποίο έχει τελική ταχύτητα τα 160 χλμ την ώρα. Κατέχει την πρώτη θέση στα Παγκόσμια βραβεία γκίνες ως το πιο χαμηλό αμάξι που υπάρχει! Πράγματι, το “Flatmobile” εντυπωσιάσει με τις διαστάσεις του : το ύψος του δεν ξεπερνά το μισό μέτρο. Για την ακρίβεια είναι 48 εκατοστά !



Το πιο μικρό αμάξι!

Ονομάζεται “Pell Trident” και έκανε την πρώτη του εμφάνιση του 1960. Τότε στοίχιζε περίπου 200 ευρώ και χωρούσε μόλις ένα άτομο. Στην πορεία βγήκαν και πιο εξελιγμένα, με δύο (2) θέσεις επιβατών ! Το βάρος του είναι 59 κιλά, το μήκος 1,34 μέτρα, ενώ το πλάτος ούτε ένα μέτρο (99 εκατοστά) ! Πλέον βέβαια είναι συλλεκτικά τα όσα έχουν απομείνει και κοστίζουν 40.000 με 60.000 ευρώ !


Κισελιόβα Αναστασία

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα πιο ...πρώτα αυτοκίνητα ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION