Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Εκδήλωση για το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Το απόγευμα της Τετάρτης 18 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου εκδήλωση πολύ σημαντική για το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Το Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, εκεί όπου τελέστηκε η εκδήλωση, γέμισε ασφυκτικά από πολλούς πολίτες της Ιεράς Πόλεως, οι οποίοι προσήλθαν αναγνωρίζοντας το ποιμαντικό έργο της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και για να στηρίξουν με την παρουσία τους -  τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ομιλητής ήταν ο γνωστός σε όλους για το ποιμαντικό έργο που αναπτύσσει στον τομέα των φυλακών πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η διακονία στην απαξιωμένη κοινωνία των κρατουμένων». Με απλά λόγια μετέφερε τις εμπειρίες που έχει αποκτήσει στα 38 χρόνια της διακονίας του στον ευαίσθητο χώρο των φυλακών, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μέσω της «Διακονίας Αποφυλακίσεως Απόρων και Κρατουμένων» της Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητος «Η Οσία Ξένη» κατάφερε να αποφυλακίσει 16.000 απόρους κρατουμένους καταβάλλοντας το ποσό των 5.000.000 € που συγκέντρωσε από τις εισφορές των χριστιανών.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, στη συνέχεια, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Γερβάσιο Ραπτόπουλο για το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό του έργο. Επίσης ευχαρίστησε όλους εκείνους που με οποιοδήποτε τρόπο στηρίζουν και συμπαρίστανται στο φιλανθρωπικό και ποιμαντικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην δύσκολη εποχή που διέρχεται η πατρίδα μας.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Διοικητή του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων για την πολύπλευρη συμπαράστασή του, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις εθελόντριες κυρίες που παρασκευάζουν και προσφέρουν καθημερινά το συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Τιμητική πλακέτα απένειμε ο Σεβασμιότατος στον Διοικητή του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων για την βοήθεια του Στρατού στη λειτουργία των Συσσιτίων, ενώ απένειμε πάπυρο με τον «Έπαινον» της τοπικῆς Εκκλησίας στις κυρίες που  επιμελούνται  τα Συσσίτια.

Την όλη εκδήλωση έκλεισε η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Μεσολογγίου «Αρχιδιάκονος Άνθιμος», υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Ιωάννου Δακαλάκη, παρουσιάζοντας επίκαιρους Βυζαντινούς ύμνους.

Τον γενικό συντονισμό της εκδηλώσεως είχε ο αρχιμανδρίτης  Ιωσήφ Ζωγράφος και την παρουσίαση του προγράμματος ο Κωνσταντίνος Δημητρίου.
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εκδήλωση για το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION